^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

21.9.12

Home » , , » *ALHAMDULILLAH rezeki Aisha*

*ALHAMDULILLAH rezeki Aisha*

as salam, 

alhamdulillah, balik keje semalam, atas moto tetiba si anak dara bagitau dia nak teting (buang air kecil)..... so, si Papa pon mencari tempat strategik untuk berhenti, bukan tepi jalan tapi di stesyen minyak Caltex Selayang..... turunlah si anak dara ditemani Mama yang cute ke bilik air.....

sedikit conversation di dalam bilik air antara si anak dara dan Mama nya:
si anak dara : Mama, bau ape tu?
Mama : bau ape?
si anak dara : Mama, bau ape?
Mama : Aisha bau ape...?
si anak dara : bau 'tadung' la Mama.....
Mama : ha, bau ape?
si anak dara : bau 'tadung' (sambil menghirup udara dalam tandas)..... hurm tedap lah..... Mama nak 'tadung'.....
Mama : (aku buat yang sama hirup udara dalam tandas-seb baik tandas tu x busuk tau) owh jagung, ha mintak kat Papa
si anak dara : yea!!! mintak Papa

keluar dari tandas terus si anak dara menuju ke motor n mintak dari Papa untuk beli jagung..... hajat dipenuhi..... alhamdulillah, terima kasih Papa.....

hehe, so pi kat kedai jual jagung tu, si anak dara menghulur duit kepada pemilik kedai..... lalu jagung pon diproses..... jagung dimasukkan dalam cup n ada lebihan jagung dalam bekas rebusan maka pemilik kedai masukkan lagi ke dalam satu lagi cup..... opsss, aku dah dup dap dup dap dalam hati (aku nak beli 1 jerk, x nak lah dua nanti sape nak makan)..... owh, rupa2nya pemilik kedai nak bagi free balance jagung tu kat Aisha..... kami ada lah borak2 sikit pasal jagung, pasal kuih, pasal anak..... lepas tu pemilik kedai ambik plastik n masukkan kesemua kuih bom sebanyak 4 ketul ke dalam plastik tadi..... terus jerk dia bagi kat si anak dara..... si anak dara macam terpinga2..... terus pemilik kedai tu bagitau, "x per, ni makcik bagi, ambiklah, sedap..... dah sejuk pon sedap"..... si anak dara pon ambik lepas dapat izin dari Mama..... kuih tu pemilik kedai buat sendiri..... kami pon berlalu n pemilik kedai kemas2 mungkin nak tutup kedai kut.....


 ceria anak mama dapat makan 'tadung' (jagung)

so, inilah dia rezeki Aisha semalam..... 2 cup corn n 4 ketul kuih bom berinti kacang hijau.....

sampai umah, bukak sweater, terus jerk mintak 'tadung'..... habis 1 cup dia makan, eh kongsi ngan aku..... lagi 1 cup Papa dia makan sowang2..... kuih bom tu 2 ketul Papa jugak makan, aku sempat gigit sikit jerk, memang sedap, balance 2 ketul ada lagi kat umah..... balik nanti nak makan lah..... hehe

alhamdulillah.....

k, sekian


8 comments

September 21, 2012 at 1:18 PM

betul2 rezki ni

September 21, 2012 at 1:28 PM

anak saya panggil jagung kagung...hahahhaha..

kadang2 pelat nih rasa cam comel jer

September 21, 2012 at 1:51 PM

hehehe dapat bayangkn mcm mane aisha ckp "tadung"

September 21, 2012 at 2:04 PM

Alhamdulillah rezeki Aisya..comel jer dia sebut tadung.. :)

September 21, 2012 at 2:55 PM

haha..comel je tadung..hehe
kuih bom tu mest sedapp..nmpk dh menyelerakan..;)

September 21, 2012 at 3:01 PM

hhahaha.. felat lah dia.. comey~

murah rezeki aisha.. siap mama papa dia bulih joint skali.. :)

September 21, 2012 at 3:06 PM

alhamdullilah

September 21, 2012 at 10:22 PM

@Nens Collectionmurah rzki si kenit

Post a Comment