^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

26.1.12

Home » , , » *Ideas for pre-wed photoshoot*

*Ideas for pre-wed photoshoot*

 salam,

cerita hujung minggu CNY kami masih lagi tertangguh lagi.....
next week la share sini.....
hehe

sekarnag ni tengah mood wedding2.....
opssss bukan aku nak kahwin lagi tau.....
ini sume penangan balik kampung ujung minggu CNY juga la nieh.....
sepanjang di kampung, aku disogok dengan wedding planning for my sister.....
hurm, kerja bertambah la pulak for that
BIG DAY.....
tapi ok la bagi aku, coz masih lagi dalam kawalan.....
kalau sebelum ni misi aku adalah mencari kain batik.....
tapi sekarang dah bertukar coz my mummy dah dapat pon kain batik tu.....

misi aku sekarang adalah mencari.....
  • tudung family
  • t-shirt lelaki family
  • bunga medhar (penanggah/orang rewang)
  • beg kain sarung

erm, sume dah survey, tinggal tunggu duit jerk nak shopping.....
hehe

erm, paling terdekat adalah misi kami nak buat pre-wed photoshoot.....
ntah menjadi ntah tidak yerk.....
tengah belajar tekan2 klik2 nieh.....
kalu jadik, bleh war2 kan, kalu x jadik, USU simpan sendiri jerk la yerk.....
hehe

jom cari idea pre-wed photoshoot.....


 erm.... ala2 hawai la kan...
pic 1st tu bleh shoot kat A Famosa macam yang kami mbik last year.....
 contoh pic kami kat bawah.....
 ehem2..... model x berbayar.....


 erm , nak buat aksi ganas2 pon boleh kut kan.....
atau bercanda di tepian sungai.....


 nak guna props sedia atau props tambahan pon ok gak.....


 dok tepi pantai pon best jugak.....
gitar, tetiba teringat kat izan-mummy chacha laks.. hehe


 erm, suka pic kat lalang tu.....
kat jambatan tu pon suka.....

 so,
 thanx la pada company2 yang upload pic2 kat tenet nieh.....
memacam style boleh tengok.....

 yang penting dalam setiap photoshoot.....
  • pasangan (model) perlu bekerjasama dengan tukang ambik gambo
  • model jangan malu untuk buat aksi
  • sentiasa ceria sepanjang sesi
  • tukang mabik gambo pon kena sentiasa berinteraksi dengan model
  • kena pandai pilih background n angle yang bagus

itu sedikit tips yang dapat dalam tenet.....
moga dapat membantu.....
ada tambahan, boleh tulis kat komen.....

k, sekian


# ..... #

4 comments

January 26, 2012 at 1:22 PM

excited da neh.... tgh plan nk pki baju kaler ape

January 26, 2012 at 2:11 PM

betul tu...tp sy prefer pic candid tp cantik...br nmpk keasliannya...

January 26, 2012 at 5:08 PM

@Siti Norhafizah pakai baju kaler putih @ kaler cerah coz nak kontra dengan natures colour... k
hehe

January 26, 2012 at 5:09 PM

@KhaiRin - anies masz pon suka candid... nampak live kan..

Post a Comment