^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

21 March 2011

Home » , » *Bila Anakku Yang Berusia 2 Tahun Shopping Sendirian*

*Bila Anakku Yang Berusia 2 Tahun Shopping Sendirian*

hah, tengok tajuk tu..... n tengok gambar2 kat bawah sebagai bukti..... hah hah, apa la yang jadi kan kalau anak-anak kita yang berusia 5 tahun ke bawah shopping bersendirian.....
'
kalau di negara Jepun, ada satu rancangan TV yang memaparkan gelagat kanak2 berusia sebegitu telah di arahkan oleh ibu bapa untuk membeli belah mengikut senarai barangan yang diberitahu..... gelagak kanak2 akan diperhati dan di rakam oleh kamera tertutup tanpa diketahui oleh kanak2 tersebut..... si ibu @ bapa akan menunggu di rumah sehingga anak2 mereka balik..... aku bangga tengok rancangan tu, entah apa tajuknye..... coz kanak2 di sana boleh di harap untuk membeli sesuatu mengikut arahan walaupon ada yang kengkadang tersalah beli barang..... but apa yang aku paling bangga adalah mereka berani untuk membeli belah seorang @ atau ditemani oleh adik mereka......
'
so, kali ni aku nak praktikan rancangan tu pada my lil Aisha, ok x..... jom kta tengok apa yang berlaku..... jom!!!!!
'
see, my lil Aisha sedang ushar barang apa yang nak dibeli.....
'
'
aha..... macam dah ada jerk barang dalam bakul tu.....
jom kita tengok apa yang Aisha beli.....
'
'
tu dia..... susu Nespray 1+ ada 2 pack n lampin pakai buang, ups, itu mama yang tumpang letak..... hehe, pandai anak mama shopping yerk.....
'
'
actually Aisha shopping dengan kami last Saturday lepas pi tengok umah kami kat TRP, Rawang..... time ni, hubby singgah pi potong rambut kat kedai Kwick Cut @ Tesco Rawang..... so yang tinggal cuma aku n Aisha, masuk jerk Tesco, malas nak ambil troli la pulak kan..... aku ambil la bakul heret..... n Aisha trus jerk meng'offer'kan diri untuk membawa bakul tu sampai lah ke kaunter bayaran.....
'
kalau aku ambil troli, mesti dia yang sibuk nak tolak tapi troli kan lebih besar dari Aisha, so aku prefer bakul heret tu, so xder la susah Aisha nak bawa kan....
'
k, sekian
'
'

1 comment

March 21, 2011 at 10:44 AM

suke tgk rancangan jepun tue...suke tgk gelegat budak2 bersopping...kalau kat malaysia buat cm tue cm ne lah agaknya erk..

Post a Comment