^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

26.4.12

Home » , , , , » *Usu's Big Day #4*

*Usu's Big Day #4*

salam,


choppp! choppp!
erm mlm td kami menerima tetamu.....
pengantin baru datang rumah kami.....
hakhak.....
eceh.....
erm dorang tumpang tido umah kami sebelum bertolak ke CH untuk honeymoon dorang hari ni.....
siap bawa ole2 KFC lagi untuk kami.....
thanx pengantin baru.....
ok lah, pape pon moge perjalanan mereka selamat
n
semoga mereka menikmati honeymoon yang menyeronokkan di sana.....
ameen


>>>>>>>>>><<<<<<<<<<

okey
sambung lagi cerita my Usu's Big Day.....
on 15 April 2012.....
majlis bersanding adalah pada jam 2.30 ptg.....
panasnya yang amat, tapi alhamdulillah semua berjalan dengan lancar.....
tetamu pon ramai yang datang samada dari jauh atau dekat.....
mana tetamu yang x dapat bontrot / berkat, kami minta maaf sesangat.....
ia di luar kawalan kami.....

so.....
jom layan gambar.....



sebelum majlis, my Usu lepas siap diandam..... posing dulu dalam bilik sorang2.....
budak ni memang gila posing..... haha




 Nisha (anak kak long), Usu n my lil Aisha
nape anak mama pakai cekak rambut hasil kerjatangan mama gitu?.....
tapi cumel gak kan, nanti mama buatkan yang pesen pakai gitu plak yerk..... hehe



atas kiri > rombongan pengantin lelaki bergerak dari rumah persinggahan yang jaraknya lebih kurang 100 mtr, berpeluh jugak lah ketiak..... huhu
atas kanan > pasukan kompang yang serba hijau..... khidmatmu sangat dihargai
bawah kanan > pengantin duduk sambil menanti pesilat menjemput masuk ke dalam rumah.....
bawah kiri > saat yang ditunggu, kalau kat Johor biasanya sebelum pengantin lelaki masuk bersanding bersama pengantin perempuan, rombongan akan dikenakan tol sebagai mendapat restu dari pihak perempuan..... saja suka2, bukan mahal pon tolnya, kalau zaman sekarang ni sorang dapat RM1 sudah memadai..... time aku kawin dulu rasanya tol ni 50sen sorang je..... hehe
 
dah dapat masuk bersanding berdua.....
apa lagi..... menjeling menjeling ku bertentang lah kan.....
hehe

erm, x banyak sangat aku snap pic time majlis sanding nie.....
coz Usu dah hire pro PG kan, so aku selit mana2 yang patut jerk.....
lagi pon aku kena tengok2 kan apa yang berlaku kat luar nuun.....
dengan jemputan nya, dengan berkat yang kena replace nya, dengan kawan2 pengantin nya, dengan perseiaan makan beradap nya, dengan goodies bag nya, dengan duit salam kaut mak abah nya dan x ketinggalan of course lah my lil Aisha yang kejap2 datang dekat aku, kejap2 dok kat sepupu dia, kejap kang datang kat aku.....
seb baik ada makcik pakcik n sepupu2 yang bergilir buat bende2 tu sume, termasuk tengok2 kan Aisha.....
thanx buat semua yang membantu.....
lepas ni ntah bila la kita dapat together gather macam tu lagik yerk.....

owh, ok.....
sambung balik layan gambo.....


 ni pic mak ayah pengantin lelaki.....
lepas tu pic adik beradik lak.....
lepas tu pic sedara mara plak.....
(malas nak tepek sini, x per kan.....haha)





ni pic kengkawan plak.....
macam ada yang aku kenal orang dalam gambar tu.....
masa snap x perasan pak.....
hehe


 lepas sesi bergambar atas pelamin.....
makan time.....
x sempat aku nak merasa cupcake pengantin tu.....
uhuk uhuk.....

maka selesai lah sudah majlis my Usu's Big Day.....
alhamdulillah.....
lepas sume keluarga pihak lelaki balik.....
kami ambik kesempatan untuk bergambar sefamily plak.....
siap curik Mak ngan Abah kejap dari luar coz nak bergambar.....




pengantin lama yang sentiasa bahagia dan moga mereka bahagia selamanya.....
sempat snap 2 3 pic jerk.....
lepas tu Mak ngan Abah kuar rumah semula coz masih ada lagi tetamu yang datang n nak bersalam dengan mak pak pengantin.....


ni giliran adik beradik ngan anak sedara pulak.....
muke sume dah sememeh, makeup pon dah cair..... haha
owh time ni Aisha xder coz dia dah ketiduran di ruang tengah, kepenatan.....
huhu


lepas habis bergambaran.....
kami memasing sambung buat kerja2 mengemas.....
pengantin pulak tukar baju n pi kuar buat outdoor plak.....
idok ler aku ada gambo outdoor mereka coz aku x daya dah nak follow dorang.....
sorry yerk Usu.....
lagipon sian kat mak, abah n yang lain2 nak mengemas rumah, pinggan mangkuk segala bagai.....
sampai ke hari aku nak balik 2 hari lepas tu, kami masih lagi mengemas sikit2 sambil melayan badan yang sakit sana sakit sini.....
kalu ada panaflex sponsor kan best, boleh ilang sakit badan.....
haha




k, sekian


p/s : lepas ni tunggu gambo2 disebalik tabir plak yerk.....
hehe
owh, pic majlis kat negeri sembilan baru transfer semalam, so boleh la upload lepas ni.....
hehe


cerita sebelum :>

11 comments

April 26, 2012 at 8:05 AM

eh2...
mcm ada gambo den je..
hihi..
mmg la kenal..
tp xsempat berbual sbb mama blogger kan bz masa aritu..

April 26, 2012 at 8:06 AM

wah..serba biru (^___^)

April 26, 2012 at 8:52 AM

comel warna tema

April 26, 2012 at 9:02 AM

Nice kaler..serba biru..
Comel pengapit cilik tu..^^

April 26, 2012 at 9:31 AM

amboi2 kemain comel flower girl ngan bunga kat kepale...kiut jek hihihii.....

meriah tgk majlis kawin adik masz...suke lieya ngna bontrot tu hihihihi bukan semua tau bontrot tu ape tu excited tu bile masz tulis bontrot tu hihihihi.....

wah pengnatin dah buat kunjungan hormat yeak heheheh mesti jadi bahan usikan nie heheheeheh

April 26, 2012 at 9:55 AM

wow...birunya.. =)

selamat pengantin baru!

April 26, 2012 at 10:24 AM

suka sgt bila sume pakai sedondon..meriah gambar..hehe
biru febret kaler saya tu...mmg comel dan meriah..penat pon puas hati kan..;)

April 26, 2012 at 10:31 AM

meriahnye majlis.. gambar ramai2 baju sedondon tuh cantek sgt~

April 26, 2012 at 4:14 PM

Kakak sye kawin dulu pun kaler ni! time tu kaler ni glamer sgt! tapi dah ada comeback kot kaler ni! Cantik!

April 26, 2012 at 6:50 PM

wah..sedondon..semua biru

April 28, 2012 at 8:53 AM

hehe terima kasih semua... kt tadah muka je aritu hehehe... gamba outdoor tgu OP bg la

Post a Comment