^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

13.1.12

Home » » *Cara buat Ice Cream Chocolate Cup*

*Cara buat Ice Cream Chocolate Cup*

salam jumaat,

nak share something here.....

bagi peminat ais krim, ini adalah cara baru untuk menikmati nya.....
bagaimana?

jom kita tengok cara untuk membuat cawan coklat ais krim (Ice Cream Chocolate Cup) dengan menggunakan belon.
Semua yang diperlukan untuk membuat nya adalah kertas minyak, belon ditiup ikut saiz yang disukai, dan coklat cair

 sangat2 simpel dan mudah.....




 step 1: celup belon (pastikan belon bersih yerk) yang telah ditiup ke dalam coklat cair


 step 2: letakkan belon tadi di atas dulang yang telah di alas dengan kertas minyak


 step 3: setelah kering, cucuk belon dengan benda tajam hingga meletup..... opocottt


 see..... inilah rupa Ice Cream Chocolate Cup yang dah siap


 step 4: letakkan aiskrim dalam cup yang dah siap tadi

dan



























































 makan

nyum nyum
k, sekian


11 comments

January 13, 2012 at 8:14 AM

uihhh nmpk sedap ye mas! kretip sunggoh! eheheh thanx for sharing

January 13, 2012 at 8:49 AM

sempoi je..tp ntah bla la ada ms nk buat

January 13, 2012 at 9:12 AM

bestnye coklat!
bijak betul sape yg reka ni kan..
gus info;)

January 13, 2012 at 9:20 AM

wah...menarik laaa...berguna jugak rupenye belon2 ni dlm bidang masak2 kan.....cantik plak jadinye cup coklat tuh....

January 13, 2012 at 10:06 AM

betul la,sgt menarik. mesti sedap la sbb semua boleh makan,isi dan cup hehe

January 13, 2012 at 10:20 AM

best nya.akk buat ke ni?

January 13, 2012 at 10:42 AM

uishh sedap je tgk..ni kreatif n inovatif nie..leh jadi chef nie hahaa...

January 13, 2012 at 1:38 PM

@Cikpuan rara huhu akak tengok jerk orang buat.. hehe

January 13, 2012 at 1:40 PM

wah cayalah. nak wat gaks pas nih :)

January 13, 2012 at 8:57 PM

hehehhe...kreatif le pulak...:)

January 15, 2012 at 6:30 PM

wah...amat kreatif. mesti anak-anak suka.

Post a Comment