^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

18 January 2011

Home » » *Hasil rekaan arkitek cilik untuk ubah suai rumah baru kami*

*Hasil rekaan arkitek cilik untuk ubah suai rumah baru kami*

last saturday, kami pegi umah yang kami baru beli kat taman rawang perdana..... lebih kurang 45 minit dari tempat kerja kami di KL nie..... konon2 la pegi sana nak kemas2 umah tu + nak cuci coz ingat nak pindah barang sikit2 la sampai ujung bulan ni kan.....
'
tapi.....
'
tengok keadaan rumah tu, banyak jugak nak kena repair, cat lain tu dah semestinya lah kan..... tapi bab repair tu kena la ambik masa kan, dah la makcik sebelah tu bela kucing banyak..... bukan nak memburukan makcik sebelah n bukan aku x suka kat kucing, tapi kucing dia tu dah jadikan umah yang bakal kami duduk sebagai rumah tumpangan dia..... cuba bayangkan, sampai jerk kat pintu umah sementara nak bukak kunci grill..... hidung kita akan di jamu dengan bau kencing kucing yang betul2 hangit..... adoiii fenin pale gue.....
'
bakal tuan rumah sedang berphotoshoot di rumah baru
'
so, kami sepakat nak renovate umah tu, nak tambah bangunan kat belakang, tambah bilik atas + tambah sikit dinding depan..... bukan x nak berjiran, tapi untuk keselamatan kami + umah kami.....
'
ops!! nak renovate rumah..... banyak jugak la proses nak kena buat kan, n ongkosnya pon..... ofkos la banyak..... haha, x per, akan kami usahakan untuk realisasikan impian kami..... so, 1st step telah kami ambil..... iaitu, buat pelan baru untuk rumah kami..... see da pic below
'
this is our imagine for our new house
'
hasil lakaran aku + additional touch up by arkitek cilik yang kami lantik..... sape? our lil aisha la yang sibuk jugak nak join kami buat pelan untuk rumah kami tu..... huhu, so itu lah hasilnya..... haha
'
k, sekian
'
'

9 comments

January 18, 2011 at 9:54 AM

hope bila korang dah move in, jiran pun faham la and tau camne nak handle kucing2 dia tu. tak sedap gak tu kan? amboi, aisha architect wannabe! :)

January 18, 2011 at 10:16 AM

haa best tu kalau tang idea nk renovate umah...ongkos tolak tepi jnji puas ati kan...hehe

January 18, 2011 at 10:28 AM

seronoknya ada rumah sendiri!

January 18, 2011 at 10:34 AM

mesti cantik nie bila dah siap..

January 18, 2011 at 11:01 AM

Syoklah bila ada rumah sendiri..
Bebas nk deko2 mengikut kemahuan sendiri.. :)

January 18, 2011 at 11:39 AM

wah kak
beshnya nak duk umah sendiri ni...
cantik arkitek cilik punya design ye..=)

January 18, 2011 at 11:41 AM

emm jauh gak ye dr tpt kerja tu..

wah.. siap de design2 lg ye..
bestkan bila nak mendeco ni..walupun pening pala nak pikir camtu camni.

January 18, 2011 at 2:08 PM

alyyani;
harap2 la jiran tu akan faham nanti..

fieza79;
betul tu, ongkos lain episod baru cerita

nadiah sidek;
seronok seronok, x sabo rasanya nie..

zaidah;
hehe, insyaallah nanti jemput datang yer kak zai

lily;
best, memacam idea yang kuar..

cheqna;
haha, arkitek cilik bakal di train untuk jadi arkitek betul2, insyaallah

chugie;
tu la, pening gak pale coz memacam ada dalam kepala ni.. huhu

January 18, 2011 at 4:14 PM

jgn jd sebijik2 dlm gmbar sudah...ada lakaran pen biru tue..

Post a Comment