^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

3.9.12

Home » , , » *Deko Deko Teratak Kami ~ jahitan langsir simple*

*Deko Deko Teratak Kami ~ jahitan langsir simple*

as salam, 


ingat x pasal aku beli mesin jahit pink masa bulan puasa tu..... so gigih la aku merasmikan mesin jahit tu untuk menghasilkan sesuatu buat Teratak Kami tercinta itu..... maka terhasillah langsir simple.....


langsir sliding door

hanya itu yang mampu aku jahit sebelum raya ritu, dah siap gantung sebelum balik kampung..... hehe jahit simple jerk, lurus selurus lurusnya..... ehm ada gak bengkang bengkok masa jahit tu..... haha, maklumlah nak kata amatur pon idak aku bab jahit menjahit2 ni, profesional apatah lagi kan, demi Teratak Kami, ku turutkan hati kuatkan semangat untuk menjahit..... 

aku buat langsir 2 layer, yang day curtain kaler cam gold2 cekelat sikit, yang night curtain kaler kelabu (nak samakan dengan cat kat luar umah, haha)..... kaler hubby yang tetapkan, material aku yang pilih paling murah kat Nagoya sebelah Tesco Rawang, corak pulak kami berdua same2 pilih..... hehe

nampak cantik x?..... cantik kan kan kan..... hehe, saje jerk aku ambik gambo dari tepi sebab nak cover kesengetan langsir itu..... ngeh3..... dah gantung baru nampak senget macam terjongket kat kiri n kanan langsir tu..... seb baik yang tengah ok, so bila di ikat macam kat dalam pic tu, xder la nampak sangat kesengetan langsir tu kan..... muahaha

kena belajar lagi menjahit nieh..... yang tingkap kat tangga lagi sadis, tergantung terus langsir tu, siap boleh nampak cermin tingkap lagik, alah macam kita pakai kain senteng tu la gamaknya..... malu nak ambik gambo..... haha..... selain tu, tingkap lagi 4 biji kat setiap bilik x der langsir..... muahaha, camner la nak bo*** dalam bilik kan, nanti orang luar tengok lak..... huhu naya jerk..... erm, nak kena letak jugak tapi tunggu lah (sekarang guna bilik tingkat atas, so orang luar x nampak, maklum umah atas bukit) masa n kewangan yang sesuai..... hehe

ritu balik raya dah mintak kat mak langsir yang ada kat umah, tapi mak x bagi, mak sayang lagi langsir2 tu..... huhu x baik tau mak ni..... x per, anak mak ni akan usaha jugak cari kain langsir kat sini n jahit sendiri, lagi cantik dari mak punya yang kat kampung tu (bajet mak baca blog aku)..... haha

k, sekian

update : erm, hujung minggu lepas my family dari Johor datang umah, meriah jap Teratak Kami..... nanti2 aku cerita yerk.... gambo yang ambik last day semalam x transfer lagik..... hehe


18 comments

September 3, 2012 at 8:19 AM

hehehe...da umpama umah pakai kain singkat yer..
tapi kire ok la...ada usaha gak nak wat...next time jahit confirm cantiknyer...jgn risau...kalah umah mak tu nanti..

September 3, 2012 at 9:18 AM

cantek .... ok la tu ..
aku nk bertukar langsir baru kea tgu MIL...hehehe

September 3, 2012 at 9:51 AM

simple..but nice..
kueh ghaya ada lagi kak??

kredit 4 u..
http://lobaksusue.blogspot.com/2012/09/jom-menyicah.html

September 3, 2012 at 9:57 AM

cantikkk :)

Anonymous
September 3, 2012 at 10:08 AM

cantek lah..
buat sendiri puas hati
tahniah adek

September 3, 2012 at 10:16 AM

janji ade langsir..simple but nice!

September 3, 2012 at 10:40 AM

betol tuh.. janji ade langsir.. pastu langsir buat sendirik lagi.. bangga..hehehe

September 3, 2012 at 11:21 AM

oklah walau simple tap hasil tangan kita sendiri sure puas hati kan!

September 3, 2012 at 11:49 AM

manede mak kata x bg. mak aritu ckp kat usu mak nk bg yg kaler maroon tu tp mgkn lupe nk bwk masa g KL mgu lepas huhu

September 3, 2012 at 12:00 PM

boleh amik upah jahit ke ni? :D

September 3, 2012 at 12:22 PM

dpt jahit sendiri lg puas hati kan. bestnye!

September 3, 2012 at 12:25 PM

@QasehnyaRania kueh raya ada lagik (bukan buat sendiri pon, angkut dari umah mak, haha), meh arr dtg umah tolong abeskan.. hehe

September 3, 2012 at 12:26 PM

@Siti Norhafizah ye lah, ritu mintak yang kaler biru ngan kaler oren (masa akak kawen dulu) tapi mak x bagi... yang lain x tanya plak... hehe

September 3, 2012 at 12:28 PM

@sis intan erm, kalu agak2 nak langsir umah kak intan senget, boleh jerk... hehe
tunggu dah terror nanti mana tau leh ambik upah bebetul kan.. hehe

September 3, 2012 at 1:13 PM

leh jahitkan baju x? nak pakai kenduri 16 sept ni.. ngeee...

September 3, 2012 at 2:37 PM

Wahh..cantik lar kak..puas biler tgk hasil jahitan sendiri kan kak..

September 3, 2012 at 4:02 PM

kaler dia sama ngan baju raya kite..hehhe

September 4, 2012 at 8:05 AM

cantik jer.. ^_^

teruskan lg usaha menjahir anda..hehe~

Post a Comment