^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

15.6.11

Home » , » *Jemput datang ke rumah*

*Jemput datang ke rumah*

hoho, hari ni aku nak jemput kengkawan sume datang ke rumah aku nie.....
baru jerk siap hari ini.....

memula sebelum masuk, bagi salam tau (untuk Muslim), takut2 lah tersalah rumah pulak kan..... maklumlah rumah teres, takut2 ada orang bagi salam kat umah sebelah, terperasan pulak aku..... hehe

ha, jemputlah duduk..... umah aku ni gelap sikit, so untuk keselesaan kengkawan sume..... bukalah lampu kat tepi kerusi tu yerk.....

sambil2 borak tu, kalau bosan leh arr pilih buku kat rak bawah tangga tu, pilih jerk buku apa nak baca, sume genre ada..... sambil aku buat makanan untuk kengkawan yerk.....


 hai kengkawan..... jemput minum, air segera jerk..... x sempat nak bancuh air lor, gula dah abis stok lak tetiba..... pilih la nak air tembikai ke, kiwi ker, epal ke, lemon ke, oren pon ada.....


 jemput makan pizza ni yerk, hubby aku beli tadi, nak masak takut x sedap pulak masakan aku nie..... ala beli pizza yang murah n biasa2 jerk..... potong bebaik yerk, kalau gunting tu tumpul, bagitau tau, nanti aku ganti yang lain.....

 hah, nak pi toilet?..... boleh, toilet ada kat dapur, jalan terus pehtu belok kiri, pintu first tu toilet lah.....


 untuk minum petang aku nak hidang roti sandwich untuk kengkawan..... boleh kan?.....

sandwich telur..... ok kan?.....

 kalau kengkawan nak bermalam kat umah aku pon x per, kami ada sediakan bilik tamu untuk tetamu yang nak bermalam di rumah kami nie..... jemput masuk bilik.....

kalau nak bermalam2 pon x per, dalam bilik tu kami sediakan tempat jemur laundry, sidai je lah baju kat penyidai tu yerk.....

semoga kengkawan selesa dok umah kau yang x seberapa nie yerk.....

tapi ini semua impian belaka..... yang sebenar x boleh nak deco2 lagik..... insyaallah bulan depan kami akan berpindah ke rumah baharu, tapi dengan xder furniture n deco2 lagi lah..... just masuk kosong n bawa perabot kat rumah lama, tu pon kalau x dimakan dek anai2 lor.....

doakan proses renovate umah kami berjalan dengan lancar hingga ke akhirnya, sekarang tinggal lebih kurang 10% lagi nak siap.....

k, sekian

20 comments

June 15, 2011 at 1:17 PM

alamakk..takut oh nak tido dlm mulut denosor tu. huhu

June 15, 2011 at 1:35 PM

hikhikhik.... :)

June 15, 2011 at 1:52 PM

best dapat masuk rumah barukan..jangan lupa ambik gambar tau...

June 15, 2011 at 2:07 PM

hehe....menarik la.biarpun bkn real tp ayat2 semua mcm betul je..

takpe,deco boleh buat lps ni..nk masuk rumah mesti mcm2 pk kan..semoga semua berjalan lancar..nnt tnjuk deco2 tau,izan suka tgk rumah org,wat sumber ilham hehe

June 15, 2011 at 2:35 PM

@ PUANSTOBERI:
hehe, sedo2 jerk dah dok dalam mulut denosor..

June 15, 2011 at 2:36 PM

@ ♥Mrs.Eady♥ :
meh ler.. jemput masuk.. ahaks

June 15, 2011 at 2:36 PM

@ zaidah :
seronok n x sabo, gambo?? insyaallah kak zai..

June 15, 2011 at 2:37 PM

@ ~izan~ :
hehe, try jerk nie..
deco2 nanti kalau dah complete baru leh show kan.. hehe

June 15, 2011 at 2:41 PM

bestkan ada rumah sendiri..
blh deko2 ikut kemahuan sendiri.. ;)

June 15, 2011 at 4:38 PM

@ LiLy @ MumMyQiStInA :

tu lah.. x saba nak deko2 nie..

June 15, 2011 at 4:57 PM

wuih!! katil tuh power habis!!

June 15, 2011 at 5:06 PM

ado dinosor lah :D

June 15, 2011 at 7:33 PM

owh..dah nak amsuk rmh baru ea..?hehe,mesti excited kan..

June 16, 2011 at 9:22 AM

nak cetak buat telur tu comellllllllllllllll mcm usu
hahaha

June 16, 2011 at 10:17 AM

wahh canggih manggih...bestnyer lau dapat umah cenggini kak..tapi bab katil dinasour tu xlelap tido alin kak..haha..paling kiut x sampai hati nak makan adalah telur hihi..

June 16, 2011 at 10:41 AM

@GaRy™ :
haha, ada bran tido situ??

June 16, 2011 at 10:42 AM

@Ardini Humaira:
x per dni, dinosor tu x makan orang..

June 16, 2011 at 10:42 AM

@mommyYen:
very2 excited nie..

June 16, 2011 at 10:43 AM

@Siti Norhafizah:
akak pon tengah cari suplier cetak telur tu nak dapat kat ner.. huhu

June 16, 2011 at 10:44 AM

@aLyNnZ:
hoho, sapa berani tido katil tu memang tabik.. telur..... cute kan..

Post a Comment