salam
ari ni ari khamis kan.....
erm, nak share sikit tips.....
tips @ petua yang aku dapat dari blog INI.....
hehe, thanx USU
pasal petua mudah kupas kulit pisang muda.....
biasanya pisang muda ni adalah untuk buat kerepek pisang.....
caranya:
- rebus pisang muda dalam air selama lebih kurang 10 minit
- tos pisang dan biar sejuk seketika
- bila dah sejuk, boleh lah kupas kulit pisang muda
- siap
k, sekian
p/s: nak balik kampung, nak balik kampung.....
11 comments
thanks 4 sharing this..kerepek pisang memang besh =)
TQ dikk .. menarik ;)
wahh,mudah je rupanya.boleh bgtahu mak lps ni heehe..mmg leceh kan kalau nk kupas,melekat2 getah n kulit tu.
tqvm share!~
E'eh....baru tau...betul jugakkan....bile rebus lagi senang nak kopek.....lagi sedap agaknye rase kerepek pisang yg dah direbus dulu ni agaknyer kan...
klu pisang muda yg buat masak kari tu ..kena rebus gak ke
@~izan~ betul tu izan..
@lieyalatif erm, x pernah rasa lagik.. nanti balik kg baru nak rasa, kalu ada lagi la kan.. hehe
@eima alorr eima, x tau lak aku, nanti aku tanya ngan mak yerk.. hehe
nanti dni nak cuba :)
pisang tu x lembik ke dah kena rebus?
wah sudah ade... lg menarik hehe