^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

10 January 2011

Home » , » *Melawat rumah baru kami di Taman Rawang Perdana, Rawang*

*Melawat rumah baru kami di Taman Rawang Perdana, Rawang*

pepagi ni
'
rata aku buka blog kengkawan, sume menceritakan perihal AJL 25 yang telah selamat berlangsung malam tadi..... so, sesapa nak tau leh arr tengok kat SINI, SINI, SINI, SINI, SINI, dan SINI ..... tu blog yang ada dalam bloglist aku yang x seberapa nie..... hihi
'
so, aku x mor arr cerita AJL25, coz aku tengok pon x secara keseluruhan.... hehe, biase la kalu dah memalam ni kan, mata pon x berapa nak bukak.....
'
ada benda lain nak cerita..... pasal semalam kami (aku, hubby n our lil princess aisha) pi umah baru kami kat Taman Rawang Perdana, Rawang, Selangor..... alhamdulillah dah dapat kunci umah, walaupon x secara official..... tapi yang penting kami boleh la melawat umah kami n buat la pape yang patut sebelum kami pindah secara sebenar2 nya.....
'
balik dari tengok umah, hubby terus jerk singgah kedai buku n capai 2 buah majalah berkaitan umah iaitu Seri Hias n Renovation..... semangat betul hubby, aku pon same gak..... hehe sampai umah trus dok depan TV (tv memang dah otomatik terbuka) n belek2 majalah tu, selak sana, selak sini..... tengok apa yang boleh kami buat untuk umah tu..... aisha pon join sekali, kami asik berebut je la ngan dia sape dulu nak tengok majalah tu..... huhu
'
daripada pengamatan saya (cheh, ayat x boleh blah tol)..... adalah idea2 dalam majalah2 tu yang boleh kami guna pakai kat umah kami tu nanti, n ia akan dibuat berpadanan dengan bajet kami nanti.....
,
insyaallah ia akan direalisasikan mengikut idea kami n berpatutan bagi kami yang sederhana sahaja..... banyak lagi nak kongsi pasal umah baru kami..... mungkin lepas ni aku akan banyak cerita pasal ubah suai rumah, kaler cat rumah, dekorasi rumah, perabot rumah, langsir rumah, dapur rumah, barang rumah, bajet tambah rumah dan kengkawan sekeliling rumah..... tapi yang pasti, cerita my lil princess aisha x kan di lupa.....
'
k, sekian

14 comments

January 10, 2011 at 10:07 AM

Tahniah kerana sudah dpt kunci rumah baru.

Banyak majalah hiasan yang boleh dijadikan rujukan contohnya yang saya selalu pakai Impiana, Anjung Seri, Ruang, Seni Hias dan beberapa majalah bahasa inggeris. Namun adakalanya majalah2 ini tidak memenuhi keinginan dan kesesuaian rumah kita, so kena pandai mix and match.

Mahukan yang lebih baik boleh juga ke kedai2 buku untuk dapatkan idea2 yang menarik untuk hiasan perabot dan juga cat.

January 10, 2011 at 11:29 AM

yang penting tak lari daripada bajetkan...macam zai memang tak ade renovate rumah...cuma nak cantikkan tu refer majalah...nak buat apa2 pun rumah kecik..so kena ambik kira...

January 10, 2011 at 11:31 AM

betul2....sane sini cite pasal ajl...mmg kecoh gitu heheeheh....

wah nak masuk umah dah yeak...bestnye..b.etul tu dah dpt umah sendiri sure excited nak hias kan.....baru laa hepi jek dok umah baru...selamat berpindah la yeak pasnie....

January 10, 2011 at 11:45 AM

miey;
thanx, hm, memang sekarang ni pon tengah sibut dok surf tenet carik idea..

January 10, 2011 at 11:46 AM

zaidah;
of kena ikut bajet.. umah pon x besar mane, cume nak kena ikut citarasa sendiri jerk la kan..

January 10, 2011 at 11:47 AM

lieya;
hikhik, sewonok cam nak dapat baby baru jerk..

January 10, 2011 at 12:35 PM

KAK...........

Tahniah,,,ayu kan,.bila kawan-kawan dapat rumah baru..perasaan teruja macam ayu pulak yang dapat rumah sendiri
mula2 pindah tak perlu deco bagai..
pelan2..insyallah..bila kumpul duit..sure cun gile rumah kak nanti

January 10, 2011 at 1:16 PM

waaa best tu...area rawang mmg byk rumah kan..kakak eina pun dh beli kt sana, tp belum duduk, ipar dia yg menyewa skrg ni..tak deco2 pun..tp best aa rumah sana, jauh sket je rasa..huhu..

nnti update lg eh citer psl rumah, saya suka..hehe..

January 10, 2011 at 1:20 PM

citarasa rinduan;
thanx, hm tu la..... tengah semangat ni nak deco umah.. wat dulu papae yang penting, then baru pikir nak deco bende kecik2..

January 10, 2011 at 1:21 PM

mamalieyna;
owh ada gak ke kakak dok sana, memang ok, mampu milik, cuma tu lah, jauh dr tpt kerja but still ok lagi

January 10, 2011 at 1:23 PM

mamalieyna;
owh ada gak ke kakak dok sana, memang ok, mampu milik, cuma tu lah, jauh dr tpt kerja but still ok lagi

January 10, 2011 at 3:08 PM

bagus2 dah ada rumah seniri...lps ni leh tacap habis habisan la kan..

nnt citer2 tau...

January 10, 2011 at 3:26 PM

fieza79:
haha, x sabo nak tacap2 nie..

August 5, 2011 at 9:41 AM

rumah itu penting sebagai aset jangka panjang. kalau di ikutkan jauh bukan satu masalah, di negara maju seperti jepun kebanyakan mereka bekerja jauh dari rumah mereka.

Post a Comment