^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

3.5.12

Home » , , , , , » *Cerita Hari Pekerja*

*Cerita Hari Pekerja*


salam,

ini cerita hari pekerja yang lepas.....
hajat nak buat photoshoot di SINI x kesampaian.....
kerana pada hari tu.....


lepas zohor gitu kami kuar umah.....
hajat nak ke PWTC for PBAKL.....
alhamdulillah, sampai jugak kami ke sini buat kali kedua.....
1st time taun lepas, dapat jumpa Upin Ipin.....
kali ni kami dapat jumpa blogger Anies.....
hehe, ritu Anies dtg HKK2012 kat opis aku.....
ni kira aku buat kunjung balas lah kan.....
lepas ni nak jumpa kat umah @ kat luar lak arr..
bleh kan Anies.....

tu pon kami x sempat nak ambik gambo.....
huhu, memang ramai giler orang yang datang, maklum la time cuti n peak hour plak kan.....
nak berjalan pon kena mencelah, apatah lagi nak bergambaran.....
huhu, kecewa lagik kami.....


 see, jalan memang sesak dengan kereta.....
aku rasa nak kuar dari tempat parking ada la ambik masa 1/2 jam untuk ke jalan raya.....
FYI kami park kereta kat hotel sebelah the Mall.....

haus, lapar jangan cakap lah kan.....
nak beli makanan kat the Mall pon x boleh coz orang beratur punya la ramai kat kedai fast food.....
so kami decided untuk pi Tesco, makan kat food court situ.....
aman sikit.....


 semasa perjalanan dalam kereta.....


 my lil Aisha sempat belek buku yang dibeli kat booth tpt blogger Anies jaga.....
x menyempat2 nak mewarna nak dara ni.....

sampai di Tesco, terus kami lepaskan hajat.....
memang lapar sesangat.....
habis makan, kami layan Aisha main game sekejap.....
lepas tu hajat kami nak ke Sentul Park @Sentul West untuk sesi photoshoot.....
tapi x menjadi lor.....




hujan turun x berenti.....
n lebat plak tu.....
so kami dengan rela hati, balik la ke umah.....
hukhuk

x per, lain kali akan kami terjah juga tempat itu untuk tujuan bergumbira bergambaran.....
hehe

so sampai2 jerk kat umah.....
ada satu bende yang hubby beli kat PBAKL tadi.....
x sabar sungguh dia nak guna bende tu.....
lepas mandi, siap2, solat, terus jerk dia menerpa beg plastik dari PWTC.....

"Ha, tengok ma, papa nak test buat air panas nie....."
aku yang tengah potong ayam kat sinki terus toleh kat hubby.....
"Kut iya pon, cuci lah dulu....."
"Hehe ok, x sabar nak tengok dia bertukar macamane.."

dah siap cuci, terus jerk hubby pi kat tong water filter yang ada siap untuk air panas n treeettttt.....
masukkan air panas dalam mug.....
haha, mug rupanya yang hubby x sabar nak test sangat tu.....
mug macamaner.....
jom tengok.....


sebelum                                                                                selepas

 see, mug yang sama tau kiri dan kanan tu.....


sebelum                                                                                     selepas


mug yang sama tapi dari arah berlainan.....
nampak x beza sebelum n selepas?.....
x per, aku terangkan sikit.....
memula beli mug ni kat booth Anies jaga Ana Muslim, background dia kaler hitam (gambar selepas)
lepas kita tuang air panas, ia akan bertukar ke warna merah jambu (gambar sebelum)
then bila air dah sejuk, dia bertukar semula ke kaler hitan (gambar selepas)

sungguh teruja lah hubby aku tu.....
padahal sebelum ni ada jugak mug lain yang pesen gini (letak air panas ia bertukar kaler) tapi yang ni teruja dia lain macam sikit.....
mungkin sebab gambar kat mug tu cantik n cumel.....
ada memacam design n warna.....
beli kat booth Ana Muslim jugak, ada diskaun tau, siap ada free gift lagik.....
hehe, promote sikit, coz aku dapat free gift tu lebih.....
lepas ni maka jadilah mug tu hak milik hubby walau aku rasa mug tu gambo n warna dia sesuai untuk bebudak perempuan.....
hehe

ok tu jerk cerita pasal hari pekerja aku.....
sedih tapi seronok.....
hehe

sebelum tu, jom layan my lil Aisha berposing kat umah.....


snap pic guna camera BB jerk, tu yang pic agak blurrrrr.....
sorry yerk.....


k, sekian


p/s : orang kata Taman Botani, Putrajaya pon best jugak buat photoshoot yer.....

11 comments

May 3, 2012 at 8:50 AM

cute lah mug ana muslim tu..sukaaaa

May 3, 2012 at 9:16 AM

cantek .... aku suka sudu ngan mangkuk kanak2 yg mcm ni

May 3, 2012 at 9:19 AM

siyes comel! sy pon berkenan!
syokkknyerrr..

May 3, 2012 at 9:37 AM

cantiklah mug tu.. :)

May 3, 2012 at 9:59 AM

e'eh kagum tgk mug leh tukar2 kaler tu...sure dok jakun tuang air jek ....lieya laayg jakun tu hihihihi

comel aksi aisha ngan topinye tu....hihihi...mcm2 aksi anak dare ni yeak....

May 3, 2012 at 12:45 PM

wah...best nya klu dpt free mug tu :D

May 3, 2012 at 1:00 PM

cantek lah mug tuh.. terberkenan lah plak.. hehehehe

May 3, 2012 at 1:41 PM

mmg cun mug tu...

alahai..aisha baca buku yerr

mcm yg lain gak.tertarik ngan mug yg kiut miut 2.

May 4, 2012 at 1:28 AM

Salam kenalan from shah ye.. entri yang menarik..shah follow you :)



Entri Terbaru: 1. Metered Earnings Nuffnang Pertama Shahamri.com , 2. Bob Kuman Pelawak Dan Pelakun Berbakat Besar Meninggal Dunia...Al-Fatihah


May 10, 2012 at 9:29 PM

Kite nakkkk

Post a Comment