^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

30.8.12

Home » , , , , , » *Deko Deko Teratak Kami ~ tivi kat atas*

*Deko Deko Teratak Kami ~ tivi kat atas*

as salam,

 sebelum ni ada sorang blogger yang tanya kat aku, nape tengok tv kat atas?..... ha, agak2 sape tu yerk..... hehe xder nyer lah aku nak berkecil ati ngan soklan tu kan dik kan.....

so meh akak nak share nape tengok tv kat atas..... umah 2 tingkat.....
ruang tamu tingkat bawah xder pape lagi, even set sofa untuk duduk pon xder kat ruang tamu..... yang boleh guna cuma ruang makan ngan dapur jerk..... bajet ruang tamu kat bawah nak gunakan khidmat incik astro untuk tengok tv.....
ruang tamu tingkat atas dijadikan family area.....


 this is our family area..... menempatkan set sofa L shape (yang dah jadi I shape) menghadap tv, kami gunakan khidmat incik video player sahaja n di ruang ni jugak aku tempatkan ruang untuk anak study n main..... yang kaler coklat belah kanan gambar tu adalah pintu toilet, ingat nak tutup buat dinding tapi non hado bajet, tunggulah nanti2 baru buat semula..... ke nak biar gitu jerk..... hurm

so, kalu nak jamu mata ngan koleksi video @ nak main game (hah game!???) kena naik tingkat atas, baru bleh layan..... kalu kat bawah nu, tivi pon x bukak lagi dari bungkusan masa pindah ritu..... tunggu ada talian hayat baru kami buka bungkusan, ala2 baru beli lah kununnyer kan..... padahal balut ngan plastik wrapper jerk..... haha


see, aku dah bagitau kan, kalu si anak dara tu yang tengok tv kecik comel lote, kompem2 lah Upin Upin dia yang menjengah tivi tu..... asik2 ulang2 cerita n episod sama, ha tu episod raya, pehtu karang episod air kolah, pehtu episod sekolah baru, pehtu balik semula episod raya..... mujur masih dalam mood syawal kan, so kami layankan je lah..... haha


ha ni pulak area untuk Aisha study n main..... tapi buat masa ni lebih main dari study, macam nak kena belikan meja kecik n kerusi study kecik la kut, baru dia semangat nak belajar, kalu x dia mengkaler n menulis kat lantai jerk..... sian kan.....

hajat hati nak buat decoration kat dinding tu biar nampak ceria sikit..... tapi x tahu nak letak sticker ker atau nak cat jer terus..... erm, tengah pikir2 lagi, x diskas lagik pon ngan Hubby, tapi rasanya dia setuju jerk coz kalu bab hias2 umah ni dia serah kat aku..... tapi kalu bab teknikal aku serah kat dia (i.e pasal nak halang lipas dari masuk dalam rumah, pasal jenis lampu n kipas yang sesuai, pasal mop mana nak guna dll)..... masih menggoogle pro n contra mende2 tu sume.....

sikit2 lah kami touchup Teratak Kami ni yerk.... kami ni bukan orang senang pon, Alhamdulillah dengan sumber kewangan yang ada, kami follow the wind..... moga ada rezeki kami di lain masa untuk kehidupan sempurna dalam kesederhanaan di masa hadapan..... ameen

k, sekian


update pagi ni : malam tadi tepat jam 8, orang astro datang seperti yang dijanjikan untuk installation, maka dah boleh tengok tv kat bawah dah..... tapi dok atas lantai jerk la yerk.....x per kan, janji boleh tengok tv especially berita, x lupa jugak wonderpets, dora, diego n rancangan yang sewaktu denganya..... hehe

7 comments

August 30, 2012 at 9:41 AM

okey gak kalo tgk tv kat atas so hall bawah tu khas tuk terima tetamu jek heheheeh....so kemas sentiasa gitu....rumah kakak ipar lieya buat gitu....so org nak datang takde laa kelam kelibut kemas hall tapi tv ade gak die letak situ...cume bile ahli keluarga sume tgk kat bhgn atas....

August 30, 2012 at 10:32 AM

bestnyer,,sy pon suke kalo ade 2 ruang tamu camni..kalo berebut nk tgk tv..dh ade option 1 ats 1 bwh..hehe

August 30, 2012 at 11:09 AM

besar ruang hall atas umah masz nie .. leh buat baring2 kan ..

hurmm dah ada ruang mainan anak2 , ok lah tuu ;)

August 30, 2012 at 11:14 AM

dah touch up nanti pasti cun..

August 30, 2012 at 11:47 AM

oklah tu, simple but kemas sgt!

August 30, 2012 at 2:10 PM

hihi..i terasa taw kak..akak luasnyer ruang tamu ada rumah akak..puas hati xler berlaga bontot cam rumah alynn..huhu..

August 31, 2012 at 8:23 AM

tmpt main aisya kt sblh ruangan tonton je..senang nk pantau..hihi

Post a Comment