^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

22.3.11

Home » , , , » *Taman Rawang Perdana : Day 33 renovation*

*Taman Rawang Perdana : Day 33 renovation*

last Saturday, pagi kami telah ke Taman Monumen, Presint 2, Putrajaya..... tujuan nak tengok festival Hot Air Ballon yang sedang berlangsung, tapi time sampai dah jam 1.00 petang, so ballon x der lor..... ada gambar sikit, but belum upload dari sd card camera lagi.....
'
but tujuan utama hari itu adalah nak melawat rumah kami yang sedang dalam renovation di No. 40, Taman Rawang Perdana..... yang bakal berjiran dengan Cikgu Kema yang bakal berpindah ke No. 55 taman yang sama..... rasanya umah dia kat ujung belah atas bukit..... next week nak try pi tengok lah.. hehe
'
ok, jom layan piccas.....
'
'
apa la yang dimenungkan my lil Aisha tu yerk.....
"bila la Aisha boleh memain kat rumah ni yerk, x sabo rasanya....."
'
'
inilah keadaan rumah aku pada hari ke 33 renovation..... datang hari Sabtu, so adalah pekerja sedang buat kerja dorang, kalu datang hari Ahad..... dorang x der, coz memang dah disyaratkan untuk tidak buat kerja pada hari Ahad, takut ganggu orang2 yang sedang bercuti di kawasan tersebut..... ok, kami akur......
'
'
tiang2 untuk buat beam telah didirikan semula selepas terpaksa dirobohkan last week dek kerana ada report berkaitan sesuatu di MPS..... then, dijangka hari Selasa [hari ini] lori simen akan datang untuk tuang simen buat slap tingkat 1..... semoga semuanya berjalan lancar seperti di rancang.....
'
'
hah, see my lil Aisha..... rajinnye anak mama ni tolong papa angkat kotak lampu..... seb baik kotak tu ringan jerk..... kami ada beli beberapa jenis lampu n kipas untuk dipadankan di runag tamu, ruang makan n tentunya bilik utama kami kan.....
'
'
x ketinggalan juga aku ada snap umah 'makcik kucing' sebelah..... see arrow tu..... menunjukkan kucing beliau sedang bersenang lenang atas kereta tuan dia..... tu baru satu..... yang lain sedang berkeliaran kat bawah kereta, kat tempat pasir, kat timbunan kayu, kat tepi tong air umah kami yang sedang huru hara tu..... tapi x sempat nak snap pulak..... cepat benau kucing 'makcik kucing' tu larikan diri..... degil sungguh.....
'
'
so, itulah aktiviti kami pada last Saturday..... balik dari tengok rumah, kami singgah Tesco Rawang untuk take our dinner..... lepas Maghrib, baru kami bertolak balik ke rumah sewa kami di Sentul, KL..... ondaway my lil Aisha dah tidur dalam kereta..... kepenatan.....
'
k, sekian
'
'

8 comments

March 22, 2011 at 10:30 AM

seronok kan tengok rumah nak siap :)

March 22, 2011 at 11:07 AM

alhamdulillah..nmpk berjalan lancar..msti xsbr nk pinda kan..dh la dh jmpa kwn blog jadi jiran :)

March 22, 2011 at 11:35 AM

bestnyer... dh dpt rmh sendiri.. lya bila la:-(

March 22, 2011 at 12:45 PM

mesti tak sabar2 nak masuk umah baru kan......kalo boleh ari2 nak pi jenguk progress rumah.....insyaallah...taklame lagi tu hihihihi......

lieya pun pergi jugak tgk belon tu...awal pagi kuar, tapi tak dpt tgk belon doremon pun...sian si mia, die yg gigih bgn pagi2 sebab nak pi tgk belon tu.....huhuhu

March 22, 2011 at 3:25 PM

mesti tak sabar.. tak sabar nak merias umah baru..

March 22, 2011 at 4:33 PM

alhamdulillah dah hampir siap .. dah ada umah huu akak x der layie ..

yg best kucing tuu .. ekekke sabor jerlahhh

March 22, 2011 at 10:41 PM

owh..tak sabar tengok rmh baru ni siap..ahaks...:)

March 23, 2011 at 8:24 AM

jauh jugak nyer dari putrajaya ke rawang pulak.. anyway best kan rumah baru nak dekat siap.. nanti post picture before and after ok..

Post a Comment