^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

30.11.11

Home » , , , , , » *Jemputan Perkahwinan Sabtu*

*Jemputan Perkahwinan Sabtu*

salam,

seperti dijanjikan..... heheh, ada orang tunggu ker..... xper, kengkawan x yah jawab yerk, aku nak jugak tunaikan janji aku tu..... last Saturday kami sekeluarga kecil telah memulakan perjalanan untuk balik ke Johor, Kota Tinggi..... sebelum tu, kami singgah ke Ayer Keroh, Melaka atas jemputan perkahwinan bekas officemate hubby masa kerja di Kuantan dulu yang mengahwinkan anak beliau.....

masa kami sampai di sana lebih kurang jam 2.30 petang, hujan sangat2 lah lebat, nasib baik Pn Jamilah (officemate hubby) buat di Dewan Seri Bestari, Jalan Ayer Keroh Lama..... nak cari dewan senang, nak parking pon agak mudah (mungkin time tu orang dah mula balik)..... disebabkan hujan, hubby turunkan aku di porch depan pintu dewan kemudian baru hubby cari parking di sebelah dewan jerk..... xder pakcik Rela nak marah coz ujan kan..... so, kami diberi kelonggaran untuk parking dalam kawasan dewan.....

time tu, pengantin pon dah selesai bersanding n tengah ambik2 gambo dengan photographer..... dewan pon dah agak lengang dengan tetamu2 yang dah mula balik.....

so, kami pon jumpalah mak pengantin, salam2 tanya khabar, borak lebih kurang n mintak izin nak makan..... lapor siut coz kami dari KL jam 11.00 pagi (terbukti apa yang aku taip dalam ENTRY INI adalah benar), hubby x singgah memana pon cari breakfast..... padahal aku n my lil Aisha dah bangun seawal 7.30 pagi coz ingat hubby nak gerak jam 9.00 pagi..... rupa2nya 11.00 pagi jugak dia gerak dari rumah..... ingat on the way tu hubby nak singgah McD beli breakfast take away..... boleh pula dia cakap "alamak, drive through panjang lah, kita makan kat kenduri je lah"..... hoho, perut aku dah nak menyanyi rap dah nie..... aku bagitau hubby supaya berentilah memana cari makanan..... sampai di hentian sebelah Nilai, ingat hubby nak berhenti, rupanya tak jugak..... "Tak payah berhenti mama, parking penuh lah, nanti kita cari stesyen minyak beli jajan"..... aku pon mengharap apa yang hubby katakan itu akan dikotakan..... last2 sampai ke dewan kenduri, sati hape x masuk dalam perut aku kecuali biskut Cipsmore mini yang aku bekalkan untuk Aisha..... huhu

 so, jom layan pic kami yang tengah makan..... lapo2 pon sempat snap2..... wat kenangan, tapi pic x brape clear..... guna BB jerk mah, snap pon guna tangan kiri coz tangan kanan penuh ngan nasi kenduri..... haha


 hah, ni group orang Johor panggil 'kendarat', semua berbaju biru.....


aku nak ambil gambar pelamin sebenonyer, tapi disebabkan malas bangun dari kerusi, so inilah jadinya..... 
tapi aku suka pelamin dorang..... penuh dari kiri sampai kanan, xder la setonggok jerk atas stage tu.....
erm, tengok bayaran lah pulah kan..... hehe


 owh anak omak.....makan cream cupcake macam makan ais krim.....
habis comot mulut sampai ke hidung penuh dengan cream.....


 my hubby yang sebenarnya lapo tapi x nak ngaku.....


 see, dalam pinggan penuh dengan lauk..... kata x berapa lapo kan masa dalam perjalanan tadi.....


 last, ofkos lah aku nak enterprem jugak.....
my lil Aisha, mata tengok pengantin tengah posing2 kat pelamin, tangan sibuk kopek telur nak makan.....

tamat.....

perjalanan kami diteruskan untuk menuju ke rumah Wak Amat & Mak Junah (abah ngan mak aku lah)..... lebih kurang jam 6.00 petang kami sampai di rumah..... sepanjang perjalanan Aisha tidur kekenyangan makan telur..... dah sampai rumah abah, baru bangun.....

malam tu xder aktiviti pape, kecuali makan2 sambil borak2 ngan family yang dah lama x jumpa..... lepas kami sampai, family Uteh sampai, lepas tu Usu pulak sampai, x lama lepas tu Kak Yah balik dari kerja dan diikuti family Kak Long sampai, last sekali adalah family Mak Uda sampai n kami sambung borak2 kat meja makan..... gambo nan hado, yelah dah sampai kampung, xder nyer sibuk nak bergambo2..... borak n berkongsi cerita lebih penting dari bergambo..... haha

esoknya, kami buat barbeque sempena anniversary mak n abah yang ke 42 tahun..... lain n3 yerk..... insyaallah

k, sekian

6 comments

November 30, 2011 at 2:00 PM

wahhh meriahnya majlis kawen dia :)

November 30, 2011 at 2:13 PM

jauh perjalanan maz ke ayer keroh .. majlis kalau buat di dlm dewan kira selamat lah dari musim ujan nie kan :)

November 30, 2011 at 6:38 PM

best kn dok borak2... port wajib adlh kat meja makan.bleh lepak sane smpi 2 3 jam

November 30, 2011 at 7:02 PM

skarang kbykan mjlis org buat kt dewan kan... alisha mkn telur yer???

November 30, 2011 at 7:41 PM

sedapnye tgk lauk tu.. ^^

December 19, 2011 at 9:08 AM

aisha g kenduri kawen eh..? sebenarnyer alynn ada terperasan 1 entry akak pasal keselamatan anak dijalan raya..cari2 lek xjumpa plak..
helmet aisha sama lar warna ngan helmet danish..

Post a Comment