^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

24.4.12

Home » , , » *Usu's Big Day #2*

*Usu's Big Day #2*

salam,

sambung cerita majlis kahwin my Usu yerk.....
malam 14hb diadakan majlis berinai.....
just a simple majlis jerk.....
gambar plak hubby yang snap, thanx dear.....


 kedua mempelai siap sedia untuk majlis.....
siram2, tabur2, celet2.....
hehe


wakil dari pihak lelaki ada 5 orang semuanya yang diketuai oleh bapa pengantin sendiri.....
yang lain2 mungkin mak2 sedara n kakak/abang ipar pengantin kut.....
tidaklah ku kenal.....
haha


 wakil dari pihak perempuan pon 5 orang semuanya dan diketuai oleh mak pengantin.....
actually aku pon sempat merasa merenjis pengantin ni, tapi xder gambo.....
padahal hubby yang jadi PG nyer, tapi gambo istri sendiri x disnap pon.....
huhu kecewa tau.....


lepas tu ada sesi bergambar2 an pulak kedua pengantin.....
huh kejap mempelai, kejap pengantin aku panggil adik aku nieh.....
xper la kan, janji paham.....
ye dak..... hehe.....
time ni aku dah dok kat dapur siap2 kan barang untuk majlis cukur jambul plak.....
oh ya, untuk majlis berinai ni.....
bahan yang kami sediakan adalah
  • air mawar
  •  bunga rampai (ganti beras kunyit)
  • air bedak + daun sepulih
  • inai tumbuk


 pose ala ala manja oleh pengantin malam tu.....


sekali pandang cam model, dua kali pandang.....
owh adik2 aku rupanya.....
hehe
(hah, perasan lah Usu aku tu...)


habis dorang posing2, majlis diteruskan dengan cukur jambul Aida Marlisa Binti Mohd Shafie yang lahir pada 26 Februari yang lalu.....
owh lupa.....
sebelum tu ada majlis berzanji oleh pengantin perempuan n warga wanita di kejiranan Blok A6, Felda Adela.....
tapi xder gambo la masa berzanji tu coz aku kat dapur, hubby pulak malu nak ambik gambo di kalangan wanita2.....


so, ini je lah pic yang sempat aku snap masa majlis cukur jambul malam tu, lepas hubby serah camera kat aku.....

time cukur jambul tu pula.....
barang2 yang kami sediakan adalah

  •  bunga rampai (ganti beras kunyit)
  • air bedak + daun sepulih
  • air kelapa (untuk isi rambut yang sudah dipotong)

Alhamdulillah, semua majlis berjalan dengan selamat walau agak kelam kabut coz memasing nak kejar masa.....
maklumlah dah malam kan.....
lepas majlis selesai, memasing sibuk ke dapur pulak untuk siap2 keperluan esok hari.....
doa kami supaya hujan tidak turun seperti hari sebelumnya (hari pernikahan).....
malam tu jugak, ramai lah sedara mara kami sampai dan bergelimpangan lah kami tidur di ruang yang ada.....
so, jumpa lagi lepas ni di episod lain yerk.....
hehe

k, sekian


cerita sebelum :>

13 comments

April 24, 2012 at 1:23 PM

comel ler pengantin..sepadan!
muka adik ngn kak masz x sama ler..hehe
x nmpk mcm adik beradik..mesti sorang ikiut mak..sorang ikut ayah..;)

April 24, 2012 at 1:53 PM

canteknye pengantin.. mesti meriah majlisnye~

April 24, 2012 at 3:03 PM

dah lama tak buat kerja kawen ni ...meriah syok je berkumpul

April 24, 2012 at 3:05 PM

ada pasang bunga api biuluh x?

April 24, 2012 at 3:06 PM

lieya suke gak malam berinai nie...syok dpt buli pengantin....kat tempat lieya ade sediakan telo jugak...so buli pengantin suruh cium telo heheeheh...lain2 tempat lain carenye kan...tapi tetap meriah bile ramai2 berkumpul....

April 24, 2012 at 3:19 PM

@KhaiRin : anies bunga api buluh, xder la... pasang lampu lap lip jerk anies.. hehe

April 24, 2012 at 4:37 PM

ktorg nti pun sekali kan dgn cukur jambul...lawalah baju pengantin..

April 24, 2012 at 6:06 PM

alhamdulillah semua dah selesai..alin xdpt nak attend kenduri sebelah lelaki sebab balik rumah mertua plak time..dah lama x dpt balik..asal nak balik ada jew kejenyer..hurrmmm..

adik akak usu cantik..makeup dan baju pun cantik

April 24, 2012 at 7:11 PM

comel sgt pgantin..
suka tgk baju dia n makeup..simple but nice :-)

April 24, 2012 at 7:11 PM

comel sgt pgantin..
suka tgk baju dia n makeup..simple but nice :-)

April 24, 2012 at 8:04 PM

cantik warna nie kan .. combination gray dan blue menyerlah kan seri pengantin .. ;)

waaaaaa memang meriah , bila semua sedara mara ada .. syokk sbb leh borak2 sampai pagi , tidoo bergelimpangan punn x kesah .. wahh sgt2 meriahh .. miss that moment ..
dah lama umah akk x der kenduri macam nie huhuhu

April 24, 2012 at 10:11 PM

terima kasih semua... tu lah kn kaler baju grey ni comel je padan dgn pelamin... actually muka usu mmg 100% transform bila make up. x same lgsg dgn muka asal... tp ble xde make u ramai yg tegur muka same dgn masz @ kak ija usu nih hehe

April 25, 2012 at 11:05 AM

cantik!!

Post a Comment