^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

22.6.11

Home » , » *"te te..... lu lu....., te te..... lu lu....." (sambil goyang kepala kiri dan kanan)*

*"te te..... lu lu....., te te..... lu lu....." (sambil goyang kepala kiri dan kanan)*

 apa bende "TE TE..... LU LU..... TE TE..... LU LU....." ni yerk.....
hehe
jom kita layan gambar kat bawah ni dulu yerk.....


v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

v

 oho ini hard board book yang aku beli untuk my lil Aisha..... time tu Aisha baru nak masuk 1 tahun.....
'Colour & Shape'
hah!! agak2 dah boleh agak x apa kaitan antara tajuk "TE TE..... LU LU..... " dengan gambar hard board book kat atas tu yerk?.....
hehe

jom scroll lagi ke bawah

v

v

v

v

v

sabar yerk, scroll lagi tau
v

v

v

v

v

sikit lagik

v

v

v

v

v

ok, nak sampai dah

v

v

v

v

v

ini pula antara gambar yang ada dalam hard board book yang kat atas tu tadi.....
ok, dah ada klu kat sini.....
agak2 yang mana satu icon dalam gambar di atas yang ada kaitan dengan "TE TE..... LU LU....." yerk?

hehe
dah macam teka teki pulak.....
hoho
itu adalah ekspresi my lil Aisha baru2 ini apabila melihat salah satu muka surat dalam buku dia.....
nampak x birthday cap kat dalam gambar tu.....
ha!!!!!
itu lah "TE TE..... LU LU....." sambil goyang kepala kiri dan kanan

apa maksud?????
"TE TE....." stand for 'Happy Birthday'
"LU LU....." stand for 'To You'

ok deal.....
sekarang ni faham x?
so setiap kali Aisha buka buku tu n sampai ke page yang ada gambar birthday cap,
maka dia dengan senang hati menyanyi "TE TE..... LU LU....., TE TE..... LU LU....."
sambil goyang kepala kiri dan kanan.....
malam tadi siap buat aksi muncungkan mulut n hembus angin tau
(ala, macam orang yang tengah tiup lilin tu.....)

aku x tau mana dia dapat perkataan tu, tapi aku bangga dengan perkembangan Aisha sekarang, 
dah makin banyak perkataan yang di boleh sebut walaupon dalam banyak yang masih berstatus 'T' dalam setiap sebutan
dah boleh juga membuat ayat2 pendek bila perlu
dan boleh juga menyanyi walau x der bunyi butir yang clear
hehe
perkembangan lain?????
lain hari cerita yerk..

k, sekian

7 comments

June 22, 2011 at 1:14 PM

walaupun mak su masih x dapat tangkap maksud sebenar... tapi boleh la bg aisha 4 markah hehe

keep it up young girl!!!

June 22, 2011 at 2:00 PM

@Siti Norhafizah :
huh, tu lagu happr birthday versi aisha lor..

June 22, 2011 at 2:49 PM

wahh!! blog ni dah lebih ceria la!!...header pun baru... suka3!!

June 22, 2011 at 3:10 PM

hehehheeh.. bahasa dia org.. sesama geng2 dia org confirm faham kan..kita msa kecik dulu pon g2 gak.. main sebut.. tp suka dgr.. sbb kdg2 melucukan & mhiburkan hati ni:-)

June 22, 2011 at 5:30 PM

@GaRy™ :
hehe toche toche (kembang jap nieh!!)

June 22, 2011 at 5:31 PM

@LYAfrina :
tu lah kan lya, tapi syiok.. hehe

June 23, 2011 at 10:14 AM

haa...baru boley nak komen benci tau smlm taip panjang berjela tapi xboleh publish tension..

alin pun teka aisha nyanyi lagu hepi birthday..ok lar kak ada gak lat bunyik2nyer..ishh risaunyer ada member blog anak 2thn 2bln dah pandai semuanyer..

adakah kerana dorang antar nursey yg siap ajar tu kak..?

Post a Comment