^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

15.3.11

Home » , , » *Taman Rawang Perdana : Day 27 renovation*

*Taman Rawang Perdana : Day 27 renovation*

Alhamdulillah
'
hajat nak jenguk rumah di TRP yang sedang dalam renovation tercapai walaupon terpaksa di tunda dari hari Sabtu kepada hari Ahad last weekend..... cheh!! macam jauh sangat jerk tertundanya kan..... hehe ini disebabkan kontraktor yang buat rumah kami itu ada hal keluarga pada hari sabtu, so perjumpaan kami terpaksa di buat pada hari Ahad, but ia telah berjalan dengan jayanya..... hah, dah macam buat report la pulak.....
'
tapi perjumpaan kami pada hari itu ada berita yang tidak berapa sedap di dengar..... bukan sebab masalah kontraktor @ bukan sebab MPS x luluskan pelan rumah kami..... Alhamdulillah, permohonan ubahsuai rumah kami telah diluluskan dalam masa 1 hari sahaja walaupon kontraktor terpaksa melalui pembebelan n ketidakpuasan pegawai MPS yang banyak karenah.....
'
nak tau apa masalah..... jom kita cuci mata dengan perkembangan kerja2 ubahsuai rumah kami.....
'


gambar ini diambil pada hari Ahad yang lepas iaitu hari ke 27 renovation yang sepatutnya slap / bumbung balkoni dah siap sepenuhnya n mungkin kontraktor sedang buat persiapan untuk meng'extend' bilik utama tingkat atas..... bilik kami ler tu..... hehe
'
tapi see da picture, lubang hanya jadi tempat takungan air hujan semata..... harap2 nyamuk x ler bertelur di air yang kutur ituew..... ameen
'
'
hah!! nampak x apa yang aku bulatkan dalam gambar di atas tu..... ha, itu lah sesuatu milik kucing 'makcik kucing' sebelah rumah..... sesuatu itu telah ditinggalkan di kawasan rumah kami yang tengah sesak dengan pelbagai bahan n peralatan pembinaan..... sungguh tidak sekolah itu kucing sehingga sanggup meninggalkan sesuatu itu di situ..... chies!!!!!
'
' ini adalah perkembangan pada hari ke 14 yang sepatutnya gambar pada hari ke 27 di atas atas adalah lebih baik dari ini kan?????..... tapi apakan daya, kerana seseorang yang membuat complain di MPS n complain itu telah dimasukkan ke dalam sistem MPS telah menyebabkan kontraktor tertangguh kerja untuk membuat slap selama seminggu sebanyak 2 kali.....

'
'
so, keadaan terbaru adalah, kontraktor kami terpaksa bermula dari asal dengan membuat tiang baru, buat pagar gate baru n baru lah boleh siap2 untuk buat slap kan..... then lepas tu barulah boleh nampak perkembangan yang memberangsangkan pada rumah kami tu.....
'
janji kontraktor, dia akan cuba untuk siapkan rumah tu dalam masa x sampai 1 bulan..... insyaallah akan ku tunggu waktu itu..... kalau x tunggu macam mana pulak kan..... hehe
'
semoga lepas dah dapat kelulusan dari MPS nie, harap2 tiada lagi kesukaran yang akan kami hadapi n dapat lah kontraktor tu bekerja dengan aman..... cuma yang ada masalah mungkin tiap2 hari dia akan berhadapan dengan 'makcik kucing' n kucing2 nya yang banyak itu.....
'
k, sekian
'
'

7 comments

March 15, 2011 at 9:12 PM

alahai mas--
sedihlah pulak bila ada yang mengada2 pi hantar complant kat MPS..

jeles lah agaknya..sebab umah mas ala2 besaq gitu..
ayu doakan agar semuanya dipermudahkan..amin

March 16, 2011 at 10:37 AM

insya Allah, semoga dipermudahkan urusan selepas ini..

March 16, 2011 at 11:06 AM

suka ati jer kucing tu yer..

hope umah masz cpt siap..

March 16, 2011 at 1:25 PM

ayu;

kontraktor cakap pon mungkin orang tu jeles.. huhu

March 16, 2011 at 1:25 PM

mamalyna;

ameen.. thanx atas doa itu

March 16, 2011 at 1:26 PM

adyshariz;

hah, rasa cam nak celup jerk kucing tu dalam lubang yg ada air tu, tp x baik lak kan..

March 16, 2011 at 4:19 PM

cmtue lah ragam nye masz..

Post a Comment