^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

13.8.12

Home » , , » *aktiviti pindah memindah*

*aktiviti pindah memindah*

as salam, 

 Alhamdulillah, untuk 1st step dah selesai hari Sabtu yang lepas.....


 
 jam 10.00 pagi seperti yang dijanjikan, company yang kami assign untuk pindah memindah, punggah memunggah sampai..... sume ada 4 orang pekerja dengan lori 3 tan..... actually kami x kemas bebetul lagi kat umah sewa tu, coz kotak x cukup..... so bebudak pekerja tu (kenal baik ngan kami) tolong kami wrapping2 barang, kemas2 barang, sapu2 barang..... haha, terima kasih pada bebudak tu..... dalam masa 2 jam dah setel n kami bagi bebudak tu rehat..... eh bukan, bebudak tu rehat sendiri..... sementara tunggu kami sapu2 rumah..... hehe

so lepas ni kena ingat..... kalu nak pindah, kena sedia kelangkapan yang cukup.....
  • kotak saiz sederhana (kalu kecik takut barang x muat, kalu besar takut berat sangat n x boleh angkat)
  • plastik sampah heavy duty (untuk sumbat pakaian n sampah)
  • masking tape
  • marker (untuk tulis kat kotak item dalam)
  • tali rapia (jika perlu)
  •  plastic / bubble wrapper (biasanya company tu dah sediakan sendiri)



jam 2.00 petang, lori selamat sampai ke Teratak Kami di TRP..... so kerja menurunkan barang pulak..... humanaih..... lotih gilorzzz walau bukan aku yang angkat barang.... huhu, dah la hari tu cuaca panas..... rasa macam nak minum air jerk..... uish..... sabar sabar.....



 so, ginilah keadaan kesemakan ruang2 di Teratak Kami sekarang..... start semalam dah kemas sikit2..... yang betul2 kemas adalah ruang dapur..... tu pon sebab nak rasmi sticker baru yang tampal kat dinding tu..... hehe, nanti aku share yerk.....

erm, ada cerita kurang best lah..... tapi nanti2 aku cerita yerk..... ni cerita yang gumbira2 dulu..... hehe
lepas ni kompem entry aku asik ler pasal rumah sampai lah ke raya nanti..... silap2 entry raya x der kut kan..... huhu, insyaallah apa yang aku boleh share kat sini, akan aku share..... nanti2 aku nak tengok balik kejadian yang berlaku kat Teratak Kami ni, senang jerk, tinggal search jerk kat sini, kan..... kengkawan pon kalu nak dapat info pon boleh jerk ambik kat sini kan.....

 
k, sekian
 
p/s : terima kasih pada kengkawan yang x jemu datang sini, tunggu kedatangan aku kat umah kengkawan mana yang aku x jenguk lagi tu yerk.....

 

11 comments

August 13, 2012 at 1:06 PM

pindah memindah ni mmg keja renyah kan.. wahhh akak beraya dirumah baru.. :)

August 13, 2012 at 1:10 PM

dah biasa dah pindah randah ni

August 13, 2012 at 1:14 PM

:)..syoknyer raya tahun nie..:)

August 13, 2012 at 1:14 PM

Wah dh dok umah baru n beraya umah baru la kan...mest penat kan..tambah2 puasa ni kan...

August 13, 2012 at 1:17 PM

Alhamdulillah... pindah gak kan Kak walaupun byk problem yg ditempuhi...

August 13, 2012 at 1:29 PM

selamat mengemas lepas ni ya masz. Seronoknya beraya di rumah barulah kiranya tahun ni ya....

August 13, 2012 at 1:29 PM

selamat mengemas lepas ni ya masz. Seronoknya beraya di rumah barulah kiranya tahun ni ya....

August 13, 2012 at 1:33 PM

bestnye da pindah

Alhamdulillah, ble nk wat kenduri doa selamat ni, rojer awal2 tau

August 13, 2012 at 3:02 PM

seronoknyer..smoga sume berjalan ngn lancar ye.;)

August 13, 2012 at 3:37 PM

aku respek ngan ko sngup pindah time bulan posa ngan dh dekat nk raya ni....

August 13, 2012 at 5:35 PM

seronok la.. dh ada kediaman idaman.. blh thn besar gak nmpak ni... bab2 pindah & kemas ni mmg meletihkan..ada masa berbulan nk kemas sebetulnya...

Post a Comment