^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

7.12.11

Home » , , , » *Cara melakukan solat di hotel oleh kanak2*

*Cara melakukan solat di hotel oleh kanak2*

 salam,

cerita last weekend masa aku outstation ke Kelantan atas urusan OP.....
aku ke sana, atas urusan kerja, tapi aku bawa my lil Aisha coz tiada sapa nak jaga dia ujung minggu kan.....
hubby tetiba ada kursus dari Jumaat sampai Ahad.....
so, aku xder pilihan, kena bawa sekali si kecik tu.....
Alhamdulillah, urusan di sana telah selesai walau aku x boleh nak concerntrate sangat.....
yelah, budak kecik tu bukan boleh nak duduk diam lebih dari 20 minit kan.....
habis 1 dewan dia jadikan playground, siap main tumpah2 kan susu lagik.....
huhu

ok, ni aku nak share.....
info dari pemerhatian aku ngan my lil Aisha masa kami berada di bilik hotel habib.....
kami stay di Hotel Habib Jewel
tentang
cara melakukan solat di hotel oleh kanak2 (Aisha ler tu...hehe)


jom layan


 memula kita bentang sejadah ikut arah anak panah yang ada kat siling bilik kiblat.....
bentang betul2 supaya selesa masa kita solat.....


 kemudian, ambil telekung dan pakai.....
kain dahulu..... kemudian telekung.....


 betulkan kedudukan telekung agar selesa kita pakai.....
pastikan muka terkeluar dari ruang sepatutnya terletak di tempat yang betul.....


 setelah selesai.....
ambil remote tv dan tukar kepada chanel yang sesuai dengan jiwa kanak2.....


 dan akhirnya, kita layan chanel kesukaan kita tu hingga selesai.....

agak2 x selesa atau penat tengok tv sambil berdiri.....


 kita buka telekung yang dipakai tadi n landing atas katil pula.....


 landing dengan muka tersenyum sambil tengok tv hingga cerita itu selesai.....



 k, sekian

9 comments

December 7, 2011 at 8:30 AM

hehe..budak2 ada je ragamnya...semua nak cuba ye..cute je~

December 7, 2011 at 8:35 AM

sabo jela =)

December 7, 2011 at 8:35 AM

hehe..so cute..
moga Aisha menjadi anak yg solehah.. ^^

December 7, 2011 at 8:49 AM

hahahah!
kelakar giler..
cumel!

December 7, 2011 at 9:04 AM

hehe..
seronok die dpt teman mama die
comel;)

December 7, 2011 at 9:17 AM

pandainye aisya.skrg budak2 bijak kan..cepat je ikut ape momy dady dia wat.semoga aisya jd anak yg baik dan solehah ye.amin~

December 7, 2011 at 9:34 AM

kelakarnya
comeinya

December 7, 2011 at 9:48 AM

seronok le aisa dpt ikut mama yeak...boleh dok hotel lagi....comel jek pakai telekong tu hah....

December 7, 2011 at 11:54 AM

ish2 banyaknye persiapan nk tgok tb ye aisha

Post a Comment