^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

16.8.12

Home » , , , , , » *perjalanan menakluk pantai timur*

*perjalanan menakluk pantai timur*

as salam,

~blog pon rasa sunyi jerk, maklum dah ramai yang mula bercuti balik kampung kan..... hehe~

 insyaallah sempena cuti sambutan Aidilfitri ni, kami sekeluarga akan pulang ke kampung untuk sambutan...... malam ni atau sok pagi  dari Rawang, Selangor kami akan bergerak ke Kuantan, Pahang, umah parent hubby, then lepas solat aidilfitri nanti akan ke Kuala Terengganu, Terengganu untuk bertemu family abang hubby n to'ki hubby serta family..... pada hari raya ketiga, kami akan bertolak balik ke Kota Tinggi, Johor  melalui Mersing untuk bertemu dengan my family pulak.....

sebelum memulakan perjalanan, jom sama2 kita ingatkan semula doa yang dah patut jadi kebiasaan pada kita semua setiap kali memulakan perjalanan samada jauh atau dekat kan.....

jom baca.....


bi–smi–`allaahi `alr-rahmaani `alr-rahiymi.
ertinya:
Dengan–nama–Alläh Maha-Pengasih [lagi] Maha-Penyayang.
 
bi–smi–`allaahi majri—haa wa mursa—haa. `inna rabbi—y, la ghafuwrun rrahiymun.
ertinya:
Dengan–nama–Alläh keberangkatan | bertolak—nya dan kedatangan | berlabuh—nya [kendaraan ini].
Sesungguhnya [tuhan]-pengasuh—ku, sungguh Maha-Pengampun lagi Maha-Penyayang
[do’a nabi Nüh — Al-Qur`än, Hüd, 11:41]


 semoga perjalanan kami dan anda semua dipermudahkan n selamat pergi n pulang..... Ameen

k, sekian 


p/s : taun ni x sempat nak buat n berpos kad raya..... sibuk ngan urusan rumah yang baru kami duduki sejak last saturday..... nanti jemput datang umah pada kengkawan yang berhajat untuk bertemu yerk..... cuma still ada kekurangan di rumah kami, moga tidak menjadi penghalang pada perhubungan persahabatan kita.....

4 comments

August 16, 2012 at 5:03 PM

Selamat hari raya Aidilfitri untuk keluarga kak ija jugak

semoga diberi kesempatan untuk kita bertemu di hari lebaran kali ni =)

semoga perjalanan selamat dan dipermudahkan...Amin

August 16, 2012 at 5:45 PM

Selamat bermusafir. Dan Selamat Hari Raya =)

August 17, 2012 at 6:58 AM

wahh jauh berjalan tuu

kalau singgah kuantan , ke rumah akk terus di pekan maz .. ;))

semoga selamat sampai ke destinasi di tuju ye dik .. safety drive !!!

August 17, 2012 at 7:53 AM

moga selamat segalanya ye...

Post a Comment