^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

8.8.12

Home » , , , » *kecewa sikit, tapi puas hati*

*kecewa sikit, tapi puas hati*

as salam, 

 agak2 ada sesiapa yang dapat agak x apa yang aku nak cerita berdasarkan gambar kat atas nieh..... ngeh ngeh..... tetiba nak berteka teki plak aku nieh kan..... cerita jerk lah kalu nak cerita..... xder buang masa kan..... oteh oteh (sebutan okey by Aisha)..... hehe


 oteh, nampak itu signboard..... Kedai Lampu Perhiasan Houses Lightings..... kalu sebulan yang lepas, aku bagitau itulah sekali jerk kami pi kedai nieh..... tapi nampaknya last Sunday kami terjah lagi sekali kedai nie..... walau jauh, demi untuk dapatkan apa yang kami hajatkan untuk rumah TRP, kami sanggup..... muahaha..... gitu kan, dah macam patriotik nak sambut merdeka plak.....

tapi sedikit kecewa sebab masa kami sampai kedai tu tutup..... waktu tu jam 11.00 pagi, hari Ahad..... erm, dah 11 pagi x bukak lagi ker..... see, banyak jugak  kereta yang dah siap parking depan kedai tu menunggu kedai bukak.....


bila pi dekat depan kedai.....


 owh..... Selasa - Sabtu : 10.30 am - 7.00 pm, Ahad : 12.00 pm - 5.30 pm, Isnin : tutup..... yang aku ingat cuma Isnin kedai ni tutup..... tidak pulak aku perasan hari Ahad dia bukak lambat dari biasa..... hukhukhuk maklumlah, x bajet nak datang sini lagi kan.....

maka nya..... aku pon ajak lah hubby pusing2 dulu kedai2 yang boleh menarik perhatian kami untuk cuci mata kan..... tapi hubby sibuk pulak mencari stesyen minyak..... nak melepas hajat dulu..... hehe, sambil2 tu bolehlah aku cari bekalan buat Aisha..... air susu coklat, roti Gardenia RM0.70 untuk breakfast..... 

selesai di stesyen minyak, kami kembali ke kedai lampu tu..... kedai masih lagi tutup, so kami jenjalan lah kedai sebelah.....


kedai perabot jati..... kat situ hubby adalah borak ngan sorang pakcik nieh, katanya dia pon tunggu kedai lampu tu bukak..... n ramai jugak makcik pakcik, kakak abang yang tengah tunggu kedai tu bukak..... siap duduk kat depan kedai tu coz dah penat berdiri n x tahu dah nak pi mana lagi..... hehe

so, bila kedai bukak jerk, berderu orang masuk termasuk kami..... aku masuk2 jerk terus cari toilet ciz si Aisha memang suka nak buang air kat toilet kedai lampu..... kalu kat Batu Caves Centerpoint tu, setiap kedai lampu yang kami masuk, dia akan cakap..... "Mama, nak tecing"..... hehe macam dah jadik tabiat plak.....

selesai apa yang kami hajat kan..... tunggu salesman bagi nombor, cek barang, bayar, n balik.....


 see, nombor giliran kami..... kedai bukak jam 12.00 tghari, 12.20 tghari kami selesai urusan..... coz kami dah aim nak beli apa kat situ..... ha! ofkos lah beli lampu kan..... hehe


pembelian kami di kedai tu termasuk.....
!

cloth hanger saiz 6 kaki panjang..... RM99.00 (purchase with purchase)..... kalu harga biasa RM170.00..... masih lagi murah dari harga pasaran yang aku survey lebih kurang RM230.00 kat KL nieh, x termasuk kos pasang (yang aku survey la kan).....

erm, adakah kami akan datang lagi ke kedai ni lepas nieh..... insyaallah, jika diizinkan-Nya.....


k, sekian

15 comments

August 8, 2012 at 8:05 AM

eB dh lamer nk bli cloth hanger tuh. tapi mhl.
kat mn tu eh?

August 8, 2012 at 8:08 AM

bestnya cloth hanger tue sis
rugi x kirim

August 8, 2012 at 8:18 AM

taman mas tu kat mana ??

August 8, 2012 at 8:32 AM

murah giler!

August 8, 2012 at 8:39 AM

bestnye kalo kedai tu ada gak kat sini huhu

August 8, 2012 at 9:05 AM

murah tu. bestnye dh ade rumah sendiri. saya ni xtau la bila nk ade rumah sendiri. huhuhu

August 8, 2012 at 9:19 AM

hrmmm,menarik plak kedai tukn?mgkin blh jenguk2 ke sana bila nk masuk rumah sndiri nti :)

August 8, 2012 at 9:31 AM

oowhh akak beli penyidai baju mcm ni eh..husband alin pernah suggest beli yg ni more up to date sket katanyer serta mengambil kira rumah kitaorg yg xberapa besar..tapi pikir balik sayang plak nak tebuk dinding..btul tak tak yg ni kena tebuk dinding..?

August 8, 2012 at 9:33 AM

ade jugak hajat nak beli penyidai baju cam nih.. tapi tak terbeli lagi.. settlekan mana yg penting dulu.. kekeke

August 8, 2012 at 10:34 AM

menarik kedai ni, siap bagi no bagai hehehe

August 8, 2012 at 11:00 AM

bestnyer..mmg elok sape2 nk masuk umah baru ni..hehe

ade no giliran jgak eh..;)

lama x komen..ilang mood nk bblog

August 8, 2012 at 12:24 PM

@eB kedai Houses Lighting Enterprise, alamat No 33 & 35 Jalan BPU 6, Bandar Puchong Utama, 47100 Puchong

murah kedai tu...

August 8, 2012 at 12:25 PM

@eima hehe, cara ko tanya tu macam tanya taman aku (mas) kat mana plak.. haktuih, perasan kan...

taman tu kat Bandar Puchong Utama...

August 8, 2012 at 12:27 PM

@aLyNnZ yang ni pon kena tebuk dinding jugak, tapi untuk jangka masa panjang ok jerk nak tebuk pon, lagipon jimat space..

August 8, 2012 at 1:24 PM

murahnye cloth hanger tue..rase nk beli je tp xde umah sendiri..hehehe

Post a Comment