^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

7.5.12

Home » , , » *Lunch Gulai Ikan Tongkol, Dinner @ Pak Tam Corner - Hari Sabtu*

*Lunch Gulai Ikan Tongkol, Dinner @ Pak Tam Corner - Hari Sabtu*


salam,

erm, kalu cerita xder gambar boleh x?..... hehe coz aktiviti aku hujung minggu lepas xder ambik gambo pon..... ingat nak buat photoshoot x sesampaian coz my MIL n FIL datang dari kuantan..... dorang ada taklimat untuk urusan Umrah di Shah Alam, so tidur di rumah kami malam sabtu n ahad lepas..... pagi tadi bari balik Kuantan semula, dah sampai dah kut sekarang ni..... maklumlah, hari ni kan Hari Hol Sultan Pahang, so di sana cuti.....

my MIL n FIL gerak dari Kuantan hari sabtu lepas, sampai umah kami lebih kurang jam 1.00 petang..... alhamdulillah, perjalanan mereka dipermudahkan..... siap bawa bekal Gulai Ikan Tongkol lagik..... hehe, so aku kat umah tinggal masak nasi je la..... ingat nak masak nasi putih jerk, tapi tetiba MIL bagi idea nak masak Nasi Kobuli, so makanya dialah yang masak nasi tu..... aku tukang potong2 jerk..... lepas tu, aku gorengkan sayur sawi CH yang Usu bagi ari tu.....

sebelah petang lepas asar, kami gerak ke PWTC for PBAKL..... saja bawa MIL n FIL jenjalan kat situ tengok 2 buku...... lepas tu aku jumpa lagi blogger Anies di booth Ana Muslim nya..... n dapat adiah birthday..... alahamdulillah, thanx yerk Anies, x habis lagi baca..... nanti leh buat review kalau masz dah abis baca yerk..... hikhik comel jerk buku tu..... kali ni sempat ambik gambo, tapi tunggu Anies upload la yerk, aku x sempat nak kuar camera coz ramai jugak orang time tu walau x seramai masa 1st time aku pi last week.....

lepas tu kami ke Masjid Wilayah untuk solat Maghrib sebelun ke opis yang sepatutnya MIL n FIL dengar taklimat pasal Umrah Al-Baghdadi di Shah Alam..... 100% guna khidmat GPS n alhamdulillah sampai.....  saje cari arah sebelum pi esok kan..... so xder la sesat..... haha

then malamnya, kami makan luar jerk..... MIL n FIL nak rasa tomyam KL so kami bawa makan kat Pak Tam Corner..... sedap n murah..... my lil Aisha pon makan banyak jugak..... tapi makan nasi putih jerk..... haha, yang lain kami bedal..... kami order tomyam (3 orang makan), sayur kailan ikan masin, telur dadar.....
air limau panas, kopi 'o' 2 cawan, air sirap limau ais n sirap bandung .....

total semua RM25.80 tapi dapat diskaun RM0.80..... hehe..... tapi tu dah tolak telur dadar coz orang tu lupa nak masak..... boleh pulak dia lupa nak masak kan padahal dia dah tulis dalam buku order dah..... seb baik orang kedai tu mintak maaf..... banyak kali jugak dia mintak maaf..... kira berbudi bahasa la jugak pelayan kat kedai ni..... bagus bagus.....

erm, balik umah, bentang tilam toto kat depan tv untuk MIL n FIL n tido.....


k, sekian

6 comments

May 7, 2012 at 1:54 PM

kat ne pak tam corner tu...

May 7, 2012 at 1:59 PM

@Nur Hasyimah Mahasan kat tmn dato' senu, sentul... jom

May 7, 2012 at 2:11 PM

macam biasa dgr nama tue

May 7, 2012 at 2:31 PM

nasi kobuli tu ape ???

May 7, 2012 at 3:10 PM

nasi kobuli ?? aah nasi aper tuu dik .... murah lah rm 25.80 tuu dik ;)

May 7, 2012 at 4:02 PM

eima :: kak ieda ::
upp sori bukan nasi kobuli, tapi spelling dia nasi kebuli (org tganu / pahang nyer nasi)... macam nasi ayam tapi masak dia guna minyak biasa n ada letak halba n lada hitam.. sedap

nanti kalu masz buat, masz ambik gambo n tepek kat sini yerk..

Post a Comment