^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

28.9.12

Home » , , , » *taska sekarang DAN taska akan datang*

*taska sekarang DAN taska akan datang*

as salam, 

hari Jumaat yang penuh keberkatan..... insyaallah hari ni adalah hari terakhir Aisha kami hantar ke taska sekarang iaitu Taska & Tadika Temanku..... kami kan sekarang dah berpindah ke Teratak Kami di TRP, Rawang..... so rasanya untuk keselamatan n kemudahan kami decided untuk tukarkan Aisha ke school baru di Rawang.....

dah pi school tu 2 kali, memula Aisha macam x ok jerk, tapi datang kali kedua dia dah mula 'macam' ok coz ada tempat main2 kat luar taska tu..... kami decided untuk tukarkan Aisha ke Taska Aida, alamat aku x ingat, selang 4 5 lorong jerk dari Teratak Kami..... nanti kalu aku ingat nak share kat sini, aku up entry khas yerk..... hehe

rasanya sangat berbaloi kami tukar penempatan school Aisha ni..... selain dari keselamatan travel jauh naik motor..... pengaliran udara yang lebih baik..... kami juga dapat buat penjimatan pengaliran wang yuran bulanan..... aku ada buat sikit perbandingan diantara taska sekarang dengan taska akan datang..... akan datang tu bulan depan jerk a.k.a minggu depan bermula 1 Oktober 2012 (Isnin).....


 ini yuran taska sekarang..... bayaran bulanan tau (x kira masa mula2 daftar dulu)



 ini pula yuran taska akan datang..... bayaran bulanan jugak x termasuk yuran daftar


ada nampak perbezaan x?..... hehe
ok
ok
meh aku bagi clear sikit.....


Umur
Taska Sekarang
Taska Akan Datang
2 bln – 2 thn
RM350.00
RM270.00
2 thn – 4 thn
RM320.00
+ RM30.00 (ot bulanan)
RM210.00
4 thn – 6 thn
RM330.00
RM180.00
Tadika
RM340.00
RM220.00
Transit
RM80.00 (tahun 2010)
RM120.00
Overtime
RM5.00 / jam
RM4.00 / jam
  ha yang warna merah tu adalah bayaran yang sedang & akan kami bayar secara bulanan.....


untuk pengetahuan sekarang aku bayar bulanan RM350.00. itu x termasuk RM5.00 sehari sejam kalu kami ambik Aisha lebih dari pukul 7mlm..... padahal dah bayar bulan2 tambahan RM30.00 untuk duit ot kan..... 

bila kami pi ke taska akan datang nie..... kami sangat2 bersyukur coz dah banyak penjimatan yang kami boleh buat..... RM140.00 jimat..... memacam boleh buat dengan duit tu selain menabung untuk Aisha..... erm, nak kumpul duit untuk buat KC jugak..... hehe

so buat masa sekarang (start minggu depan) kami akan bayar RM210.00 + RM50.00 (pendaftaran sekali jerk) kat taska akan datang a.k.a Taska Aida..... but bermula Januari 2013, Aisha dah masuk Tadika (5 tahun), so yuran adalah RM220.00 (tidak termasuk yuran pendaftaran)..... masih lagi rendah dari yuran semasa.....

erm, agak2 ada x yang curious kenapa x kena bayar RM180.00 untuk umur 4 - 6 tahun kan..... actually itu yuran untuk nursery jerk..... kalu ambik pakej Tadika + nursery maka bayaran adalah RM220.00..... kalu ot kena RM4.00/jam.....

lagi satu kat Taska Aida ni, hari sabtu pon dorang boleh terima anak2, tapi bayar ikut jam la kan..... aktiviti lebih kurang sama jerk..... pembelajaran pon same jerk..... ada BM, BI, Math, Jawi..... petang boleh main kat luar rumah..... owh taska sekarang ni Aisha x akan nampak pokok coz bangunan memang fully tertutup buat di taska baru Aisha boleh lah cuci mata tengok pemandangan luar.....

cuma Taska ni dok kat area Selangor..... so cuti kena ikut negeri Selangor lah kan..... aku keje KL..... ha camner tu?..... x per la, cuti Selangor ngan KL xder la jauh beza kan..... yang beza pon cuma Hari Wilayah, Hari Nuzul Quran n Hari Keputeraan Sultan Selangor..... x per, itu boleh di adjust..... hehe

so, apa2 hal pon, kami sebagai ibu bapa tentu inginkan yang terbaik untuk anak2 membesar kan..... semoga Aisha cepat sesuaikan diri di tempat baru n dapat belajar dengan selesa di tambah dengan kawan2 baru kat school baru nanti..... episod hari isnin, nanti kita tengok yerk..... mak meleleh ker anak meleleh..... huhu

k, sekian


6 comments

September 28, 2012 at 8:59 AM

pengorbanan ibu & ayah kepada anaknyer cukup besar kan..semoga aisha rajin2 belajar..;)

September 28, 2012 at 12:20 PM

banyak jugak beza bayaran 2 taska tuh ek.. boleh lah jimat kat situ..

hari isnin nih maybe mama ngan anak, 2 2 buat drama air mata kot..kekeke

September 28, 2012 at 2:02 PM

banyaknye beza... yelah kat tempat dahulu bangunannye bertingkat2 tu harga pn melangit jugak kn..... yg akn dtg cme 2 tingkat jer...hehehehe gurau2

September 28, 2012 at 2:56 PM

memang byk leh jimat tuh.. arap2 aisya dpt sesuaikan diri kt taska tuh.. bagus la boleh tgk udara luarkan..

September 28, 2012 at 4:20 PM

alhamdullilah ada jimat sikit!

September 28, 2012 at 5:25 PM

Uih, banyak jugak tu.. Okla dapat gak jimat kalau tukar kan ;)

Post a Comment