^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

03 June 2011

Home » » *Allah turunkan hujan, rupa-rupanya ada pelangi yang indah selepas itu*

*Allah turunkan hujan, rupa-rupanya ada pelangi yang indah selepas itu*


"Allah turunkan hujan, rupa-rupanya ada pelangi yang indah selepas itu"

ha, itulah antara skrip dalam drama slot Akasia TV3, Nora Elena setiap Isnin - Khamis jam 7.00 petang..... sekarang ni aku menjadi penonton tegar untuk drama itu..... best sangat cerita tu lebih2 lagi sekarang ni mereka berdua sedang di lamun cinta.....

pi honeymoon di Cameron Highland, dapat bunga banyak..... wah!!!!! syiok nye, so romantik la Seth Tan tu (bukan setan ok)..... haha..... terima kasih kepada Casey (bos Elena) yang menghadiahkan Seminar Shipping kepada Elena yang membawa suami isteri itu ke alam bulan madu di bumi penuh bunga (Cameron Highland) yang memang diminati oleh Elena.....

sampaikan balik ke rumah, penuh bonet kereta dengan bunga pelbagai warna untuk dihadiahkan kepada isteri tercinta..... huhu, dear..... x mor buat macam tu kat sayang ker.....? hehe

"Sayang suka warna apa?"
"Warna merah"
"Kenapa"
"Merah tandanya cinta"
"Jadi, Sayang dah mula cintakan Abang?"

huhu, malu lah kalau ada orang tanya macam tu..... time dialog ni diucap oleh mereka berdua, aku pulak yang rasa berbunga2 dalam hati..... wah! feeling betul aku tengok cerita ni kan.....

so, aku akan usahakan untuk tengok cerita ini sehingga ke akhir episod..... itupon kalau xder aral melintang la kan..... huh, kuat betul penangan drama ni kat aku..... kawan2 same jugak ker? atau ada drama lain yang lagi best.....?

setiap hari Isnin - Khamis aku akan usahakan untuk balik awal untuk sampai ke rumah n siapkan diri n masak untuk makan makam (kalau rajin yerk kengkawan, hehe) dan jam 7 malam aku x boleh buat apa2 kerja kecuali time iklan..... sampai ke jam 8 malam, lepas tu aku terus siap2 untuk solat Maghrib, Isyak masuk jam 8.30 malam..... harap2 x terlewat la yerk..... huhu

dah nak kuar jap k.....

k, sekian

_________________________________________

5 comments

June 3, 2011 at 1:10 PM

ayu tak dapat layan nora elana, sebab ayu sibuk dicitarasa rinduan..
tapi ayu dah ada novel ini tahun 2007, kasih yang suci (KYC) meen zulaikha penulisnya..

mas, tang bos elana tu.. namanya KC. bukan casey....

nanti update lagi kalau awak ikut perkembangan NE ya,,, ayu nak tahu ada persamaan dgn novelnya atau tidak..

rata2 kata, tak sama....

June 3, 2011 at 2:19 PM

hoho, sebutan casey ngan KC same kan.. haha

tu lah, masz x baca novel tu so x leh nak komen sama @ tak..

update.. insyaallah

June 3, 2011 at 4:18 PM

oo KC ye? tapi kat translation tulih Casey..uhuhu

cite nni mmg leh wat tersenyum sipu2 cam kuih siput..huhu

June 3, 2011 at 4:54 PM

haha, teringat masa mula2 kawin dulu kan rose.. hehe

June 3, 2011 at 8:50 PM

hehe..nampaknyer kita kemaruk drama yg sama hihi... smpai terlebih feeling dah episod smlm =D

Post a Comment