^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

28.5.12

Home » , , , , » *Genting Strawberry Leisure Farm, Genting Highlands*

*Genting Strawberry Leisure Farm, Genting Highlands*

salam,

masih lagi bercerita pasal Genting.....lepas habis kerja kat Awana last Sunday, semua peserta pon dah naik bas n bas pon dah gerak turun ke KL..... kami pon melaksanakan aktiviti sendiri..... selain dari kami naik ke theme park kat atas nuun..... kami juga pergi ke Strawberry Park.....

senang jerk nak cari strawberry park kat genting ni..... dari Awana tu, turun bawah sampai ke Goh Tong Jaya..... ambik round about pukul 3 (kalau dari KL ambik pukul 9 la kan)..... terus jerk nampak signboard Genting Strawberry Leasure Farm..... dari tepi jalan, park ni sebelah kanan kita.....

dah sampai, kita park jerk kat parking yang disediakan sebelah kiri jalan.....
dan.....
jom jalan-jalan.....


 dah dapat bakul n gunting..... jom jalan2 dulu survey tempat.....


 bakul x lepas dari tangan si kecik tu..... x sabar nak petik strawberry.....


 okey, sesi memetik / menggunting strawberry bermula.....
lepas dia, dia, lepas tu dia, lepas tu dia lagi, dan lagi.....
bila mama ngan papa nak ambik gunting tu, dia terus marah.....
"Ni Aisha punye la....."
so kami x jadi ambik gunting tu..... huhu kami redha jerk la.....


si kecik seronok dengan hasil tuaian buah sendiri.....
kami pon tumpang seronok jugak walau x dapat merasa tuai buah tu.....


 hasil tuaian..... x der la banyak sangat pon, apa yang penting kami menikmati keseronokan bersama.....


see, budak yang sangat puas hati dapat petik strawberry sendiri, lepas tu ngadu sakit kaki n mintak Papa dokong..... hehe strategi yang bagus.....


last sebelum keluar, take a picture dengan topi n sarung tangan strawberry.....


actually kat sini ada jugak taman sayur organik, tempat tanam cendawan, cafe strawberry, taman lebah madu, tempat snap pic dengan ular @ parrot, mini playgroung pon ada..... so papa ada beli kerepek cendawan yang pelbagai perisa..... RM3.00 1 paket..... papa ambik 2 perisa iaitu perisa curry n perisa black paper..... not bad sedap n rangup..... kalau ikut hati nak beli banyak2 tapi sebab belum gaji, so tahankan jerk la hati ni.....

erm, memang puas hati kami jalan hari tu, x kira penat berkursus..... yang penting kami gembira layan anak nan sorang tu..... insyaallah kalau ada rezeki, kita jalan2 tempat lain pulak yerk Aisha.....

lagi gambar strawberry DI SINI.....


k, sekian




7 comments

May 28, 2012 at 8:36 AM

wooo..best2..dh la pose arini..hihi;)

May 28, 2012 at 9:14 AM

Bestnye..Asya dah dapat petik strawberry..yg aunty ni dapat petik strawberry kat mall jer.. :D

May 28, 2012 at 10:13 AM

wowoo..best nya genting...aikk..kami singgah kat sini haitu tkde pulak petik memetik ni..tk pasan lak boleh petik kat sini huhuu...

meronta hati ni tgk pic..mmg hati ni slu terpaut kt cameron dan genting...!

May 28, 2012 at 2:03 PM

ala gambo kat cik lan!!! nk jugak

May 28, 2012 at 3:48 PM

bestnyer,
dpt petik stoberi fresh..
cdgnya mid-june ni nk ke CH jugak memetik stoberi fresh, lawatan skolah ank.. tp rasa mcm x best plak..
br aje kehilangan arwah tetiba nk pi berjoli plak.. ntahla, tgh pikir gak ni.. nampak stoberi bessshhh!

May 28, 2012 at 4:20 PM

amboih... sukenyer si cumil tu (^___^)

May 28, 2012 at 7:07 PM

awwww..seronoknyer..petik stoberi lagi..suka la si aisha..leh mkn byk2 yer.

Post a Comment