^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

14.8.12

Home » , , , , » *Deko Deko Teratak Kami ~ Meja Makan*

*Deko Deko Teratak Kami ~ Meja Makan*

as salam, 

muahaha, tajuk x agak2 kan..... dah start nak deko2 umah la pulak..... padahal barang yang pindah ritu x abis kemas lagik..... sekarang ni ruang yang dah nampak rupa adalah kat dapur ngan ruang makan jerk..... ruang tamu, ruang keluarga n segala bilik bagai..... aku x sentuh lagik..... huhu ada sesapa nak tolong kami kemas x?????..... erm harap2 sebelum balik kampung beraya, rumah tu siap lah kemas kan.....

aku mendeko ni bukan apa, sebab ruang tu nak guna kan..... so kenalah biar semenggah sikit kan, baru selera nak dok situ..... erm, memula aku deko kan meja makan.....

 sebelum





















 TADA!!!!!
 selepas


hehe, itu jerk yang mampu aku buat..... meja memang sediada dari rumah sewa sebelum ni, just pi Tesco Rawang, beli placemate 4 keping n alas meja 4' x 6' yang di bahagi 2..... 
baki alas meja tu aku letak pada coffee table kat ruang tamu..... hehe

 dan buat pertama kalinya kami berbuka di Teratak Kami last Sunday..... dengan menu.....
v
v
v
v
v
drummet ayam + nugget tempura ayam + kurma + air rut beer sejuuuuuuk (guna air dari Magic Water Purifier) bancuh sendiri + sos


alhamdulillah, menu ringkas jerk kami berbuka..... tapi malam tu kami keluar cari restoran n makan nasi..... haha
***
erm, hubby nak aku tukar corak placemate tu kepada yang lain atas sebab tertentu.....syyyyy rahsia..... so nanti sayang tukar yerk dear.....


k, sekian

9 comments

August 14, 2012 at 1:38 PM

simple tapi nice apa...hehehe

August 14, 2012 at 2:23 PM

simple and nice

August 14, 2012 at 2:26 PM

aku suka corak2 tu tp kate dah tukar dah... nk tgk yg baru la

August 14, 2012 at 2:27 PM

cantik..cantik...rasanya kak as cam boleh teka naper madi suruh tukar placemate tur..hahaha...

August 14, 2012 at 2:34 PM

nice!..simple ttp ceria..;)

August 14, 2012 at 2:47 PM

simple jer...comey je meja tu...
jimat ruang yer..hehehe

August 14, 2012 at 3:29 PM

apasal nak tukar plak..comel lah tue..

August 14, 2012 at 4:44 PM

ok nampak simple but nice !

August 14, 2012 at 4:47 PM

waah dh pindah rumah eh..tahniah..

selamat berpuasa n selamat menyambut syawal~

Post a Comment