^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

14.8.12

Home » , , , » *MAGIC water purifier*

*MAGIC water purifier*

as salam, 

aktiviti kemas umah dimulakan..... paling utama adalah pasang water filter kat dapur untuk dapatkan air panas n air masak untuk sedia susu si anak dara itu..... tetiba dah pasang, tuang lah air..... hukhuk ada air keluar la dari bawah mesin tu..... owh bocor lah pulak..... carilah aku kettle dalam kotak yang ada 3 buah khas letak kat dapur, habis semua kotak aku bongkar n kotak last baru jumpa..... alhamdulillah

dan di sebabkan water filter umah kami dah bocor..... maka, malam Sabtu lepas, selepas aktiviti pindah memindah selesai..... hubby ajak kami ke Tesco Rawang (tempat yang wajib pergi sekarang n akan datang, hehe) untuk cari water filter baru sekali ngan beli keperluan rumah yang x cukup.....

memang dah lama aim kedai (tenant Tesco Rawang) ni yang memang khas jual water filter..... hajat aku nak letak water filter yang besar tu, letak kat paip utama luar rumah..... tapi hubby prefer water filter dalam rumah yang ada keluar air sejuk n panas tu.....

maka pergilah kami ke kedai.....
Double K Marketing Enterprise
Bazaar B4, Tingkat 1, Tesco Store Rawang 1, Jalan Rawang, 48000 Rawang, Selangor

dan kami memilih untuk menggunakan
!
!
!
!
!
 Magic Water Purifier, made in Korea

malam tu order n bayar 1st installment RM160.00..... esoknya jam 5.00 petang, technician company tu datang umah pasang..... sorang jerk cina yang datang pasang, ye lah, bukan barang besar sangat pon kan.....


 technician tu siap bagi keterangan yang memang lengkap gile buat kami, erm actually hubby yang khusyuk dengar, aku antara dengar ngan x jerk..... technician tu buat sekali ngan test air tu kuar ke tak, sejuk ke x, leaking ke tak..... ofkos la kena test dulu kan..... hehe

penempatan aku letak kat dining area, senang nak minum air..... kata hubby.....
;)


 inilah dia rupa Magic Water Purifier milik kami.....

ada sesiapa kengkawan yang dah guna?..... 
  • harga total RM160.00 x 12 bulan = RM1,920.00 (0% interest)..... iye ke kosong?..... hehe
  • kuantiti air adalah 7 liter..... n auto stop bila air penuh dalam tangki water filter tu.....
  • air yang keluar..... kalu sejuk, memang betul2 sejuk macam air dalam esbok tu..... kalu panas, memang betul2 panas macam air baru lepas masak, 100 degree c.....
  • yang paling penting, dia ada safety suis, bila kita off suis untuk air panas..... maka yang suis sejuk pon akan terus off jugak, untuk mengelak dari elektrik shot n ter'over heat.....
  • lagi satu safety dia.....tempat air panas tu, ada lock, so bebudak xkan sewenang2 nya boleh letak cawan kat paip tu, tekan n air panas x kan keluar kalu x unlock.....
  • nak service, tinggal call jerk technician n dia datang umah..... filter tu akan tukar after 18 bulan..... erm time tu dah habis bayar installment kan..... hehe
  • lagi satu kan, dia siap bagi 1 jadual pembayaran n siap dituliskan tarikh n amount pembarayan lagik..... so kita tinggal pi kedai untuk bayar atau bayar kat bank (bawa resit) ke kedai untuk sain menandakan yang kita dah bayar untuk bulan tu..... sorry x der plak aku snap pic jadual tu..... hehe

so, inilah barang 1st elektrik baru untuk rumah kami.....lepas ni kalu dah habis bayar yang ini, atau ada rezeki lebih, hajat nak pasang water filter yang kat luar rumah tu akan dilaksanakan jugak..... insyaallah

k, sekian


14 comments

August 14, 2012 at 8:13 AM

wah good info ni...ingat nak guna cam gini jugak bila naik rumah baru nanti...skagn masih sabar dan sabar...nak beli meja makan pun...hehehe, tunggulah...

August 14, 2012 at 8:32 AM

mahaltak kalau nak tukar filter tu? macam berminat nak beli gak la.. tp kat rawang jauh gak tu
ada tak cawangan nya area putrajaya or bangi ka?

August 14, 2012 at 8:36 AM

wow bagusnya

August 14, 2012 at 8:42 AM

mudahkan bila ada magic purifier ni. tak susah2 dah nak masak air or sejukkan air.. :)

August 14, 2012 at 8:55 AM

tak payah susah2 lagi nak jerang air mcm nie..

August 14, 2012 at 9:16 AM

dah jimat masa kan kalo guna nih..

August 14, 2012 at 9:42 AM

wahhh bagus ni kualiti air minuman terjamin

August 14, 2012 at 10:21 AM

elegent je kaler die..sgt menarik!
senang time raya x yah rebus2 air nk hidang kt tetamu..hehe

August 14, 2012 at 11:08 AM

erm..bestnye..ni anatara barang keperluan dapur idaman alynn..pai kehari ni still menggunakan termos daa..sedey..tunggu lar biler kami dah betul2 dok rumah tu br puas hati kalau nak membeli pun..

August 14, 2012 at 11:58 AM

senang kan dah ade water purifier nie...lieya pakai coway....best n senang jugak....lagi2 kite ade anak kecik ni, nak bancuh susu tak yah dah masak2 air....

August 14, 2012 at 12:47 PM

kat opis pon pakai brand nih jugak.. tapi yang tinggi punye..hehe

August 14, 2012 at 2:26 PM

waaahhh..macam nak beli jugak la bende alah ni...macam seronok jew...

August 14, 2012 at 4:45 PM

amboi serba baru di hari raya yek

February 18, 2016 at 8:55 PM

Good sharing, now, you can have as much of this extraordinary Alkaline hydrogen water as you want, whenever you want it. All you need is the Hexagon Water Filtration System 2. With this water filter system, it’s like having a “miracle water” spring in your own home, pouring straight from your tap! Read more at:
http://kidbuxblog.com/hexagon-water-filtration-system-2/

Post a Comment