^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

8.5.12

Home » , , , » *Umrah n belajar Al-Quran dengan Teknik Al-Baghdadi*

*Umrah n belajar Al-Quran dengan Teknik Al-Baghdadi*


salam,

erm, lagi cerita x der gambar yerk..... maafkan aku..... memang hujung minggu lepas ni aku xder pegang kamera, x der pegang BB..... eh tipulah kalu x pegang BB langsung kan, hehe..... cuma aku pegang untuk make n receive call n SMS jerk..... bergambaran memang xder yerk.....

actually last sunday, kami hantar Umi n Abah hubby untuk sesi taklimat umrah Al-Baghdadi di Shah Alam..... sebelum ke sana, kami tunggu adik hubby yang study kat Sime Darby Nursing & Health Science College, Shah Alam datang.....

hari tu, untuk lunch aku masak nasi putih jerk, lauk gulai ikan semalam ada lagi, so jadikan lauk..... pehtu aku gorengkan ayam goreng sos tiram untuk adik ipar coz dia x makan ikan..... lepas lunch dalam pukul 12.30 tgh gitu kami gerak ke Shah Alam..... bajet hari ni hubby x nak guna GPS coz mlmnya kan dah pi n lagipon adik yang memang dok Shah Alam ada.....so boleh jerk jadi pandu arah..... haha

sekali x jumpa jalan da..... pusing2 pusing2 pusing2, maklumlah Shah Alam kan kaya dengan round about..... padahal opis tu kat area sebelah kanan jalan tapi hubby bantai masuk sebelah kiri..... maka x jumpa lah opis tu..... huhu, aku cakap dia xnak dengar kan..... so pusing2 dekat  minit jugak la kat tempat yang salam padahal opis tu dah kat seberang jalan jerk..... last2 bila aku cakap betul2 n bagi tau building2 yang aku nampak mlm sebelumnya ada kat sebelah sana..... baru lah dia nak ke sana..... dan alhamdulillah kami sampai jugak..... tapi opis tutup la pulak, belum bukak lagi.....

so, sempatlah kami solat zohor kat Masjid Shah Alam..... then pusing balik ke opis Al-Baghdadi n teruskan denga urusan MIL n FIL..... sementara tunggu urusan mereka selesai, kami anak beranak berjalan2 ke Tesco Extra Shah Alam, saja jalan2 cuci mata sambil membeli keperluan apa yang kurang kat rumah..... hehe sebelum tu, sempat kami dok bertenggek kat tepi jalan area Stadium Shah Alam tengok drift eh drag eh lumba kereta..... ntah apa tapi ada banyak la kereta2 yang tengah buat time test kut untuk perlumbaan memana, aku pon x pasti..... aku layankan aje hubby n adik ipar nak tengok..... aku ikut jerk dari belakang.. hehe

lepas jalan2 shopping2 kat Tesco, MIL pon call bagi tau dorang dah selesai taklimat..... so terkocoh2 la kami balik semula ke opis tu untuk ambik dorang..... so insyaallah pada 24 hb ni MIL n FIL akan ke tanah suci untuk mengerjakan umrah n sekali dengan pakej belajar Al-Quran guna teknik Al-Baghdadi, dijangka balik pada 4 Jun nanti..... semoga mereka peroleh rahmat di sana nanti..... on da way balik KL kami drop adik kat kolej dia..... ingat nak ajak dia bermalam di rumah kami, tapi dia bgtau yang hari isnin dia ada kelas..... so, len kali la ye dik.....

so, kami balik KL guna GPS, hehe takut sesat macam nak datang tadi..... n Alhamdulillah sampai..... malamnya tetiba MIL x sihat, so hubby n FIL cuma ambik order kami nak makan apa, then beli kat luar..... kami dinner mee sup x pedas n hubby beli nasi goreng daging merah (menu wajib bila makan luar)..... Aisha, kongsi ngan aku jerk..... hehe banyak jugak dia makan, maklum la, penat kut berjalan di siang harinya..... hehe

k, sekian


5 comments

May 8, 2012 at 8:15 AM

Lieya penah nampak bunting pasal program ni.... Menarik jugak....

Hope mil sihat yeak... Cuace skrang x menentu or takut die penat sgt tu....

May 8, 2012 at 8:35 AM

mmg shah alam tu pening ckit jalan ie ... byk sgt ss pun bulatan pun byk ...

May 8, 2012 at 8:58 AM

anum kalau shah alam comfirm sesat

May 8, 2012 at 3:01 PM

mmm nmpk nyer mmg ramai la jg yg g umrah cuti ni...jeles ni

May 8, 2012 at 5:47 PM

wah..bgus sgt pakej tu..disamping beramal..blh lak ilmu kan

dulu lya terror jln kat shah alam..skarang ni rsanya..mmg dah x igt lgsung kot jln nya

Post a Comment