^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

14.11.11

Home » , , » *Apa?.......... Tandai Mama*

*Apa?.......... Tandai Mama*

Di suatu hari tanpa penetapan tarikh.....


**********
Situasi 1
Waktu pagi si Mama sedang make-up

Aisha : Mama..... Apa? 
sambil tangan mengambil eye shadow dari dalam beg make-up aku.
Mama : Apa tu Aisha?.....
Aisha : Apa Mama?
Mama : Eye shadow
Aisha : Apa?
Mama : Eye shadow..... eye shadow.....
Aisha : Ooo... teydo..... tandai Mama (pandai Mama)


**********
Situasi 2
Balik dari Taska naik motorsikal

Aisha : Mama..... tu
sambil tangan menunjuk ke arah sekolah rendah di sebelah kanan kami.
Mama : Apa Aisha?
Aisha : Tu.....
Mama :Ooo school..... sekolah, school
Aisha : Tskool..... tandai Mama (pandai Mama)


**********

Situasi 3
Dalam kereta on da way ke Tesco untuk shopping barang dapur


Aisha : Mama..... 
panggil dengan lembut sambil tangan menunjukkan ke arah atas luar tingkap kereta.
Mama : Saya
Aisha : Tu..... apa?
Mama : Apa dia tu?

Aisha : Tu.....
Mama : Pokok
Aisha : Butan... (bukan)
Mama : Rumah... house
Aisha : Butan...
Mama : Bukit...
Aisha : Butan...
Papa : Gunung
tetiba papa menyampuk.
Aisha : Apa Mama?...
Mama : Gunung...
Aisha : Ooo tunung..... tandai Mama (pandai Mama)



**********
Situasi 4
Di rumah sambil tengok cerita animasi Upin Ipin

Aisha : Mama Upin..... Papa Upin
Mama & Papa : Ya..... Upin
Aisha : Mama..... me
sambil tangan menunjuk ke arah tv.
Mama : Apa, Aisha nak mee
Aisha : Butan... me
Mama : Owh..... Mei Mei
Aisha : Ha, me me..... tandai Mama (pandai Mama)

p/s: pada usia hampir 3 tahun, setiap apa yang diperkatakan oleh Mama & Papa, Aisha cepat mengikut.
biarlah orang kata Aisha lambat cakap, tapi Mama & Papa senang dengan perkembangan Aisha sekarang.



k, sekian

# Khasiat Manggis # Rahsia Duit Online # New Rich Club #

12 comments

November 14, 2011 at 1:17 PM

hehe..aisha sgt pndai :-)
nnti mkin bsr..lg byk perkara y dipelajari

November 14, 2011 at 1:31 PM

hehe..Byk soalan Asya..
baguslah macam ni..kita ni kena rajin layan apa yg diorg tanyakan..Qis pun lambat juga bercakap ni..masih ada lagi cakap2 baby dia tu.. :)

November 14, 2011 at 1:39 PM

da ok da school dak aisha ni ke?

November 14, 2011 at 1:46 PM

tandai aisya >_<

November 14, 2011 at 1:52 PM

hehe...tandai kan aisha..sama cam arif..semakin bijak mengikut ckp kite...seronok dgrnye..

November 14, 2011 at 1:57 PM

memang budak2 rajin bertanyakan... tapi suka nak jawab gak sebab tak betoipun takper yang penting setiap soalan kena jawab... tandainya....

November 14, 2011 at 2:19 PM

heheeeee... tandai mama... wakaka

November 14, 2011 at 2:25 PM

tandai aisya hehehehe

November 14, 2011 at 2:29 PM

tiut nyerrr aisha..terdik..hehehe

November 14, 2011 at 2:51 PM

Siti Norhafizah :
school ok jerk, tapi bila di nmpak mama dia ni, sayu jerk dia n macam nak nangis jerk.. huhu

November 14, 2011 at 3:36 PM

aisya plk jd cikgu..lps mama blh dai kata mama pndai..hihihi

November 14, 2011 at 4:42 PM

semakin besar anak2 nie akan banyak yg dia pelajari .. kena siap sedia menjawab lah dik :)

Post a Comment