^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

14 June 2011

Home » , , » *Tantrum versi Aisha*

*Tantrum versi Aisha*

semalam ada lah baca n3 ana yang bercerita pasal TANTRUM.....
apa itu tantrum.....

_____________________________________

A tantrum or temper tantrum is an emotional outburst, usually associated with children or those in emotional distress, that is typically characterized by stubbornness, crying, screaming, defiance, angry ranting, a resistance to attempts at pacification and, at some cases, hitting. Physical control may be lost, the person may be unable to remain still, and even if the "goal" of the person is met he or she may not be calmed.[1][2][3][4][5] A tantrum may be expressed in a tirade: a protracted, angry, or violent speech.[1][2]

Tantrums are one of the most common forms of problematic behaviour in young children but tend to decrease in frequency and intensity as the child grows older. They may, however, be a predictor of future anti-social behaviour.[6]

Some people who have neurological disorders such as the combination of autism or mental retardation[7] could be more prone to tantrums than others, although anyone experiencing forebrain damage (temporary or permanent) can suffer from tantrums. Anyone may be prone to tantrums once in a while, regardless of gender or age.

_______________________________

so, cuba tengok aksi2 my lil Aisha kat bawah nie.....
adakah ini dikategorikan sebanai Tantrum.....?


aksi yang dilakukan di sebuah kedai lampu, sedang kami syiok cuci mata untuk lampu umah kami..... tetiba isilah aksi oleh my lil Aisha



(sorry pic x clear)
siap ada aksi corner baring tu, seb baik atas kapet, tapi kapet pon kotor gak kan, dah orang pijak2.....



ini kat rumah atas kerusi.....

tapi pic last tu bukan tantrum yerk kengkawan..... itu pose yang my lil Aisha buat bila aku ambil HP untuk buat call..... then my lil Aisha terus pi kat kerusi n buat pose ala2 artis gitu kan..... hehe
pantang la si tecik tu sekarang, pantang kami pegang HP atau kamera yang gedabak tu..... ada jerk pose2 yang dia buat.....

so, apa komen kengkawan pasal anak2 yang tantrum nie..... ada cara nak kawal x?????

k, sekian


4 comments

June 14, 2011 at 3:34 PM

o..tantrum ni kira memberontak la ek..anak sy pon dh pandai nk guling2 kira merajuk la kalu org x layan die...xth ler mane die blajar..mmg fasa2 yg akan dlalui anak2 kot kan..

June 14, 2011 at 4:36 PM

haha, memang pon, cume tragis n x tragis jerk ibu bapa nak hadapi dorang nie.. huhu

June 14, 2011 at 10:29 PM

sweet nya tantrum dia, tantrum tahap gegirl je kan Aisha..?tak mau nangis2,guling2 ea..

June 15, 2011 at 10:29 AM

hehe, setakat ni tantrum aisha boleh di kawal lagik..

Post a Comment