^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

30.4.12

Home » , , , , » *Jambu Genting*

*Jambu Genting*


salam,

erm, hajat nak share pic di sebalik tabir my Usu's Big Day.....
tapi belum berkesempatan lagik.....

kali ni nak share still lagi pasal my Usu.....
tapi bukan dia nyer Big Day yerk.....

ni ha.....
ari tu my Usu n her husband dah pon selamat berhoneymoon di Cameron Highland.....
tahniah yerk buat mereka berdua walau ada kejadian yang menyedihkan my Usu itu.....
x per, nanti cari pengganti yang lagi best yerk.....

so, nak cerita pasal souvenir yang kami dapat dari mereka yang berhoneymoon.....
hehe
macam biasa la kalai dari atas tu.....
apa lagi kalau bukan sayur2an kan.....
selain strawberry 2 biji yang kedua2 nya aku makan.....
hehe
ada juga kobis, sawi, baby corn n carrot yang dah selamat aku masuk dalam bubur nasi semalam.....

x lupa juga ada buah2an.....
limau, jambu batu dan

dan

dan

dan








































jambu *ini*

ada sesiapa tahu jambu apa ini?.....
 bila one of my office mate tengok jerk pic ni.....
terus dia cakap.....
"eh eh, jambu genting"
"ha, jambu genting?, adik aku beli kat cameron....." aku tanya kehairanan.....
"ye la, ni jambu yang di buat jeruk tuh....."

owh, aku x tahu pon.....
maklum la x pernah sampai sana.....
eh, aku pernah sampai genting, tapi xder la membeli belah n berjalan2 coz pi sana atas tiket kursus kan.....
so xder la berjimba2 di sana.....
hajat memang nak pi untuk berjimba2, tapi ntah bila.....
huhu



ni rupa dalam dia.....

rasa dia.....
sedap, memang ada rasa jeruk tapi x kuat sangat.....
jambu ni tinggal potong n makan coz dah kupas kulit.....
kalu xmor potong2 pon x per, gigit jerk terus tapi x ker huduh rupanya.....
coz jambu ni besar jugak.....
saiz lebih kurang 10cm dia......
ha, siap ukur ngko..... haha

memnag sedap, tapi 1 jerk.....
dia ada biji, kalu xder kan best.....
atau mungkin ada jenis jambu n boleh pilih.....
ni orang bagi, so aku terima jerk.....
Alhamdulillah

ada jugak souvenir keychain stoberi untuk Aisha.....
sweet jerk kaler pink.....
dapat, trus jerk gantung dalam kereta.....
gambo?.....
xder.....
haha.....

k, sekian


11 comments

April 30, 2012 at 10:00 AM

oo..jeruk rupanya..
patut la warna dia cantik..:p

April 30, 2012 at 10:10 AM

Ym penah makan gak, sedap! suke...:D

April 30, 2012 at 10:36 AM

sedap pulak nampak jambu tu..ijau semacam jer

April 30, 2012 at 12:11 PM

belum penah cuba g. Sedap tak?

April 30, 2012 at 12:38 PM

Pun pernah mkn but masa tu beli kat rantau panjang...x tau namer dier main beli je coz mk try...coz tengok cam teruja je...
Samer la kiter bila la nk g genting or cameron...asyik full schedule je...huhu

April 30, 2012 at 2:52 PM

diorang mmg jerukkan jambu tu sebiji2 ke?

April 30, 2012 at 3:16 PM

@Cik Tie@Akak memang sedap kak tie.. cuba lah

April 30, 2012 at 3:16 PM

@cleverspider55 a.k.a alam1cinta sedap.. rasa dia macam jambu jeruk tp x pekat sgt..

April 30, 2012 at 3:17 PM

@Munnafendy a'ah, sebiji2 dorang jerukkan, dah buang kulit.. so tinggal makan jerk..

April 30, 2012 at 3:26 PM

is baru sempat singgah hari ni.. terbizi sket.. huhu o|^_^|o

is besa tengok dalam warna tu kat padang besaq.. tapi dia potong siap2 n xdak bijiks dah.... xpernah jumpa lagi yang kena potong sendiri camtu... menarik pulak tengok ( buat hantaranpun cantiks.. hohoho )

April 30, 2012 at 4:11 PM

cntik ja kulit jambu tu.. serius me pon tk pnh jmpa lg..

Post a Comment