^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

28.8.12

Home » , , » *cerita di ASTRO*

*cerita di ASTRO*

as salam, 

~owh ini bukan intisari rancangan tau..... hehe~

 



kengkawan kenal ini logo apa?..... hehe

al-kisah, pindah ke Teratak Kami di TRP, Rawang ni, tiada talian hayat boleh digunakan untuk mendapat siaran TV selain dari menggunakan Astro..... maka semalam (27 Ogos 2012 - kena tulis sebagai rekod aku) terlanjur kami bercuti, maka terisilah borang permohonan Astro di kedai elektrik (ajen Astro) kat Rawang nuun,..... deposit RM50.00 pon dah di bayar.....ajen tu cakap paling awal 3 hari pihak Astro akan call untuk confirmation n pemasangan..... bila dah pasang nanti kena bayar lagi RM50.00 sebagai upah pasang.....

sebelum ni hubby ada register Astro guna khidmat care line yang no phone 1-800 tu kan, tapi sampai ke sudah x der pon orang astro datang pasang..... bila hubby call balik, rupanya dorang xder rekod pon yang kami register untuk pasang di rumah kami nieh..... padahal hubby dah call n dah dapat SMS yang mengucapkan terima kasih coz daftar ngan dorang..... rupa2 nya itu hanya SMS kosong jerk, kira itu bukan jaminan yang kami dah daftar la kan..... hahahampeh tul la kan..... n masa call tu pon, hubby dimaklumkan yang kami ada rekod x aktif ngan dorang masa kami dok rumah sewa dulu..... isk, bila masa lah kami register kan. seb baik lah x aktif..... kalu tetiba dorang cek ada tunggakan, x ker naya kena setel dulu baru bleh daftar lain..... isk mintak dijauhkan..... 

moga permohonan kami semalam akan cepat diproses dan dapat pasang segera coz kami dah x sanggup tiap2 hari tengok movie dari VCD yang hubby beli sebelum2 ni, cerita2 baru xder la pulak hubby beli kan..... huhu tu pon mujur la kalu x berebut ngan Aisha yang asik2 ler nak tenok Upin Upin yang ada 4 VCD dok ulang2 setiap masa..... dah la nak tengok kena dok tingkat atas..... kalu kami kat bawah tengah makan ke, tengah mengemas ke, sibuk la si anak dara tu ajak naik atas nak tengok Upin Upin.....

harap pihak berkaitan dapat melakukan tanggungjawab mereka sebaik mungkin.....

k, sekian




3 comments

August 29, 2012 at 9:35 AM

syiokk lar kak nanti dah pasang astro..rumah alynn xder pasang astro pun..guna antena lagik aduhhaii..bukan pe nak pasang astro nak byr sebulan rm80..duduk rumah tu weekend jew kekadang tu xmenyempat pun..terasa rugi plak lau nak pasang astro..

nape tgk tv kat atas kak..?

August 29, 2012 at 9:41 AM

waahh..kak mas dah adew channel 3 nombor..hehehehe

August 29, 2012 at 10:26 AM

wah akhirnye kene daftar astro jugak ke....

lepas ni layan 611 & 119 je lah...hahaha

Post a Comment