^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

11.5.11

Home » , , , » *Taman Rawang Perdana : Day 83 renovation*

*Taman Rawang Perdana : Day 83 renovation*

x boleh nak cerita panjang2 hari ini, banyak lagi urusan yang perlu diselesaikan..... janji nak refollow kengkawan pon x terbuat lagi nie..... huhu, just nak share latest pic of our house in renovation after 83 days..... I think it's a very very long time for us to wait until it become like this..... wah!! rasa x sabarnya nak duduk rumah sendiri ini.....

jom layan


pandangan dari kejauhan saja..... kali ni rumah versi black n white sajork.....



puas suruh hubby turun dari kereta untuk snap pic, tapi idok maunyer die turun.....isk isk isk..... hm, perasan x yang tiang gate tu tumbang sebelah kanan, bukan tumbang yerk kengkawan, tapi memang saja ditumbangkan coz nak kena potong biar setara dengan ketinggian gate nanti..... + nak tambah peti surat (nampak x tiang yang terbaring tu ada lubang, ha peti surat ler tu..)

kesian kat 'makcik kucing' sebelah rumah tu, pagar dia kami x pasang2 lagik, aku dah suruh hubby call kontraktor untuk pasangkan dulu tiang gate n pasangkan pintu pagar 'makcik kucing' tu..... n kalau boleh siapkan lah pagar sebelah 'makcik kucing' tu biar x ganggu dia lagi.....


so cukup cerita rumah, nanti cerita lain aku kongsi lain kali yerk, ada cerita Agar-Agar Tauhufa by Kak Ummi yang aku buat last Sunday..... hehe


k, sekian


11 comments

May 11, 2011 at 3:02 PM

dah nak siap pun umah akak..sure cantik nie..sonok nyer dapat dok umah sendiri kan..pas ni epikir camner nak decorate umah plak..beshnyer..

May 11, 2011 at 3:06 PM

dh hari ke 83 dah nie masz...bile nk siapnye..

May 11, 2011 at 3:47 PM

tak sabo kan tgu rumah siap ...

May 11, 2011 at 5:33 PM

bestnyekan bila ada rumah sendiri..dptlah deko2 ikut kemahuan.. ;)

May 11, 2011 at 6:01 PM

Besaq tu!!! We want deco we want deco...hee hee...tak sabo pulok :D

May 11, 2011 at 6:29 PM

@ aLyNnZ

x siap lagi nie alynn, tapi pale dah pening nak decor ikut konsep ape... huhu

May 11, 2011 at 6:29 PM

@ zura

huhu tu lah pasal, lama sungguh lar...

May 11, 2011 at 6:29 PM

@ eima

memna x sabo dah nie..

May 11, 2011 at 6:30 PM

@ LiLy @ MumMyQiStInA

best, suka hati kita jerk nak deco.. x sabar nie..

May 11, 2011 at 6:31 PM

@ BabyIntan

x besar mana pon, effect kamera jerk tu.. nak deco gak, nak deco gak.. haha

May 12, 2011 at 10:47 AM

ha'ah..lagi besar umah lagi peningkan kak..hihi..xper slow2 eh..

Post a Comment