^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

30.12.11

Home » , , , » *Lauk Asrama*

*Lauk Asrama*

 salam,

semalam aku masak menu simple untuk makan malam kami.....
ni kira dah tahap x tahu nak masak apa dah nieh..... maklum lah dah hujung tahun, resepi pon dah habis korek dah..... haha resepi lah sangat kan.....

ok balik pada tajuk.....
"LAUK ASRAMA"
pernah dengar istilah itu.....
aku dah agak lali dengan istilah itu, coz tiap kali kalu aku masak sayur yang tanpa warna, kompem hubby akan cakap.....
'eee, lauk asrama'

nak tahu apa lauk asrama?.....
jom layan.....


 ini lauk sardin.....


 ini pulak sayur kobis soon.....
inilah sayur putih yang dikatakan oleh "Lauk Asrama" oleh my hubby.....
hehe


 ini, sapa x tahu angkat kaki.....
(my hubby masak tau..... sedap)


 so
ada sesapa yang pernah masak sayur "Lauk Asrama" tu.....?
kompem lah ada kan.....
n
sesapa yang pernah dok asrama pon kompem tau mende apa lauk asrama tu kan.....
hehe

ok dah, nak buat kerja.....
slow2 aku BW umah kengkawan yerk.....

k, sekian


12 comments

December 30, 2011 at 8:22 AM

hehe rindu kadang2 nak makan lauk asrama, especially yang gulai kawah tu walaupunnnnn banyak cerite tak best kalau gulai kawah ni

December 30, 2011 at 8:24 AM

Lauk asamara..lauk yg dmasak dengan penuh kasih sayang.. ;)
Walaupun simple tapi menyelerakan.. ^^

December 30, 2011 at 8:31 AM

suka giler ngn en.dardin ni..haha..
mmg best!..sedapp plak..balik masak lauk asrama ni la..hehe

December 30, 2011 at 8:45 AM

hahaha
memg sama macam lauk asrama

December 30, 2011 at 8:53 AM

uishh sedap pulak tgk sardin niee .. pagi2 lagi dah jamu mata ngan lauk pauk dik ;)

December 30, 2011 at 9:18 AM

wah... usu pn masak sadin mlm td... tuk wat sandwich pg ni bwk g opis... tgu entry yo

December 30, 2011 at 9:39 AM

@Em's Family erm gulai kawah, ada cerita x best yerk..... hehe

December 30, 2011 at 9:40 AM

@LiLy @ MumMyQiStInA betul tu kan lily, simple but menyelerakan

December 30, 2011 at 9:41 AM

@Siti Norhafizah ooo sama erk, ok ku tunggu.....

December 30, 2011 at 9:48 AM

hihi, lauk asrama tu sardin ke? Rasa akak, sepanjang duduk asrama dulu jarang sekali di dewan makan tu ada lauk sardin, biasa ikan jaket je...hihi.

December 30, 2011 at 11:41 AM

perghhh!! kecur wey!!

lauk asrama ni la yg sedap...mau bertambah2 mkn ngan nasi panas2 nieh!

December 30, 2011 at 1:02 PM

lauk asrama nih la yg sedap pon..kalo tgh lapar giler n malas nak msk yg nilah slalu masak pon..habis licin lecau pinggan..

Post a Comment