^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

27.9.12

Home » , , » *dah boleh sidai baju kat luar*

*dah boleh sidai baju kat luar*

as salam, 

haha akhirnya aku dah boleh nak sidai baju kat luar rumah kat Teratak Kami..... sejak dok rumah sendiri ni, kalu basuh baju aku akan sidai dalam rumah, sangkut kat cloth hanger sebatang yang macam kat kedai2 jual baju tu..... tapi sekarang tidak lagi.....

 see?.....

eh, nampak aper? tingkap kecik ada lah.....




oho...... ok















 ha..... see?


ni cloth hanger yang berharga RM99.00 (pasang sendiri-dasar kedekut nak bayar upah) beli kat kedai lampu Houses Lighting kat puchong awal bulan lepas..... ambik masa lama jugak nak pasang coz bila dah bukak2 kotak rupanya kena guna mata drill yang besar jari kelingking aku gabak, my dear Hubby xder mata drill beso itu..... so, lepas aku desak2 Hubby maka dia pi pinjam dengan kawan opis yang sangat baik hati, umah dia selang 3 4 lorong dari rumah kami..... terima kasih abang..... nanti kalu boleh nak pinjam lagi..... hehe

ha ada x yang pelik, camaner nak sidai baju kalu gitu yerk (disebabkan ada yang menanya masa aku tengah taip entry ni maka aku ceritalah kat sini)..... grill tu memang statik n x boleh bukak..... ok, umah aku kan dabel stori, cloth hanger ni kami letak kat tingkat bawah dekat tingkap bilik tetamu, terpaksa letak situ coz xder ruang dinding kosong nak letak..... lagipon tingkap tu jenis slide so x ganggu..... nak sidai baju, kena kuar kut pintu dapur lah..... bukan kut tingkap tu yerk.....

cuma kalu ada tetamu yang datang n time tu tengah ada baju kat penyidai tu, maka pemandangan terganggu lah kan..... maka dinasihatkan kepada tetamu2 kami, kalu datang umah x yah la asik nak dok bilik yang xder katil tu jerk k, xder pemandangan indah pon dari tingkap bilik tu selain dari baju2..... haha boleh gitu.....

so, baju pertama yang dah pon merasmikan cloth hanger tu last weekend adalah baju2 batik kami yang dah nak penuh bakul dah masa cuci tu ari..... nak sidai kat dalam rumah x boleh coz takut air mencurah n membasahi lantai pulak kan..... x pasal2 kena tambah 1 keje nak mop lantai plak..... huhu aku kan pemalas, vacume kapet pon my dear Hubby yang buat tau..... thanx Hubby.....

erm tapi ada 1 hal yang agak aku terpikir2..... washing machine aku letak kat tingkat atas..... tempat sidai baju aku letak kat tingkat bawah, kat luar, belakang pulak tuh..... maka aku harus tabah kan hati n kuatkan kaki untuk turun naik keluar masuk setiap kali mencuci..... nak letak washing machine kat dapur macam dah xder ruang, maklum dapur kecik toik jerk, tunggu ada KC kut nanti boleh rearrange semula..... buat masa ni, semoga aku tabah..... ;)

k, sekian


16 comments

September 27, 2012 at 8:30 AM

aku pun dok nk terpikir nk beli sbb harga RM159.00 kat kedai kat bangi tu..murah la ko beli rm99 je

September 27, 2012 at 8:47 AM

besar la umah akak ye..best2!..
mmg usefull dan jimat ruang penyangkut tu..;)

September 27, 2012 at 8:50 AM

akak ni mengada sgt eh..dapur kecik apanyer kalau siap renovate dapur..dr pic yg akak share dapur akak besar larr siap ada dining room lagikk...

lau rumah alynn bole ler nak kata kecik toitt jew..mesin basuh tu dia letak tengah2 alam..lantak situuu haha..

September 27, 2012 at 9:13 AM

anum dah beli cuma belum lekatkan lagi
hahhaa

September 27, 2012 at 9:22 AM

Penah jupe pesen cm ni tp versi kecik @ surau SACC..mmg sesuai kalu family kecil..kalu family bsr kn sewa tanah utk sidai bj hehehe

September 27, 2012 at 9:45 AM

kalau sidai baju kat situ. xdapat pencahayaan dalam tumah nanti

September 27, 2012 at 10:11 AM

bagus jugak blok pencahayaan bilik tetatmu, so, bilik tu akan lg gelap dan syok tido..hehehe

September 27, 2012 at 10:11 AM

bagus jugak blok pencahayaan bilik tetatmu, so, bilik tu akan lg gelap dan syok tido..hehehe

September 27, 2012 at 10:20 AM

kat rumah pun mai guna penyangkut cam gini..jimat ruang..tapi akak awat lah letak kat tingkap,takut ada orang curi baju yea.

September 27, 2012 at 10:31 AM

wahhh... kat situ ke letaknye ampai baju. xpe2 nnt senang ckt nk salin baju dlm tu. maklumlah tingkap tu kn lom ade langsir mwahahaha

September 27, 2012 at 11:21 AM

Masz.. beli lah lg satu set.. pasang kat tingkat atas plak.. baru jimat tenaga.. muahahaha.. * akak pon malas jugak bab turun naik tangga nih.. keh keh keh..

September 27, 2012 at 11:40 AM

senanglah nk sidai baju nnt. hehe. rumah sue apartment, so sidai baju semua kt dlm rumah. bila la dpt beli rumah mcm masz ni. huhuhu

September 27, 2012 at 12:08 PM

tq for ur info yer..
mmg lama dh nk beli tp mostly rege die 150 ke atas..
kena gi rembat situ le leh murah... =)

September 27, 2012 at 3:43 PM

wah bestnyer! harge pown ok

September 28, 2012 at 5:26 PM

Unik jugak penyangkut macam tu, save ruang ;)

Post a Comment