^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

27.4.12

Home » , , , » *Usu's Big Day #5*

*Usu's Big Day #5*

salam,


erm, sebelum masuk gambar2 di sebalik tabir masa my Usu's Big Day dalam nieh.....
nak share sikit kejadian last week.....
majlis bertandang ke rumah pengantin sebelah lelaki di Felda Bukit Rokan Utara, Gemencheh, Negeri Sembilan.....

majlis sanding adalah pada jam 12.30 tengahari yerk kengkawan.....
memang dah jadi kebiasaan di sana yang majlis bersanding adalah pada waktu itu.....
so kami ikutkan je la kan.....

family aku sume bertolak dari Kota Tinggi, Johor pada jam 5.00 pagi dengan bas.....
bajet sampai dalam jam 11.00 pagi untuk siap2 kan pengantin.....
aku pulak dari Kuala Lumpur, jam 9.00 pagi gerak.....
sampai dalam jam 11.30 pagi di sana..... terima kasih pada GPS atas khidmat yang diberikan.....
standard la tu kan.....
yang x standard bagi kami adalah bersanding jam 12.30 tgh.....
matahari terpacak atas kepala tu.....
huhu


ok dah, cukup2 membebel.....
jom layan gambar.....


 rombongan kami.....
diketuai dengan kanak2 cilik berbaju tradisional merah.....


silat pengantin.....
ada jugak di sana silat2 ni yerk..... 
baru ku tahu, ingatkan kat johor jerk yang ada.....
lepas ni barulah pengantin dibawa ke pelamin untuk bersanding.....


kanak2 cilik bersedia untuk menari tarian lilin.....
aku x tengok pon coz ramai sangat orang kat depan pelamin time tu.....

see, ramai sangat orang kan.....
sampai hubby yang nak snap pic pon terpaksa selit2 jerk kamera kat celah kepala orang.....
ruang terhad, jadi kami lepak jerk kat khemah sebelah.....

lepas tarian tu, ada aktiviti merenjis pulak.....
macam biasa, ada wakil pihak lelaki n wakil pihak perempuan.....
xder gambar pon, coz hubby dah x larat nak berpanas.....
aku pulak asik le layan Aisha yang nak berdokong jerk.....
dah la dia baru bangun tido time tu, dengan panas lagik, so dia rasa x selesa la kan.....
papepon yang penting kami dapat makan.....
x dapat makan kat meja pengantin (xder gambar jugak) pon x per janji dapat isi perut kami yang tengah lapar time tu.....
dari KL x makan pape maah.....

selesai isi perut, kami ambik gambo plak.....


 peace dari kami adik beradik.....


lepas tu mak n abah pon kami heret untuk buat peace.....
hehe











n










last but not least










gambar kami bersama pengantin sebelum bersalaman balik.....
baru aku perasan ada towel atas kepala Aisha, pengganti payung.....
x per, yang penting di mata mama, Aisha tetap comel.....
haha

k, sekian


cerita sebelum :>

5 comments

April 27, 2012 at 3:00 PM

wah ada tarian ..biasa2 tuu ada silat kalau org kawin .. hurmm best juga ;)

April 27, 2012 at 3:27 PM

warna merah...cantik..
kt tempat sy ganu ssh nk tgk tarian2 camni..paling hott pon kompang jela..hihi

April 27, 2012 at 5:22 PM

wahhh org gemecheh ek .. slalu lalu ctu klu jem time nk ke johor ... MIL je tau jalan kami atatau

April 28, 2012 at 8:56 AM

comel jugak kn kami hahahaha

suka gmbr sume2 tu.... peace yao

April 29, 2012 at 5:00 PM

suka pic yg satu family tu...meriah...:)

Post a Comment