^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

31.10.12

*Wordless Wednesday - lunch time*

9 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

As salam,


Jom makan, mee udang n air limau ais...

Bismillahirrahmanirrahim...


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

*Wordless Wednesday - Tieleto*

5 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam, 
 
bukan stiletto tapi Tieleto.....





Tieleto = Dinasour
itulah bahasa Aisha..... 

k, sekian
 

30.10.12

*borang pink*

16 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam, 
 ~lagi entry tiada gambar~


 sebab ari ni sibuk sikit nak arrange untuk Promosi Kraf Inspirasi Alam yang akan mula esok kat opis aku..... meh datang sini reramai yerk.....

balik pada tajuk..... borang pink..... bukan buku pink untuk ibu2 pregnant tu yerk..... hehe
erm, kalu kat opis aku ni borang pink yang glamour ada dua, 1 untuk ambik advance duit cash kalau ada sesuatu aktiviti nak dilaksanakan..... 1 lagi untuk ambik cuti..... ngeh3, itu borang yang paling best kalu dapat isi.....

erm, bukan aper.....pagi2 tadi bos aku dah sibuk2 suruh isi borang untuk dia nak cuti..... isi awal untuk dapat kelulusan dari pihak atasan sempena cuti Deepavali n Awal Muharam next month.....
hurm, baru jerk cuti raya haji kan..... dah sibuk2 nak cuti Deepavali n Awal Muharam pulak..... haha
best best.....

so, aku aper lagi..... suruh lah dak Ana ambik jugak borang pink tu untuk aku..... hehe..... stanby untuk isi..... kena discuss ngan Hubby dulu nak isi ke idok, apa yang penting borang dah ada dalam tray alku nieh..... so bila2 masa boleh isi.....

oh ya, my dear Hubby MC ari ni, demam dari semalam..... so aku drive sendiri pi opis..... Aisha tinggal ngan Hubby kat umah..... moga dorang ok2 jerk kat umah tu yerk..... ameen

k, sekian

29.10.12

*Lab Rats 40 @TVIQ*

4 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
As salam,

Jam 11.30am... Tajuk kat atas tu merujuk pada rancangan tv sekarang...layan kan je ape yg Aisha tengok...hehe

Ha, tetiba ari ni aku bleh tgok tv kan, hehe
Aku bercuti rehat ari ni, rehat hilangkan penat sambut hari raya aji + majlis kesyukuran kat TerataKami...
Alhamdulillah, dah selesai, walaupon x ramai kengkawan yg dijemput dtg, tp kedatangan jiran2 setaman pon dah ckup bg kami. Dpt kenal2 dgn dorang. Kan aku dah jadi org sini, so jiran2 sgt penting kan... Walau pon pagi tu ada acara korban kat surau taman kami, mesti penat kan, tapi dorang tetap dtg...
Terima kasih buat mereka yg dtg...

So ari ni kemas2 pape yg patut... TerataKami yg 2 3 ari lepas meriah n riuh rendah dengan famili aku dr johor, ari ni dah kembali spt sedia kala... Huhu

Terima kasih buat Mak, Abah, famili K.Long, famili A.Ngah, famili K.Uda, famili Uteh n famili Usu yg tolong aku arrange utk majlis ari tu...

Gambar, x de... Tapi gambar masa majlis yasin n tahlil ada la, tp nnti2 la aku upload yek... X byk pon yg ada...

Hurm, dah la, nak smbung kemas smula... Ari ni x bleh nak jenjalan umah kengkawan, sok aku pi ye...

K, sekian


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

25.10.12

*haluuuuu yuhuuuuu ada orang lagi x?*

9 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

as salam, 

haluuuuuuuuuuuuuuuuuu
erm, ada lagi ker orang yang baca blog aku nie.... ker ramai yang dah cuti..... n ada yang dah sampai kampung pon kan..... hehe
aku masih lagi di sini, di opis ini, tanpa cuti untuk raya haji.....
sebab sume family aku dari Johor akan datang ke TerataKami untuk beraya bersama kami.....
insyaallah petang ni mak ngan abah ngan family Uteh akan mendahului rombongan sampai.....
 x sabarnya rasa hati nak tengok keseronokan Aisha bila ada ramai orang kat umah nanti.....

oh ya, Aisha ikut aku pi opis ari ni.....
school dia tutup, semalam baru teacher bagitau, uhuk.....
kalu tau school dia tutup, kompem awal2 aku ambik cuti ari ni.....
iskiskisk

hurm, dengan harapan hari ni boleh balik awal.....
sebab nak sambut orang kampung sampai.....
bosssssssssssss boleh kan?....
ngeh ngeh ngeh

dah, x mor merepek.....
otak dah kat umah je dah ni.....
kat opis pon dah senyap sunyi jerk.....
so nak buat ape yerk..... kerja2 urgent sume dah setel.....
layan tenet cari resepi untuk masak pagi raya nanti lah.....
ker, nak cuci mata dengan baju2 cantik yang jual online.....
atau tengok tempat2 holiday untuk masa akan datang.....
muahaha.....

cukup cukup.....
dah merepek merapu meraban aku ni.....
dah la entry xder gambar kan.....
so jenjalan umah kengkawan yang update blog jap.....
pehtu kita buatlah pape yang patut kan.....
hehe


SALAM AIDILADHA

k, sekian


24.10.12

*Segi Fresh, barang dapur murah*

9 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

as salam, 

 kengkawan dah shopping barang dapur untuk Raya Haji nanti, yang balik ke kampung ofkos lah akan shopping kat kampung kan..... tapi bagi aku yang beraya kat KL nieh..... shopping lah kat KL..... hehe

pernah dengar Segi Fresh?..... ia adalah pasar borong dan runcit untuk barang dapur basah atau kering..... actually sejak aku dok menyewa kat Sentul lagi aku dah kerap jugak lalu kat area pasar tu kat Kawasan Industri Batu Caves..... maklumlah kat situ kan banyak kedai aksesori kereta, ha yang kami pasang lampu kereta BLM masa accident ritu kat deret2 pasar ni lah, tapi x pernah terlintas pon nak masuk.....

tapi dah nak beraya di KL, so kami mencari2 jugak nak membeli barang2 basah kat mana..... dan lepas jerk dengar cerita dari dak Tim, kawan opis aku yang dok kat area Sunway Batu Caves nuun pasal pasar ni..... maka malam tadi jugak aku utarakan cadangan untuk ke sini..... hubby sejutu pulak tu..... yeha!!!!! thanx Dear.....



 signboard yang diambil dari dalam kereta di waktu malam hari menggunakan kamera BB jerk.....
maaf atas kebluran gambar ini.....

selama dok Sentul yang dekat tu x pernah sampai sini..... dah dok Rawang, barulah terhegeh2 nak datang sini..... hehe



 waktu urusniaga adalah setiap hari dari jam 7.00 pagi sampai 11.00 malam.....

bestnyer kan..... pekerja kat sini ramai yang foreigner, so tu yang boleh bukak tiap2 hari n dari awal pagi sampai ke tengah malam tu kan.....
kat pintu masuk jerk dihidangkan dulu dengan sayur2an, buah2an n lauk2an (ada x istilah ni?) yang segar walau time kami sampai sini dah dekat 9.00 malam..... cuma bab ayam tu dah kurang segar sikit, tapi lebih elok dari pasar basah yang kami pegi kat T****, G****, C******* dll



rak yang penuh dengan barang2 dapur.....



 susunan barang agak teratur.....

senang nak cari barang..... memula masuk pintu ada barang basah (buah, sayur) lepas tu ada lauk2 (ikan, ketam, ayam, daging) lepas tu kawasan yang perlu timbang (bawang, kentang, pelbagai bijian, rempah ratus) lepas tu kawasan sejuk beku (butter, fries, daging burger) lepas tu ada rak2 macam kat gambar atas tu (barang botol2 n paket2 termasuk beras) ada jugak telur ayam.....
lepas tu dah dekat nak keluar adalah makanan siap makan, coklat ker, kek ker, gula2 ker..... nak barang2 bayi pon ada, diapers n susu.....
tu yang aku nampak lah kan..... x tahulah celah2 ujung2 tu aku x pi pon sebab perut dah lapar mintak di isi..... tapi aku tengok banyak lah barang keperluan dapur yang ada kat sini.....
hehe, entry orang jakun nieh..... jangan heran tau.....



 ni lebih kurang kedudukan pasar tu yang aku buat sendiri dengan pertolongan google map.....

aku try la taip keyword Segi Fresh, Pasar Segar Segi, Pasar Segi..... tapi x jumpa..... so yang aku ingat pasar tu kena lalu Shell Batu Caves..... tu yang kuar huruf 'A' untuk shell tu..... haha
untuk rujukan aku di masa hadapan..... nak tunjuk kat mak kalu mak datang KL nanti, boleh ajak datang sini..... ngeh ngeh ngeh

owh, kat sini pon boleh buat kad..... bayaran RM10.00 tahunan..... tapi aku x tanya pulak apa kelebihan kad tu..... nak jugak buat coz Hubby dah terpikat nak shopping barang dapur kat sini..... tapi orang yang jaga kaunter tu xder pulak..... so lain kali kalu datang sini boleh la buat..... hehe

hampir penuh barang 1 troli..... kami keluarkan RM lebih kurang 100 lebih sikit jerk.....



 oho, ini adalah Princess Aisha yang mentekedarah buah anggur separuh paket sebelum sampai ke kaunter bayaran..... camner nak buat kuih ni Mak Teh?..... huhu

Princess Aisha adalah gelaran anak dara kami sepanjang malam tadi sebab dia pakai crown comel atas kepala tu..... hehe, sendiri gelarkan diri princess..... tapi bunyi jadi ticess aita..... haha, janji boleh.....

habis bayar barang..... kami cari tempat makan..... Jees Seafood tapi makan western, lepas gian lama x makan western..... haha


k, sekian

*Wordless Wednesday ~ jemputan*

10 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam, 




ini adalah bersempena ULANGBULAN ke-2 kami duduk di TerataKami.....
ha, ade ker istilah ulangbulan yerk?.. hehe
actually ni adalah majlis kesyukuran sebab kami dah duduk rumah sendiri, alhamdulillah.....
 

so, kepada kengkawan yang x balik kampung macam kami n beraya di area Lembah Klang n yang sewaktu dengannya, kami berbesar hati menjemput kengkawan datang.....
kehadiran kengkawan amat kami hargai..... semoga dipermudahkan perjalanan kengkawan n dapat memeriahkan sambutan raya kami yang x balik kampung nieh..... hehe
boleh kita raya sesame kan.....

k, sekian


p/s : ni kira WW lagi kan... hehe

23.10.12

*apa ada di Sentul Park*

4 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam, 


saje petang2 ni tengok nuffnang..... kut2 ada CPUV baru..... n alhamdulillah, ada, terima kasih nuffnang..... moga2 boleh la cash out buat julung2 kalinya ujung bulan ni..... ameen

wokeh, balik pada tajuk.....

 see statistik di atas.....

hits untuk hari ini..... ramai yang mencari Sentul Park..... 
kami pernah ke sini sekali..... saje jalan2, tu pon hasil cari google jugak..... 
but here is 1 of the best port untuk photoshoot..... cuma kami belum berkesempatan untuk realisasikan lagi aktiviti photoshoot tu buat masa ni..... sibuk plak ujung2 taun nie.....
insyaallah, akan terjah sini jugakbuat kali ke-2 untuk shoot2..... hehe
moga dipermudahkan....
ameen

nak tengok gamabr yang sempat kami snap masa 1st visit ke sini....

ada jugak yang sesat mencari Balqis Azizi kat sini..... rasanya x pernah aku up cerita pasa dia..... siapa dia..... aku pun google lah..... owh, baru ku tahu dia adalah pelakon cilik yang bakal setanding dengan adik Mia Sara suatu hari nanti..... mungkin.....
hehe

k, sekian


*hari Sabtu yang indah*

12 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
a salam,

 ingat x hajat kami DI SINI.....

jadi ker?

 alhamdulillah, selepas menghadiri kenduri kahwin pakcik sedara kat Muar, selepas periuk belanga bertukar bonet kereta..... lepas rehat2 jap kat umah Buyut Aisha..... dalam pukul 3.30 petang kami ke.....




v




v




v




v




v





 opsss, kita bayar tiket dulu yerk.....

kami sampai dari Muar dalam 4.30 petang.....
total tiket yang kami bayar hari tu adalah RM30.00 untuk 2 orang dewasa dan seorang kanak2.....
macamaner boleh jadi gitu, sepatutnya RM30 + RM30 + RM25 = RM85 kan
tapi hari tu..... alhamdulillah, rezeki kami sangat2.....ada kakak yang baik hati telah bagi kami kupon 'free admission' yang dia ada lebih 1 pada kami (lupa nak snap kupon tu)..... Aisha pon lepas ukur tinggi orang kaunter tu cakap, "x perlah, lebih sikit jerk"..... so dapat masuk free..... makanya kami jimat di situ..... alhamdulillah..... 

duit tiket aku sponsor hasil dari perniagaan kecil2an yang aku buat..... hikhik
alhamdulillah lagi di situ.....
hurm nak kena stop ambik order dulu lah, coz stok tidak mencukupi plak.....



dengan berbaju kurung aku terus ke sini, takut x sempat sampai..... hehe
 
kita pose dulu sebelum ke changing area, sambil Hubby test kamera setting.....
aku kena senyum lebo2 sebab dah tau dah, kalu dah masuk dalam nanti kompem xder gambo aku..... walau panas terik, ku senyum jua demi Hubby yang nak mengetest kamera..... ikhlas tu tau..... haha


 TADA!!!!!

di sinilah kami di petang Sabtu itu.....
alhamdulillah, cuaca pon elok jerk petang tu, dan kami boleh ceriakan si anak dara yang dah lama x mandi kolam.....

 yea!!! Aisha n her 'baju rabbit'..... katanya..... time ni kaki jerk basah.....

kaki dah jejak dalam air..... aku panggil nak ambik gambo pon dia buat x endah jerk..... penat n malu aku jerit2 panggil nama dia, boleh dia buat derk jerk..... huhu makcik2 yang dok kat tepi kolam tu tengok jerk..... sian kat mamarazi ni tau..... so, jangan lah pelik kalu dalam ni sume gambo Aisha x pandang kamera walau tangan buat sign macam2 yerk..... huhu



 slider yang x mencabar langsung.....
haha, Aisha pon siap seret2 kaki nak biar badan mengelongsor ke bawah..... haha



see..... tangan buat 'peace' tapi mata ke lain..... anak oh anak

time ni aku rasa seronok sangat..... walau aku x turun sama2 main air, tapi dok kat tepi kolam sambil kaki rendam dalam air tengok dua beranak ni asik tergelak jerk, aku dah cukup gembira..... aku pon tergelak sama, ah!!! pedulikan orang keliling yang sengih2 tengok aku..... hehe



 haha, nak jugak duduk atas pelampung yang kecik toet tu sambil kaki kayuh2..... sweet hehe

 

 kejap duduk, kejap baring, kejap telentang, kejap telungkup..... 

"penattttt" Hubby kata, nak melayan Aisha yang asik ler nak tukar kedudukan..... hehe, aku senyum je la kan.....



 ha, Aisha dah teror berenang, so Aisha ajar Papa pulak yer.....



 wah, siap baring2 dah macam kat pantai gayanya.....

eh, kalu kat pantai x mor baring kut, kotor ler..... hurm bila nak pi pantai pulak yerk? kalu pantai kat area Pantai Timur bersih kan, so boleh la baring2 gini kan..... Papa pon dah beli pelampung besar, senang nak kontrol katanya..... "yang ni kecik, susah nak pegang, asik tergolek jerk"..... hehe



 akhirnya, ada gambar aku kat area kolam..... muahaha

time ni sume orang dah naik n siap2 nak balik..... actually banyak lagi permainan lain kat sini..... tapi sume tu untuk orang dewasa..... kalu ikut Hubby boleh jerk nak main, tapi demi si anak dara itu..... Hubby layan anak jerk..... Mama pulak ambik gambar jerk..... hajat nak masuk dalam air, tapi nak tinggal kamera macam x selamat la..... so, x per..... insyaallah lain kali ada rezeki lagi, kita datang lagi..... kalu bukan kat sini, kat tempat lain pulak.....



dah malam, nak jugak pose kat entrance.....

haha, lepas dah siap2 tukar baju, masuk dalam suovenir shop jap..... kuar2 dah gelap..... isk3 kira lama jugak la kami kat dalam tu, padahal bukan besar sangat pon kedai tu..... nak cari jugak souvenir nak bawak balik, sume agak mahal bagi kami..... tapi ada jugak lah yang kami bawa balik buat kenangan.....



kiri : Aisha bersama 'teleto' di Melaka Wonderland..... (teleto = dinosour)
tengah : bangun pagi Ahad, "mama, 'teleto' lati" (mama, dinasour lagi)..... merujuk pada gambar pada beg souvenir
kanan : souvenir Lucky Cup dengan gambar dinosour yang comel berharga RM11.00



so, sepanjang di sini, kami rasa seronok..... seronok sebab dapat ceriakan si anak dara..... secara overall ok2 jer, untuk kanak2 memang ok lah, tapi macam review sebelum ni yang aku pernah baca, air kat sini sume paras lutut jer, so nak berendam  menyelam untuk orang dewasa memang x puas..... tapi kami ok jerk..... janji dapat puaskan anak.....

makanan aku x tahu lah coz x ambik yang pakej meal, tapi orang kata mahal, nasi lemak 1 pinggan RM10.00..... baik makan chicken chop..... hehe

malam tu sebelum balik KL, kami makan di KFC..... ingat nak mintak Kak Long belanja makan (dia ada di Melaka jugak hari yang sama lepas kenduri), tapi dia dah sibuk pulak dengan abang ipar yang nak mula lumba basikal.....

kami gerak balik KL dalam pukul 8.30 malam, n Aisha tidur sepanjang perjalanan..... penat la tu kan.....
alhamdulillah, moga ada rezeki kami untuk seronok2 begini.....

k, sekian

22.10.12

*[GAMBAR] pasu pecah dek kucing*

13 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam,
~sambungan entry pagi tadi~


ingat nak cerita pasal 'teleto' ari sabtu lepas..... tapi pic nak kena resize dulu.....
so kita sambung cerita pagi tadi pasal pasu dulu yerk..... 



 inilah pasu yang pecah tu dek kucing makcik sebelah.....dah dikemas sikit by my dear Hubby sebelum pi keje pagi tadi.....

actually, kejadian malam tadi, n malam tadi jugak hubby perasan yang pasu tu dah pecah..... tapi aku cakap ngan Hubby, biar lah dulu, sok pagi lah kita bagitau tuan punya kucing tu..... coz time tu dah pukul 11 malam..... x mor arr ganggu jiran tengah2 malam kan, x patut.....

so pagi tadi aku x tahu conversation apa antara Hubby ngan tuan punya kucing tu..... aku turun bawah lepas siapkan Aisha, tengok2 Hubby dah sapu tanah tu dalam pasu yang katanya tuan punya kucing tu bagi..... pasu biasa jerk n x muat nak isi sume tanah yang terabur kat atas lantai.....
see dalam gambar tu, itulah baki tanah yang x muat masuk dalam pasu yang diganti, terima kaish jiran..... tapi kami kena cari pasu lain jugak lah kan..... hurm.....

x tau nak luah perasaan geram camner..... sempat lah aku tanya Hubby, "apa kakak (tuan punya kucing a.k.a anak makcik sebelah) tu cakap pasal pasu tu"..... Hubby cakap, "dia cakap, x per nanti kalu dia dapat kucing tu, dia rotan"..... ha! nak rotan kucing?..... cerdik sangat la tu kan.....
aku dah x tau nak cakap ape dah..... Hubby kan cepat sejuk ati ngan orang, baik ati sangat..... so xder la dia marah2 kat tuap punya kucing tu..... kalu aku ada time tu, rasanya aku dah bagi nasihat suruh dia buat rumah kucing atau aku dapat tangkap kucing2 tu sume n buang kat tempat lain..... 

ha, bukan aku kejam, aku pon suka ngan kucing..... n aku pon pernah bela kucing..... tapi kalu bela kucing tapi x tahu nak jaga leklok, setakat melepak kat porch aku boleh terima lagi, ni sampai berak kencing kat TerataKami, tido kat TerataKami, masuk kuar umah sesukahati kat TerataKami..... ini lagilah dah sampai pecah pasu..... apa ke hal.....

huh..... lepas geram kat sini je lah..... sebab kalu kat umah, aku try nak jumpa ngan kakak tu tapi dia macam mengelak jerk bila terserempak ngan aku, kalu ngan Hubby ok jer pulak..... isk, bukan aku nak cari gaduh pon..... aku cuma nak dapat clear picture pasal kucing2 dia tu jerk..... rasanya tahap sabar aku dah sampai kemuncak jerk ni..... lepas ni kalu ada lagi kejadian yang menyakitkan hati aku..... siap lah wahai kucing2 sekelian..... maafkan jiran sebelah mu ini kalu terjadi sesuatu kat badan2 korang semua..... Aisha pon dah pandai, "mama, nah tayu..... eee geyam la ket tu".....

k, sekian

*pasu pecah angkara siapa?*

9 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam, 

siapa lagi kan..... makcik sebelah punya.....


KUCING!!!!!








bak kata Aisha, "eee (tiga harkat) geyam la mama..."
dah, stop sampai sini jerk..... 
jap lagi kita cerita yang best2 plak pasal hari sabtu kami.....


k, sekian


19.10.12

*Melaka Wonderland Theme Park & Resort*

7 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam, 
 ~keje dah setel so boleh bercerita panjang sikit..... hehe~


wah!!!!! bestnyer tajuk tu kan.....
lagi best kalu dapat pi sana kan.....
lagi-lagi lah sejak Aisha dah ada pelampung baru nieh.....
rasa membuak2 jerk nak ajak dia pi sana.....
insyaallah, kalau niat tu betul untuk menggembirakan hati si anak, Allah akan permudahkan perjalanan kita kan.....


 oho, ini pic tahun lepas masa aku outstation ke Melaka, tapi time ni aku x der n my dear Hubby + Aisha cuma ambik gambar kat entrance jerk

esok kami nak ke Muar untuk hadiri kenduri kahwin anak atok Tam (pakcik mak kalu aku x silap)..... so lepas selesai kenduri tu hajat di hati nak ke Melaka Wonderland Theme Park.....
harga tiket dah survey, setakat hari ni harga untuk hujung minggu.....
Dewasa RM30.00 n Kanak2 RM25.00 (tinggi bawah 90cm).....
rasanya Aisha masih free lagik kut..... muahaha harap2 lah kan.....

dah lama x bawa anak dara ni pi main air..... last adalah dii Gold Coast Morib bulan 2 ari tu..... pon time aku berkursus..... hehe

so, moga2 apa yang dirancang esok menjadi kenyataan dan dipermudahkan oleh-Nya..... ameen

k, sekian


p/s : nak jemput kengkawan datang umah Hari Raya Haji ni sempena Majlis Kesyukuran TerataKami..... jemput datang yerk bagi mereka yang berada di kawasan Lembah Klang.....

*Alhamdulillah*

11 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam, 


burbbbb, alhamdulillah dah breakfast pagi ni.....
barulah semangat nak buat kerja di hari Jumaat nieh.....
ngeh ngeh ngeh

k, sekian





















p/s : hish, takat update blog gini..... anak aku pon boleh buat...

18.10.12

*makin banyak, makin ceria... weehaaaaa*

9 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam, 


memula ada 4.....
pehtu kami jadikan 6.....
sekarang yang terkini dah ada 12.....


wah cerianya rasa.....
tapi kalu letak set kerusi atau buaian lagi ceria rasanya.....
kan Dear?.....
hehe


entry ada kaitan dengan  ENTRY INI


ok, buat kerja pulak yerk.....

 k, sekian

17.10.12

*Wordless Wednesday ~ comel tak saya?*

16 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam, 



opss.....
bukan kaki.....
tapi Polkadots Shoes yang aku mintak my dear Hubby belikan kat Rawang malam semalam.....
hehe
thanx Dear.....

k, sekian
 

16.10.12

*hujan hujan ni tak payah la bukak*

13 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam, 

see the tajuk..... agak2 dapat agak tak aper yang aku nak up nieh.....
ye lah..... sekarang ni kan musim ujan.....
asal petang jerk ujan, asal petang jerk ujan.....
so, x payah la bukak kan..... lagi sejuk lah suasana kat bilik tu kalu bukak.....

oho, ni ada kaitan dengan entry Kedai Elektrik WellWell sebelum ni.....
so hari sabtu lepas, dah ada orang datang install.....

dan










































































































 TADA!!!

alhamdulillah, segalanya dipermudahkan.....
kami ambik yang biasa2 jerk, yang mampu milik oleh kami.....dan yang paling penting..... jimat elektrik..... ngeh ngeh ngeh
 masa lepas pasang ritu, terus jerk ujan turun..... konon2 Hubby nak test lah kesejukkan n kebenaran kata2 pekedai tu kan..... tapi aku marah lah.....
yelah kan, hujan dan sejuk, apa ke jadah nak bukak air cond..... x ker lagi sejuk.....
tunggu lah time panas2 jemetet (panas yang amat sangat) nanti baru berguna mendealah ni kan.....
hari Ahadnya, lagi sekali Hubby bukak..... n sekali lagi kena marah manja dengan aku.....
"sejuk lah Papa, x payah la bukak....."
huhu, adakah aku seorang isteri yang derhaka sebab marah suami?.....
x kan?, kan?, kan?.....

sorry dear, sayang marah sebab tindakan dear tu x berapa nak sesuai pada waktu tu, k
so tunggu lah nanti2 bila waktu n cuaca panas, kita bukak sesama yerk.....
opsssss, bukak air cond, bukan bukak baju.....
hehe
k, sekian

15.10.12

*Alhamdulillah, rezeki PERFUME TERHANGAT*

6 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam,

alhamdulillah, perniagaan kecil2an mendapat sambutan..... so sesiapa yang berminat nak dapatkan Branded Perfume dengan harga murah.....

SMS @ WhatsApp
 013-982 6069(masz) ~ 013-933 6069 (madi) 
atau email
maszvemma@gmail.com 
atau BBM
278AC86D


hanya RM15.00 sebotol
(exclude postage)


sekarang ni aku tengah nak Re-Stock semula.....

antara jenama yang mendapat sambutan TERHANGAT adalah.....


Perfume Lelaki
PL1 - BVLGARI BLV
PL2 - CK BE
PL3 - DUNHILL DESIRE RED
PL4 - FERRARI RED
PL5 - G.ARMANI AQUA DI GIO
PL6 - POLO BLACK
PL7 - PACO RABANNE 1 MILLION

Perfume Wanita
PW1 - C.DIOR ADDICT
PW2 - CHANNEL NO. 5
PW3 - CHANNEL CHANCE
PW4 - CLINIQUE HAPPY 
PW5 - DKNY BE DELICIOUS
PW6 - GUCCI RUSH 
PW7 - ISSEY MIYAKE WOMAN 
PW8 - JLO STILL 
PW9 - LANCOME MIRACALE 
PW10 - RALPH LAUREN ROMANCE 
PW11 - VERSACE BRIGHT CRYSTAL
PW12 - VERA WANG

so sesiapa yang berminat boleh :

SMS @ WhatsApp
 013-982 6069(masz) ~ 013-933 6069 (madi) 
atau email
maszvemma@gmail.com 
atau BBM
278AC86D

atau nak drop kat kotak komen pon boleh, tinggal sekali ngan alamat email, nanti aku reply..... yerk
k, sekian


peringatan : 
dengan keluarnya entry ini, maka entry sebelum ini secara automatik dah x terpakai.....

*google*

11 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam, 

 bukak google pagi ni.....
ternampak mendealah ni.....
v

so sweet.....
then ada anak panah kat tepi kanan bawah tu kan.....
saje try klik.....


then keluar mendealah ni.....
v


ada lagi anak panah tu.....
klik lagi.....


kuar mendealah ni pulak.....
v


eh eh, sume ada kesinambungan.....
ada lagi anak panah.....
klik lagi.....


kuar pulak mendealah ni.....
v


whaaaaa, ada lagi.....
klik lagi.....


mendealah ni pulak kuar.....
v

ha, yang ni panjang sikit.....
ada lagi anak panah kat bawah tu.....
klik.....
dan membawa kita kepada cerita sebenar di sebalik gambar bergerak di atas.....

cerita pasal.....

 
so, kali ni google buat mendealah comel ni sempena ulang tahun ke-107 komik Little Nemo in Slumberland oleh Winsor Zenic McCay

sweet.....

k, sekian

*hujan*

4 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin

As salam,

Ari ni ujan, jalan jem, lapar...
Alhamdulillah sampai opis sebelum pkul 8...
Jom breakfast...

K, sekian.



Note : gambar tiada kena mengena dengan entry.

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

13.10.12

*Kedai Elektrik WellWell*

1 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam, 
 

 malam kelmarin kami ke kedai dalam gambar atas tu..... Kedai Elektrik WellWell kat Bandar Baru Rawang..... ada sesuatu yang kami dapatkan di situ dengan 'harga special' kata orang kat kedai tu untuk TerataKami..... hehe

insyaallah, tengah hari ni orang kedai tu akan datang nak install..... so apa yang sesuatu itu..... tunggu nanti yerk.....

moga semuanya dipermudahkan....
ameen

k, sekian

12.10.12

*Aisha nak dapat adik*

11 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam, 

erm, cher tengok tajuk kat atas tu.....
ada sesiapa percaya ker.....
hehe

pada bulan Disember nanti 23hb genap umur Aisha a.k.a Umairah 4 tahun.....
so dah sampai masanya kan untuk dia beradik kan.....

oho, tapi jagan percaya dulu dengan tajuk kat atas tu yerk.....
setakat ni belum ada apa perubahan pada diri ini lagik.....
ni semua gara2 anak dara aku tu malam semalam masa dia sibuk menulis buku tetiba dia hisap ibu jari kaki dia.....
orang dulu2 kata kalau anak kita (x tahulah umur berapa kan) isap jari kaki, tu tandanya nak dapat adik.....

erm betul ker?.....


 gambar hiasan
(masa siku Aisha injured ritu but still nak menulis)

lebih kurang gitu lah gaya Aisha menulis malam semalam..... tunduk tunduk tunduk lelama dia ambik ibu jari kaki x lepas pensil terus masuk dalam mulut..... aku yang tersedar terus jerk tarik kaki dia..... "eee, x mau lah isap kaki, kotor la..."..... Aisha senyum jerk n terus sambung menulis.....

so, kesimpulannya..... erm betul ker kata2 orang tua dulu tu yerk?.....

k, sekian
 

*Video ~ Gajah Si Kaki Empat by Aisha*

10 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam,
hari Jumaat sudah.....

hurm,
lama dah x upload video kan..... hehe, harap2 family kat Johor nuun kalu bukak entry ni, leh tunjuk kat Nyai ngan Yai yerk buat lepas rindu, sebelum jumpa next week..... hehe

jom layan
 

video


 lirik Gajah Si Kaki Empat

Gajah Si Kaki Empat
Gelek Gelek
Gajah Si Badan Besar
Gelek Gelek
Telinga Macam Kipas
Ada Satu Belalai Panjang
Gelek Gelek


ha, kalu xder lirik ni agak2 dapat faham x apa yang anak dara aku ni nyanyi..... maklum lah pelat dia tu kadang2 susah nak faham..... hehe
pape pon Mama n Papa terhibur sangat ngan persembahan Aisha nie.....
actually ni rasanya lagu last yang Aisha belajar masa kat school lama.....
so selamat terhibur yerk.....

k, sekian
 

11.10.12

JOM JADI GENG BUI

24 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam, 

nak join segmen dari.....


 syarat senang jerk:
v
v
v
1) letak header blog bui ni dalam entry
2) letak tajuk JOM JADI GENG BUI
3) tinggalkan link entry di ruangan komen entry ini

tarikh tutup pada 30 Okt 2012, 11.59pm

dan
 
yang paling penting
bui akan bagi 5 hadiah misteri untuk blogger yang bertuah
manalah tau kan, ada tuah di sini.....
hehe

k, sekian

*luka dah kering*

10 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam, 

 kalau sebelum ni, aku ada up cerita pasal Aisha yang luka dek slider kat school..... so hari ni nak share kesannya sekarang.....


 pada hari kejadian                                                      selepas 4 hari di sapu Krim Gamat

alhamdulillah, lepas kena tu, aku teus jerk sapu dengan Krim Gamat yang memang itulah aku guna kalau ada luka2 kat kulit..... aku pon ada bekalkan krim tu kat school untuk dorang sapu setiap kali lepas mandi.....

dan hasilnya sekarang, luka dah kering, xder la Aisha gatal2 dek luka yang dalam proses pengeringan tu, kalau guna Minyak Gamat biasa..... n semalam kulit kering tu dah terkopek dengan sendiri n tinggalkan parut jerk..... moga nanti parut tu pon akan hilang n kulit Aisha jadi natural semula..... so kena keep in sapu krim tu sampai kulit betul2 baik n pulih.....


ini contoh kulit luka biasa dalam proses nak kering, ambik kat sini

kalau ikut, hari ke2 tu, kulit dah mula kering n hitam2 dan pada masa ni (macam gambar atas tu), biasanya kulit akan rasa gatal kan..... tapi aku tengok Aisha relax jerk n dia x merengek pon gatal ke, sakit ker..... berkat guna Krim Gamat nieh..... tengok2 jerk, yang hitam2 tu dah tanggal sendiri.....














































erm, harap2 lepas ni xder lah lagi kemalangan yang menimpa Aisha walau kecil pon kat school..... sian kat dia, baru seminggu dah ada luka kat siku..... sedih tau..... moga cikgu kat situ pon lebih prihatin dengan anak2 jagaan kat situ.....

k, sekian

10.10.12

*Minyak Wangi Berjenama Pada Harga MURAH!*

17 8 orang doakan Aisha dapat adik..... amiin
as salam, 

bismillahirrahmanirrahim

 promosi
JUAL! JUAL! JUAL!


minyak wangi berjenama pada harga murah
  • botol bersaiz kecil. botol kaca lutsinar.
  • kandungan minima 8ml.
  • bau tahan 5 hingga 8 jam.
  • pelbagai jenama terkenal ada.
  • harga murah dan mampu milik.
  • mudah di bawa kemana sahaja, masuk dalam poket baju pon boleh.



 perbandingan saiz botol minyak wangi dengan pen


senarai jenama minyak wangi:

minyak wangi lelaki (kod L)
  1. BVLGARI BLV
  2. CK BE
  3. DUNHILL DESIRE BLUE
  4. DUNHILL DESIRE RED
  5. FERRARI RED
  6. G.ARMANI AQUA DI GIO
  7. GUY LAROCHE DRAKKAR NOIR 
  8. HUGO BOSS ENERGISE
  9. ISSEY MIYAKE MAN 
  10. POLO BLACK
  11. CK ETERNITY
  12. RALPH LAUREN POLO SPORT 
  13. PACO RABANNE 1 MILLION

 minyak wangi wanita (kod W)
  1. BRITNEY MIDNIGHT FANTASY 
  2. C.DIOR ADDICT
  3. C.DIOR JADORE 
  4. C.DIOR PURE POISON 
  5. CHANNEL NO. 5
  6. CHANNEL CHANCE
  7. CLINIQUE HAPPY 
  8. DKNY BE DELICIOUS
  9. E. LAUDER BEAUTIFUL 
  10. GUCCI ENVY ME
  11. GUCCI RUSH 
  12. ISSEY MIYAKE WOMAN 
  13. JLO STILL 
  14. LANCOME MIRACALE 
  15. PARIS HILTON 
  16. RALPH LAUREN ROMANCE 
  17. VERSACE BRIGHT CRYSTAL
  18. VERA WANG 

harga sebotol
RM 15.00
(tidak termasuk kos penghantaran)



sesiapa yang berminat SMS @ WhatsApp ke
013-982 6069(masz) ~ 013-933 6069 (madi)
atau email
maszvemma@gmail.com
atau BBM
278AC86D

kami akan respon segera.



sekian
selamat berwangi wangian bersama