^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

31.1.12

Home » , , » *Mandi kolam @Pelangi Balau Resort*

*Mandi kolam @Pelangi Balau Resort*

 salam,

semalam ada yang tanya kami ke mana lepas main pasir.....
aktiviti seterusnya kami masih lagi di Tanjung Balau sebenarnya.....
tapi kami ke Pelangi Balau Resort untuk mandi kolam.....

tak macam kat pantai sebelum nieh.....
my lil Aisha x payah nak suruh mandi kolam.....
dia sendiri jalan n terus jerk tuju ke kolam nak terjun.....
x sempat aku nak tukar baju mandi, dia menonong jerk jalan nak masuk dalam air.....

sekali lagi khidmat sepupu dia aku gunakan untuk pantau Aisha.....
time ni aku dah call orang kat umah (maklumlah rumah ke sini dalam 20 minit jerk perjalanan) untuk hantarkan baju spare sepupu Aisha tu coz dia x bawa baju awalnya.....
tapi terpaksa membasahkan baju coz nak layan si anak dara yang teruja dengan air kolam.....
hehe
kolam ni dikhaskan untuk penghuni resort tu...
pada orang luar yang nak masuk dikenakan bayaran.....
RM10 untuk dewasa dan RM5 untuk kanak2.....

jom layan.....





 aku tumpang seronok tengok Aisha seronok mandi kolam.....


 jom kita main water slider.....


 gembiranya dia kan.....
erm, apa la agaknya si baju merah tu marahkan anak dia yerk.. hehe


 3 4 kali juga lah dorang naik slider nieh layankan Aisha.....


 aku hanya memerhati dari jauh, sambil senyum sorang2 tengok gelagat dorang.....


 layan Papa jap buat aksi terjun tiruk.....
x menjadi coz Papa takut kena orang2 yang penuh dalam kolam tu.....


 sempat buat peace kat Mama.....


 peace lagi.....


 dan lagi peace.....


 last peace dari Aisha.....

lepas tu, aku dah paksa sepupu Aisha, Adik Ada bawa Aisha naik coz aku tengok dia dah kesejukan.....
lagi pon dah lama kami di Tanjung Balau nieh.....
mak kat umah pon dah call tanya bile nak balik, mak dah siap masak ayam masak lemak.....
nyum nyum sedapnyer.....

sebelum balik.....
kami layan photoshoot kat jeti.....
hehe




bersambung.....


# ..... #

12 comments

January 31, 2012 at 8:20 AM

sdapnyer main air..=)

January 31, 2012 at 8:53 AM

budak2 dgn air payah nak dipisahkan hehe..memang nampk seronok kemain si aisya tu =)

January 31, 2012 at 9:29 AM

suker nyer dia main air...

January 31, 2012 at 9:43 AM

best nya main air...

January 31, 2012 at 10:16 AM

budak2 kalo dpt main air mmg no 1....jenuh nak pujuk naik balik kan heheheh...suke tgk aisha hepi semacam tuh...kemain sengih lebar hah......

ehem2...mamanye tak join sekali ke main air....

January 31, 2012 at 11:35 AM

bestnye..kemain seronok Aisha main air..^_^

January 31, 2012 at 12:09 PM

kalau anak aku ni, mmg tak nak naik dah ni...

January 31, 2012 at 1:26 PM

still menunggu gambo payung... lalalala

January 31, 2012 at 3:00 PM

bestnye.. budak2 memang suka main air kan.. mak n bapak budak pon suka..hehehehe

January 31, 2012 at 4:34 PM

ko x main sekali ke beb? :)

February 1, 2012 at 9:24 AM

seronoknye budak2lah..

February 9, 2012 at 4:02 PM

sonoknyer aisha kak..tapi nape akak x join mandi manda skali ruginyerrr...

Post a Comment