^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

24.5.12

Home » *Dapat 2 surat cinta hari ni*

*Dapat 2 surat cinta hari ni*




salam,

aku trus je la pada tajuk yerk..... cerita hari ini, di pagi hari.....

kronologi::

4.00 pagi : bangun n siap2 untuk hantar PIL ke Airport KLIA, 4.30 pg kami gerak.....

5.45 pagi : tiba di KLIA, park kereta, angkat beg PIL, masuk dalam Airport, sambil2 tu tunggu PIL solat subuh. borak2 sambil tengok gelagat orang (group) yang nak pi umrah jugak sambil tunggu abnag ipar sampai naik LRT.....

6.50 pagi : abang ipar sampai n kami minta izin nak balik coz keje hari ni.....

7.00 pagi : kuar pi kat kereta n dapat surat cinta yang diletakkan atas cermin depan bawah wiper.....

huhu, rasa sedih coz tetiba kena donate kat polis traffic..... terus jerk start enjin kereta n gerak pi opis.....

 
7.40 pagi : sampai opis n trus punch card dulu, lepas tu gerak pi Taska Temanku untuk antar Aisha school

8.15 pagi : sampai taska, trus park kereta n hantar Aisha masuk school, mmuah..... mmuah sempat cium pipi kanan kiri Aisha.....

8.20 pagi : turun bawah kat tempat park kereta tadi, tengok2 ada surat cinta lagi atas cermin depan.....

eh eh, baru park kereta 5 minit dah dapat surat cinta..... kali ni kami kena donate pada DBKL pulak..... berangin jugak lah hubby bila tengok surat tu..... dalam satu hari dapat 2 pulak tu..... kalau park kereta tempat yang memang x boleh parking x per la jugak..... ini parking tepi jalan yang x ganggu traffic pon..... 

kalau kat KLIA tu hubby boleh consider lagi..... tapi yang kat Taska Temanku tu, memang hubby berangin gegila la sepanjang dalam kereta untuk balik rumah n tukar motor..... bukanya lama pon..... sempat lagi bunyi "naik moto lagi senang, boleh je parking selit2, xder la kena saman"..... huhu

aku dengar je la bebelan hubby tu sampai la ke rumah..... hurm x taulah balik nanti dia sambung bebel lagi ke tak..... yang mampu aku buat hanyalah dengar dan sejukkan hati hubby dengan berkata "biar je la dulu, ada rezeki nanti kita bayar la saman tu"..... hehe

k, sekian



p/s : erm, berapa yerk saman parking traffic n dbkl nieh..... kena stanby duit nak bayar ujung taun nanti..... time nak renew rodtax..... :)




6 comments

May 24, 2012 at 6:04 PM

Erm..mmg lar kan kak kalau nak bab nak kuar duit cepat jew..kalau kat klia rasanya rm100 lau xsilap alin larr kak..sbb hamza pernah kena hahakuii..lau dbkl around rm50..hamza kena gak ms HKK 2012..plan naktinggal kejap jew pun..dah xder rezeki kot..haisshh..duit2 dimana kau duit..

May 24, 2012 at 7:00 PM

aduyai.... nak baut mcmana..terkena lak kan.. ekceli lya pon bru dpt 1 surat cinta drp tafik..katanyer speeding,.aduyaiii.... tipuuuu sungguh!

May 24, 2012 at 11:45 PM

Alhai..tak pasal2 kena donate kat diorg..

Biasa parking traffic untuk 2minggu pertama RM150...bila lambat bayar..masuk minggu ke-3 & seterusnya naik lagi RM150..so total RM300...kalau tak silap lah..koz baru2 ni ktorg kena mcm tu...mas boleh cek saman kat Myeg.com.my

May 25, 2012 at 7:48 AM

betul le tu rate dia!...da 2x kene...hampeh dbkl

May 25, 2012 at 1:26 PM

alolo ciannye kak lang ku ini

May 25, 2012 at 2:21 PM

Alahai ciannyer...kat taska parking maner

Post a Comment