^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

4.1.12

Home » , , , » *Photoshoot @Pantai Morib, Banting*

*Photoshoot @Pantai Morib, Banting*

 salam,

aktiviti last sunday.....
memula kami ke Pantai Kelanang, Banting konon2 nak mandi laut.....
perjalanan dari KL lebih kurang 2 jam.....
tapi kemudahan di sana sangat2 x memuaskan.....
so, kami just makan jerk..... tu pon makanan x berapa nak sedap..... padahal aku order menu biasa2 jerk iaitu nasi goreng ayam, tu pon x masuk tekak..... huhu rasa macam nasi tu dah nak basi jerk.....
untuk cover, hubby order keropok lekor keping n tempe goreng..... pon x berapa nak sedap.....
huhu

so, lepas makan kami decided pergi ke Pantai Morib, 6 km dari pekan Banting.....
di sini lebih teratur, tapi parking sentiasa penuh.....

but.....
hajat nak mandi laut still x kesampaian coz waktu petang di sini air dah surut.....
huhu.....

so, kami buatlah aktiviti lain.....
jom layan.....


 erm..... khusyuknyer my lil Aisha pandang ke atas..... tengok apa yerk?.....


 still lagi pandang ke atas with papa.....
but dah nampak tali tu kan.....?


 see.....
so inilah aktiviti kami di Pantai Morib, Banting
'kite recreation.....'

 our lil Aisha.....


 happy nyer Aisha walau x dapat mandi laut.....


 sibuk tengok 'kite' angrybird orang lain.....


 erm, jalan cari port lain pulak.....


 ready, one..... two.....


 go.....


 sweet jerk papa layan Aisha main 'kite'.....


 Aisha nak jugak pegang tali tu.....


 'papa, kite..... papa'


 kita tukar port pantai jugak.....
see, air laut jauh nuun di sana.....


 actually Aisha geli nak pijak pasit tu coz banyak 'crab' kata dia.....
memang banyak pon, aku pon geli..... huhu


 bestnyer layan 'kite' tepi pantai.....


 dah nak balik, jom cuci kaki dulu.....


n Aisha mintak dokong sepanjang perjalanan ke pantai coz x mor pijak pantai yang penuh dengan 'crab' tu.....
see muka dak tecik yang geli geleman tu..... hehe


 sepanjang di Pantai Morib ni, papa yang banyak layan Aisha dari main 'kite' sampai lah ke pantai.....
mama pegang kamera jerk.....
nak lepas gian tembak2 (bak kata eB)..... hehe


 duduk jap tepi benteng tengok air laut yang semakin surut.....


 dak tecik yang sibuk nak main kat playground.....
lepas sekejap jerk, lepas tu kami balik.....


erm, lepas ni kalu nak mandi laut kat area pantai barat ni kena lah pegi sebelah pagi kan.....
kalu sebelah petang nanti jadi macam kami pula..... huhu
matahari terbenam?..... x larat dah nak tunggu, makin petang makin banyak plak kereta yang masuk.....
hari tu kami sampai rumah jam 8.30 mlm.....

so, hajat untuk mandi laut adalah salah satu agenda kami di tahun 2012.....
hehe, moga suatu hari tercapai.....
ameen.....

k, sekian

p/s : dalam entry ini tiada pic mama Aisha yerk.....
mama Aisha hanya pegang camera + xmor enterprem la coz muka comot.....
hehe


17 comments

January 4, 2012 at 8:58 AM

Abah pernah pergi sekali je pantai ni..tu pun dah petang

January 4, 2012 at 9:00 AM

masz dh pandai menembak..comel2 sume gambar..verey da jelous la..hehe

January 4, 2012 at 9:01 AM

Bestnye main layang2 tepi pantai...
wlupun tak dapat mandi pantai..Aisha tetap happy tu..^^

January 4, 2012 at 9:20 AM

cantiknya gambar2
mesti guna camera mahal nie

January 4, 2012 at 9:47 AM

ooo berjimba di tepian laut ya...
lama nyer x main layang2

January 4, 2012 at 10:13 AM

bkn crab la jah
tpi umang - umang..
huuhuhuh..
mmg mcm geli tpi klu dpt ke ara and aqil
abis la kena pijak2 menda tu.
kesian...

January 4, 2012 at 10:18 AM

lawa2lah masz gambar yg masz snap...candid sesagt...

January 4, 2012 at 12:03 PM

@Nens Collection hehe sikit2 jerk.. neni pon boleh suatu ari nanti...

January 4, 2012 at 12:04 PM

@Anum xder mahal nyer anum.. camera biase jerk..

January 4, 2012 at 12:05 PM

@Sidratul Muntaha ooo umang2 ker... muehehe mahap ler, teman x berapa nak tau.. huhu

January 4, 2012 at 12:05 PM

@Zura thanx, candid is the best moment kan..

January 4, 2012 at 12:24 PM

cantik la semua gambar.... x sabarnye nk wat pre-wed hehehe

January 4, 2012 at 12:39 PM

beshnya
skang tak leh g pantai lagi..bahaya =)

January 4, 2012 at 12:51 PM

yg penting suka tgk semua gmba ni..cantek..!

January 4, 2012 at 1:19 PM

rumah dni tepi pantai je... best3 :D hari2 tengok pantai hehe

January 5, 2012 at 8:06 AM

gambor mantop, i lioke it . like like like :)
wahhhhhh, pandai meneambak nih, jom PS samer :)

July 10, 2012 at 12:17 PM

cntik2 gambar tu... kalau nak mandi laut better pergi bagan lalang. Air kalau surut x sejauh morib n kelanang. lagi pun air laut kat are banting ni kotor la... Kami yg duk banting ni pun x mandi pantai cni.

Post a Comment