^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

29.5.12

Home » , , , , » *Kehadiran tetamu di hujung minggu*

*Kehadiran tetamu di hujung minggu*

salam,

 hurm, last weekend rumah kami telah dikunjungi tetamu yang tidak diundang tapi tetamu itu adalah yang kami nanti2 kan..... hehe sape lagi kalau bukan Mak n Abah aku..... dorang datang dengan Maksu n Paksu @Ciklan Aisha dan jugak sepupu aisha, Adik Ada..... jangan salah faham dengan istilah tidak di undang tu yerk..... sebenarnya Mak ada bagi tau nak datang umah aku coz pada minggu tu ada kenduri rumah saudara belah mak yang kami di Tampin, Negeri Sembilan..... kami tunggu jugak ari Jumaat lepas kut2 la dorang sampai malam tu kan, boleh kami gerak sekali ke kenduri tu, tapi nan hado..... rupa2 nya dorang datang ke rumah kami selepas pergi kenduri umah sedara tu (malam sabtu dorang sampai rumah kami).....

petang Sabtu tu kami sempat pergi ke kenduri kawan seopis di Rawang..... lepas tu kami shopping barang rumah sikit kat carefour Wangsa Maju..... tengah2 shopping tu lah Maksu Aisha call bagitau dorang dah gerak nak ke rumah kami..... so kami pon stanby la balik awal ke rumah..... beli barang simpel2 jerk..... tapi sempat la kami tapau KFC untuk dapatkan free gift mini Ipin untuk Aisha..... hehe

meriah la umah kami yang sekemetot tu dengan tetamu dari Johor tu kan..... Aisha apa lagi, sanggup x tido nak main dengan sedara Johor dia..... apatah lagi Maksu ada gadget baru Samsung dia tu..... kira jadi hak Aisha la kan untuk main game..... hehe lepas dorang sampai, rehat2 jap..... aku pon xder apa nak masak nak umah, aku suggest kat hubby untuk beli makanan kat kedai jerk, nak kuar dinner, badan dah x larat, lagipon tetamu2 kami tu pon nak rehat kan..... so malam tu, kami sajikan nasi putih, sup ayam, sayur padprik n nasi kenduri (mak bawa dari Negeri Sembilan) untuk tetamu semua.....

sambil borak, sambil tengok tv..... lepas tu beransur2 memasing tido.....

esoknya (Ahad) sebelum tetamu nak bertolak balik..... sempat lagi kami ke kedai tayar kat Jalan Gombak, coz kereta yang mereka bawa ada gegor2 la kat sebelah belakang..... takut apa2 kejadian x elok di perjalanan maka pemeriksaan dilakukan..... dan melayangkah duit Abah RM145 untuk tukar tayar baru coz tayar lama bengkak (ada gelembung)..... tu yang bawak kereta rasa gegor2.....

 see, memasing tengah tengok tayor bengkek yang dah pon selamat diganti dengan yang baru, padahal tayar tu aku rasa elok lagi bunga dia kan.....


 eh eh, my lil Aisha sempa berposing dengan spek Mydin baru dia.....


 lagi pose dari Aisha sementara tunggu kereta kena servis.....


lepas selesai urusan di kedai tayar..... kami teruskan perjalanan mencari tempat makan..... time tu ngam2 jerk pukul 1 petang..... "owh, patutlah, dah wajib makan nie....." itulah yang Abah kata bila ditanya abah dah lapar ker..... haha

kalau waktu siang ni aku x berapa nak tahu kat mana port makan yang best kat KL nieh..... maka aku serahkan pada Hubby dan dia suggest untuk makan Nasi Ayam Kampung kat Kampung Bharu..... aku pon setuju jerk..... ala gerai ni kat Medan Selera Jalan Raja Muda Abd Aziz kat HKL tu, kedai dia ujung sekali..... mesti ramai yang dah tau port ni kan..... nasi dia memang marvelous..... ayam kampung wallah..... sedap siap ada ulam2 lagik, tapi aku x makan..... hehe..... kami makan semua licin, samada sebab sedap sangat atau sebab lapar..... tapi kalau Abah makan habis, maknanya makanan tu memang sedap..... kan Abah kan..... hehe


 
 see, semua pinggan licin dibedal kami, kecuali ulam.....


menu kami untuk lunch hari tu adalah nasi putih untuk 7 orang, ayam kampung 7 ketul (bajet sorang 1), gulai daging, sayur pucuk paku n ulam + sambal belacan, hubby tambah budu + tempoyak..... air kami order memasing sume ais, cuma abah jerk mintak air teh tarik..... so belanja lunch sume lebih kurang RM68..... Mak ngan Ciklan belanja..... terima kasih yerk, murah rezeki kamu..... Alhamdulillah

selesai makan, kami pon berpisah..... tetamu balik ke Johor (sebelum tu drop Ciklan kat Seremban dulu) n kami teruskan urusan kami..... kami ke Giant Batu Caves untuk shopping..... shopping lagi, bukan beli apa pon, cuma cari seluar untuk kami ke Kelantan hujung minggu nanti sempena Pesta Sukan jabatan kami..... punyalah semangat kami nak bersukan kan, cari seluar baru..... padahal dok tepi padang jerk tengok orang bersukan..... haha

so, kalau blog ni xder cerita, maka kami ada di sana la yerk..... doakan perjalanan kami selamat semuanya..... ameen

k, sekian

8 comments

May 29, 2012 at 8:19 AM

waduh2..mahalnye la tayar..;)

mmg sedapp kalo makan nasik ala2 selera kampong kan..kene je ngn tekak..walla!

May 29, 2012 at 9:17 AM

samala dgn lya ..lbh suka makan menu selera kampung... kalo mkn sure licin n btambah kan

May 29, 2012 at 9:22 AM

makan menu ala2 kg ni mmg sedap sgt2
mmg confirm licin pinggan

May 29, 2012 at 9:59 AM

kemain aisha ngan spek mato nye...kecik2 dah diva pandai bergaye ni...auwwwww!!

sonok plak lieya tgk mkn ramai2 camtu masz.....licin hah masing2 pinggan....sedap + lapo tu masz...lagi2 ayam kampung goreng panas2....kene plak ngan budu tuh....mau laaaa licin masing2 mkn heheheeh....

May 29, 2012 at 10:15 AM

Comel Aisha posing dgn spek baru.. :)
Makanan ala2 kampung memang sedap..

May 29, 2012 at 1:25 PM

kemain aisha bergaya..comel...

best nya makan ramai2 gitu..kalau tgh kenyang pun jd lapor tgk menu2 sedap tu kan...

May 29, 2012 at 2:00 PM

xleh nk g jumaat mlm coz umah cik latip kn ade keje kawen jugak

May 29, 2012 at 2:48 PM

sonoknye kalo dapat kumpul famili cam tuh kan.. meriah jek rumah..:)

Post a Comment