^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

18.3.11

Home » , » *Riview Makan Makan @ Jee's Seafood*

*Riview Makan Makan @ Jee's Seafood*

ini cerita malam semalam kami dinner di Taman Bolton, Batu Caves..... saje jerk kan nak beralih arah..... tapi kerap juga la kami makan kat area Taman Bolton nie, cuma malam tu kami terasa macam nak makan seafood la pulak..... so kami pilih JEE'S SEAFOOD..... betul ke spelling restoran ni?? hehe, Jee's ni ada kedai yang specialist on seafood, specialist on western n specialist on tomyam..... kedai2 ni berdekatan antara satu dengan lain pon..... sesapa nak datang, trus jerk ke alamat No 12, Gerai Taman Bolton, 68100 Batu Caves, Selangor.....
'
jom kita layan gambar makanan yerk.....
'
ini menu utaman pilihan kami..... IKAN SIAKAP TIGA RASA..... hm, not bad lah rasa dia, ikan tu di goreng xder la garing sangat n rasa fresh boleh la rasa walaupon x se'fresh ikan kalau kita makan kat kedai2 tepi laut kan..... harga, boleh tahan dalam RM4 - RM5 ++ for 100 gm..... malam tu kami ambil ikan yang paling kecil n berat dia bila di timbang dalam 400+ gm..... kira lah sendiri yerk..... hehe
'
'
ini pula menu kedua kami..... SOTONG GORENG CELUP TEPUNG..... so big ini sotong, sebesar tapak tangan tanpa jari..... dapat bayangkan x?.. haha..... pinggan dia sama besar dengan pinggan untuk ikan bawal yang kami order..... harga RM14.00++..... sesuai untuk 5 - 6 orang makan..... actually kami minta yang saiz kecil untuk 2 orang makan, tapi bila menu sampai..... punye la besar..... kami berdua terbuka mata sekejap tengok sotong2 nie..... huhu, tapi x kan nak cancel kan, so, terima je lah..... sudahnya bungkus n bawak balik..... malam tadi goreng n makan cicah ngan sos..... sodap gak..... hehe
'
'
ini menu ketiga..... SUP CENDAWAN..... aku bayangkan sup tu cuma ada cendawan n pelbagai sayuran biasa seperti batang saderi n sawi..... but this menu lain sikit coz dia ada letak daging ayam yang kami x usik pon..... dah kata seafood kan, x kan la nak makan ayam..... hehe..... harga RM4.00++..... ok lah kan.....
'
'
ini menu wajib..... NASI PUTIH..... no much komen for this menu..... harga RM2.00++ sepinggan
'
'

untuk air kami x sempat nak snap pula..... but aku order air FRESH HONEY DEW yang 3/4 daripada air telah masuk ke perut my lil Aisha sebelum makanan sampai, n hubby order air RADIX PANAS plus air suam untuk kami bersua.....
'
'
tuan punya blog nak enterprem kejap yerk.....
nampak x saiz sotong kat depan my hubby tu, jangan x caya yerk..... n aku with my lil Aisha tengah menggodeh2 ikan siakap tu sedia untuk makan..... nyum nyum nyum
'
'
secara keseluruhannya, kedai ni kami rasa ok, tengok pon orang x putus2 datang, makin malam makin ramai orang..... n untuk malam tu kami spent RM46.00++ untuk makan 3 orang..... huhu mahal lah bagi kami..... yang kami x sangka adalah saiz sotong n harganya yang agak mahal, tapi bagi saiz sebesar itu mungkin bersesuaian lah kan..... tapi bukan untuk 3 orang makan.....
'
Alhamdulillah, apa2 pon makan malam semalam tu memang amat mengenyangkan.....
'
k, sekian
'
'

6 comments

March 18, 2011 at 10:19 AM

huhuhu tekak aku dah tek leh masuk mknan cam tu ...
Family aku mkn lauk cam2 tu ..aku plak layan mee goreng ke... fish n chip ke... C/Chop ke ...

mayb sbb baby tak suka kot ..huhu


tp mahai la nasi putih RM2.00+ lebih..huhu

March 18, 2011 at 11:15 AM

uuiish..makan aje..

March 18, 2011 at 12:07 PM

kalo tak mo makan bagi dni hehe

March 18, 2011 at 4:21 PM

eima;

tu lah pasal, rasa lagi senang kalu makan western kan..

March 18, 2011 at 4:22 PM

zura;

hehe makan makan makan..

March 18, 2011 at 4:22 PM

ardinihumaira;

nak ker, meh ler..

Post a Comment