^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

3.8.12

Home » , , » *Langsir punya pasal*

*Langsir punya pasal*

as salam, 

 dah masuk 14 Ramadhan hari ni kan..... alhamduillah, masih lagi di beri kesempatan untuk merasai nikmat berpuasa..... mood raya?..... kompem dah membuak2 dalam diri ini coz kat opis dah kiri kanan depan belakang dengar lagu raya..... hehe

erm, sekarang ni tengah berkobar2 nak mencari masa menjahit..... nak jahit langsir untuk rumah baru, Insyaallah..... moga semuanya dipermudahkan..... tapi ntah bila nak menjahit yerk..... kena tunggu si Aisha tido baru leh buat projek..... tapi dia tu kalu aku x tido, dia pon x mor tido..... camner lak tu..... huhu buat lah jugak, tapi kena pastikan dia x mengacau lah kan.....
 
langsir punya pasal, aku mintak izin kat hubby untuk beli mesin jahit, senang sikit aku nak jahit kan..... nak upah kat kedai, takut mahal..... dapat yang murah2 pon dah ok dah, janji dapat menjahit langsir, di masa lain boleh jahit baju or seluar hubby kalu koyak kan, boleh juga buat alter baju kut2 lah terbesar ker, terkecik ker, terpanjang ker, kalu terpendek x boleh la nak nolong.....

setelah dapat izin, maka pencarian pon bermula..... memula pi Carrefour Wangsa Maju, adalah jenama BlueSky harga RM229..... tapi dah xder stok plak..... hari yang lain, kami ke Kawanku Jalan Ipoh plak kut2 lah ada yang murah2 kan..... humang aih, kedai tutup lorrrrr.....

but after that..... Alhamdulillah, Allah permudahkan kami untuk mendapatkan mesin jahit ini.....


jenama TOYOTA, model lama punya..... harga RM399, dapat kurang so kami bayar RM350 + aksesori + minyak mesin yang kena letak 2 3 bulan sekali ..... kaler pink hokey..... second hand jerk pun..... so no warranty..... 
but as long as boleh buat jahit, aku ok jerk, bukan nak jahit tiap2 hari pon kan..... dah test dah pon, tunggu nak rasmi bebetul jerk lagi..... hehe

beli kat dealer Singer
One Call Electrical & Home Renovation, 784 Jalan Sentul, Off Jalan Ipoh, 51000 Kuala Lumpur
 kedai ni kat sebelah kedai Singer kat Jalan Sentul (depan HGH Convention Centre)

Alhamdulillah, equipment yang diidam sekian lama telah dimiliki, so bolehlah aku bertukar langsir tiap tahun kan..... itulah alasan rumah sewa aku x bertukar langsir sejak dok dah hampir 5 tahun lalu..... sebab x der mesin jahit nak jahit langsir..... haha

k, sekian


update : aku xder la terror sangat menjahit, setakat jahit lurus tu tinggal letak kain kat mesin pehtu treettttt tekan pedal kat bawah tu ok jerk.....
update : nak ambik upah jahit... uh, jadik lain plak produk siap tu karang..... tapi kalu nak repair sikit2 tu boleh la kut kan..... janji ada upah jugak..... haha deal


16 comments

August 3, 2012 at 8:26 AM

antara perkara wajib kalo masuk umah baru salah satunye siapkan langsir kan....untung la masz pandai menjahit....

August 3, 2012 at 8:27 AM

comelnye mesin jahit kaler pink! kenan lak dni :D

August 3, 2012 at 8:31 AM

wawawa! saya pun tengah menjahit langsir..
tapi rumah mak punya la!

August 3, 2012 at 9:12 AM

untungnya masz pandai menjahit. mak leha soh kitorg adik beradik belajar menjahit tau. tp bab2 kerja mcmni mmg x brp nk minat. pasni bole la tempah ngan masz. boleh x agak2nye? hehehe

August 3, 2012 at 9:15 AM

hurmm aah wajib
rasanya bahagian langsir kena cari dulu koot .. sbb senang nak ngemas umah malam2 .. ;)

August 3, 2012 at 9:17 AM

1st time tgk benda ni kaler pink!

August 3, 2012 at 10:07 AM

waaa.. ingt kete je toyota. mesin jahit pun ade toyota gak.. selamat menjahit..

August 3, 2012 at 10:10 AM

moon langsung xtahu menjahit..hehe

ok laa, ada mesin jahit dah..senang sket kan.. xyah upah org jahit..buat sendiri je

August 3, 2012 at 10:29 AM

lepas nie boleh laa tempah baju raya tuk tahun depan nie.. :)

August 3, 2012 at 11:55 AM

nanti nak tempah langsir ler...hehehe

August 3, 2012 at 12:04 PM

pandai menjahit ok la beli klu yg tak reti cam aku ni ... buat hiasan aka menyemak je ...kiki

terer maszmenjahit ...kagum

August 3, 2012 at 1:53 PM

sis slalu jahit baju jek.. jahit langsir tak pernah buat lagi..keh keh keh..

August 3, 2012 at 2:33 PM

kiter seruper la
dh 5 thn x tkr langsir
tapi. camno nk jahit
mesin oma dh rsk. hu3

August 3, 2012 at 4:01 PM

untung byk tu boleh jahit sendiri lagi

August 4, 2012 at 3:27 PM

ila mmg tak tau mjahit sob sob

August 6, 2012 at 11:15 AM

wahh..chaiyork2 kak..jgn jd mcm alin plan nak jahit langsir rumah sendiri ye lar nak beli siap xmampu plak kan..haha..akhirnyer beli jew..sib baik time nagoya wat sale..

Post a Comment