^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

24 March 2011

Home » *Riview Makan Makan @ Tesco Rawang - pengaruh dari blog A Story To Remember*

*Riview Makan Makan @ Tesco Rawang - pengaruh dari blog A Story To Remember*

rentetan bacaan di blog Aisha [nama sama ngan nama my lil Aisha] semalam telah membawa aku ke Tesco bukan Rawang tapi Tesco Selayang untuk merasa Nasi Ayam Cendawan..... so, malam tadi lepas Maghrib kami pon bertolak ke Tesco Selayang untuk menjamu selera n shopping barang2 rumah yang dah x der stok.....
'
jom kita jamu mata.....
'
~ Nasi Ayam Cendawan~
huuby kata sup dia x rasa apa2, n memang betul pon, cuma rasa bawang goreng yang di letakkan dalam sup tu..... nasi, daging ayam n cendawan dia rasa biasa2 jerk..... dia guna cendawan butang, so rasa dia macam pelik sikit nak masuk tekak aku nie..... harga RMtaktau coz hubby yang bayar.....
'
mungkin nak kena pi ke Tesco Rawang jugak kalau nak rasa Nasi Ayam Cendawan sedap yang dimakan oleh hubby Aisha tu kan.....
'
'
~Mee Goreng Ayam~
hubby order Mee Goreng + Ayam, ha ayam tu macam masak sambal kut..... hubby cakap menu ni pon ok2 jerk..... harga RMtaktaujuga coz hubby yang bayar juga.....
'
'
~Air Teh Tarik & Milo Panas~
air untuk kami berdua, Teh Tarik for hubby n milo panas for me..... nak minum air panas kena la cari yang my lil Aisha boleh minum juga, x boleh la nak order air Teh coz nanti angin pula..... hehe betul ker? aku order air milo untuk dikongsi ngan my lil Aisha, tapi kecewa sebab dia dok sibuk main kat Taman RM5.....
'
'
jom tengok my lil Aisha pula.....
'
'
'
see.....? betul x aku cakap, Taman RM5..... 1 ORANG BUDAK MASUK RM5..... hehe
memang setiap kali kami pi Tesco Rawang ni, kami akan singgah makan di foodcourt n biar my lil Aisha main kat sini..... dok dekat dengan Taman RM5 ni..... bila my lil Aisha terasa dahaga @ nak makan, dia akan keluar sekejap isi perut then, sambung main balik.....
'
.
ada slider gak..... my lil Aisha suke benau dengan bendealah nie..... so, untuk rumah kami di Rawang nanti, Insyaallah aku akan dapatkan 1 untuk my lil Aisha..... kat ner ada jual yang murah2 yerk.....?
'
'
macam2 mainan yang my lil Aisha main sementara tunggu kami habis makan..... nampak x kat dalam pic atas, sebelah kanan, area belakang tu..... tu bumbung mini house yang aku rasa macam best jerk kalau dapat sekali ngan slider tu kan.....
'
tetiba pagi tadi ni kat opis, dak Sandy tunjuk pic kakak dia ada beli mini house + slider untuk anak dia, harga dari RM1+++ boleh dapat RM4++, beli kat kilang kat Puchong..... so, aku macam terpengaruh jugak la..... dah memang ada cita2 nak beli kan..... tu yang bertambah semangat aku nak beli tu..... thanx Sandy yerk.....
'
'
susah juga sebenarnya nak ajak my lil Aisha kuar dari Taman RM5 ni tau..... tapi selepas dipujuk, baru la dia akur tanpa perlu buat aksi guling2 macam cerita Hindustan kat sini.....
'
aktiviti kami seterusnya adalah shopping bawang2 rumah kat Tesco..... asal cerita adalah untuk beli Pet Pet my lil Aisha yang dah kehabisan stok jerk..... tapi biase la kan, bila dah masuk ke bank yang ada pelbagai barang yang berwarna warni nie..... maka kami pon buatlah simpanan lebih sikit kat Tesco nie malam tadi..... hehe
'
k, sekian
'
'

4 comments

March 24, 2011 at 11:28 AM

mas ni suka la terjah memana kedai makanan kan ...
suka mencuba klu aku .. payah ckit ..hehe sbb takut tak leh masuk tekak...

March 24, 2011 at 11:48 AM

kfieza pantang kalau dgr mana2 org dok cerita psl makan sana sini sedap..mcm mana pun mesti nk try jgk...

March 24, 2011 at 12:14 PM

alamak dh 2 org story psl nasi ayam nie...rehat ni nk cari nasi ayamlah...

March 24, 2011 at 9:13 PM

mas..aku pon penah terkena kat tesco selayang ni, ingatkan rasa sama mcm tesco rawang..hehe..hampeh mas, siap masa makan tu ckp huh tak sedap..marah laki aku wey..nk buat camner tesco rawang punya lagi sedap..

betul mas..hehe..ayat power tul aku ni..

Post a Comment