^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

03 November 2011

Home » , , , » *HomeMade Bread Chicken / Meat Pizza*

*HomeMade Bread Chicken / Meat Pizza*

salam,
lama betul aku x share resipi kat blog ni kan..... bukan x memasak, tapi tiada menu spesial yang aku masak kat umah..... balik2 menu telur masak kicap, menu sup telur, menu telur masak sambal, menu telur masak kari dan segala menu berkaitan telur termasuk telur rebus kesukaan my lil Aisha.....

so, kali ni aku nak kongsi resipi baru, baru bagi aku sebab x pernah buat lagi..... n baru juga bagi kengkawan bila nampak pic last sekali nanti.....







































amaran : JANGAN SCROLL DULU KE PIC TERAKHIR, ok



















































kan dah kata jangan.....

meh aku kongsi resipi dulu

Bread Chicken Pizza
bahan - roti tawar, daging beger ayam goreng, buah tomato, keju, sos cili, sos black pepper, mayonies


 Bread Meat Pizza
bahan - roti tawar, daging beger lembu (goreng), buah tomato, keju, sos cili, sos black pepper, mayonies

disebabkan aku tiada oven di rumah, maka aku gunakan flat pan jerk atas dapur..... suka ati aku jerk kan..... muahaha.
tak perlu panaskan kuali, trus jer letak roti yang telah di dressing seperti gambar atas tadi, hidupkan api n tutup kuali dengan penutup kuali kaca (biar nampak perkembangan keju mencair)..... wallah bahasa jiwa bangsa.
biar agak2 dalam 5 minit dan siap untuk di makan.






TADA!!!!!
 see, Bread Chicken Pizza yang dah siap untuk di makan for me


 ini pula Bread Meat Pizza yang dah siap for my hubby


 ini pula special for my lil Aisha yang hanya letak daging ayam n cheese sahaja
my lil Aisha suka sangat makan cheese, bagus ke untuk kanak2 berumur 3 tahun yerk?











hah! tiba masa untuk last pic
























TADA!!!!! again
 ini adalah rupa bahagian bawah my homemade Bread Chicken/ Meat Pizza
 cantik kan kaler dia, hitam2 si tampuk manggis gitu..... hehe
ini hasil pembakaran atas kuali dengan kadar masa lebih dari 7 minit, so jangan sekali2 tinggal pizza anda terlalu lama jika anda menggunakan kuali kerana kuali tiada bunyi 'TING' menandakan masa dah cukup..... yer kengkawan.....

k, sekian

16 comments

November 3, 2011 at 8:43 AM

wow.. memang inovatif kak ija ni.. dr pizza tukar ke roti.. mcm senang je nak buat.. xyah oven pun xpe.. nak cuba la nanti.. hehe

November 3, 2011 at 8:44 AM

wow..sedapnye pizza roti..
lily dah lama tak baking2 ni..
hehe..terkejut tgk pic yg last tu.. :D

November 3, 2011 at 9:00 AM

wow! kreatif sgt....meleleh2 hah cheese tu....mmg nampak sedap....

pic last tu bikin tekejut...itam legam hah ekeekekek....

November 3, 2011 at 9:02 AM

mahal piza tu...sbb x dpt kt tempat lain hehehe

November 3, 2011 at 9:15 AM

huwaaa...lapo lapo lapo...
chemuish la asik makan nasi ngan garam jek...hehehe...

November 3, 2011 at 9:23 AM

good idea, leh wat bekal breakfast fatihah esok nih...:)

November 3, 2011 at 11:48 AM

hihihi..sedapnya tgk yg belah atas..kreatif giler.. tp sygnya tgk belah bwh hitam tu..hahaha

November 3, 2011 at 12:32 PM

Amieynna :
kalu ada oven lg senang tau miena, leh set masa..

November 3, 2011 at 12:33 PM

LiLy @ MumMyQiStInA \\ lieyalatif \\ KhaiRin :
hehe mahal turrr, hitam itu menawan kan... muehehe

November 3, 2011 at 12:34 PM

♥cikmOt♥ :
orang dalam pantang memang dah jadi makanan ruji kan nasi ngan garam tu.. huhu

November 3, 2011 at 12:35 PM

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny :
boleh, senang n simple jer nak buat, mesti tiha suka

November 3, 2011 at 12:36 PM

MrS. F!zA :
belah bawah tu la yang kreatif, bukan senang nak buat tau... haha

November 3, 2011 at 12:58 PM

adeh, terkulat2 eB thn lapor. hu3
ps: slamat hari rayer aji (",)

November 3, 2011 at 1:22 PM

nmpk sedap je... wah org KL skang western je. aritu sarapan beger n kentang goreng...dinner pizza...g jalan pn balun pizza jgk...(opss ke save budget nk [ndh umah baru hehe)

kasi la aisha mkn tomato skali lang....

November 3, 2011 at 1:53 PM

eB ezrin :
selamat hari raya aji eb

November 3, 2011 at 1:54 PM

Siti Norhafizah :
hehe, tau x per..

erk, tomato lum lg lah su, carrot ok... hehe

Post a Comment