^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

30.4.12

Home » , , , , » *Survey Tapak Photoshoot - Sentul Park*

*Survey Tapak Photoshoot - Sentul Park*


salam,

aktiviti semalam.....
lepas makan free kat kenduri kawin umah Yana & Rafidi.....

kami ke

v

v

v

v

v

 Sentul Park @Sentul West

nak tahu kat mana, Google jerk, kompem jumpa.....


lebih kurang gini la jalan nak ke sana.....
kalu nak cari signboard Sentul West, kita akan jumpa jugak.....
tapi tempat ni macam still dalam pembangunan lagik la.....

aku ni nama jerk dok Sentul tapi x pernah sampai pon.....
ni la 1st time sampai sini lepas tengok gambar2 kat internet.....
not bad la tempat dia.....
"cantik kalau buat photoshoot kat sini..... walau agak horror bila dah menjelang malam" bak kata hubby
muehehe, pucuk dicita, ulam mendatang.....
aku memang sokong sesangat.....
maklum lah dah lama x buat photoshoot sendiri kan.....
so, jom survey tempat.....

memula kami masuk kat Sentul Park Koi Garden.....
cantik tempat nieh, dah feeling2 Jepun dah aku.....
tapi, kat pintu masuk tu bagitau tidak dibenarkan ambil gambo.....
huhu
sedey gue.....

x per, kita jalan2 jerk kat dalam nieh.....
owh ada tempat pembiakan ikan koi.....
memang teruja la aku tengok.....
tetiba ada pasang angan2 nak beli ikan ni letak kat kolam umah kami.....
tu pon bila umah kami dah siap la kan.....
*sigh*

okeh, jom jalan kat luar pulak.....



 hoho, ada orang (1 family actually) tengah dok bagi ikan koi makan.....
ada turtle jugak.....


 see di belakang tu, orang2 yang tengah bagi ikan makan roti.....


 actually masa kami sampai semalam, dah petang.....
n panas.....


 so, kami cari port yang redup untuk bergambar.....


 di belakang binaan berwarna oren itu kami berlindung dari matahari.....

kita jalan sikit lagi.....

dan













aha





dah jumpa port yang agak menarik untuk photoshoot.....


 see, cantik x?


 kat sini pon not bad kan.....

kat belakang dinding tu pon ada port cantik jugak.....
tapi kami x pi pon.....
dah petang n panas.....
so kami decide untuk datang lain kali n bawa camera.....
hehe
moga our model, Aisha dalam kesihatan yang baik untuk tujuan itu
n
moga semuanya dipermudahkan.....

sebelum balik.....


aku paksa hubby n Aisha berdiri mengadap matahari di tengah2 pokok ala2 pokok teh itu.....
n aku snap.....
hehe, sorry hubby n Aisha.....
tapi pic ni aku suka.....
macam kat CH jerk kan.....
cuma scenery belakang tu jerk yang x best.....
hehe

k, sekian

p/s: perasan x yang my lil Aisha x pandang camera BB bila bergambar.....
tapi kalau camera betul rasanya dia ok jerk pandang camera.....
hehe
selamat bercuti esok yerk kengkawan.....



12 comments

April 30, 2012 at 9:34 PM

aah dikk
cantik tempat nie
memang sesuai utk berfotoshoot ;))

May 1, 2012 at 12:17 AM

mmg cun view kat sini.. n kalo dijadikan port utk photoshoo..mmg sgt2 asesuai

May 1, 2012 at 5:15 AM

Nice place....pasni leh bergambr byk2..,

May 1, 2012 at 7:41 AM

wah2.. cun la tempat die.. nice2..

July 12, 2012 at 10:30 AM

best ni..nk p potosut sini je la..dah dekat ngan umh nih

July 12, 2012 at 11:00 AM

lagi satu nak tanya...betul ke masuk sini kene dapatkan surat kebenaran dulu??

October 23, 2012 at 5:30 PM

@Hunny Kitty rasanya kat sini adalah tempat public, so x perlu dapatkan kebenaran sesiapa. cuma x tahulah sebab ada pondok guard kat jalan masuk dia, tapi kami boleh jerk masuk..... x tahulah akan datang kan...

October 24, 2012 at 4:27 PM

saya dah pegi hari tu..kene sound kot ngan jaga kat situ katanya kat sini tak boleh / tak dibenarkan amik gambar...

June 5, 2015 at 5:14 PM

Tak boleh photoshoot kat sini ke? Baru Ingat nak buat pre wedding photoshoot kat situ ala

June 12, 2015 at 8:36 AM

@Eika Lipgloss

aah ikut pengalaman saya mmg tak boleh sebab private property katanya setakat nak jejalan amik angin boleh la

June 12, 2015 at 8:39 AM

@Hunny Kitty owh ye ke.....
hurm sebab tempat kira macam tempat private juga ni, tu yang kena minta kebenaran kut nak wat photoshoot.....

June 12, 2015 at 8:52 AM

@Eika Lipgloss rasanya boleh je nak buat photoshoot kat sini, sebab sebelum ni ada je orang buat, cuma mungkin perlu kebenaran dari pihak pengurusan sentul park.....

Post a Comment