^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

14.9.12

Home » , , » *CCTV*

*CCTV*

as salam, 

 apa itu cctv?


ikut wikipedia, cctv adalah Closed-circuit television atau Televisyen litar tertutup (CCTV) iaitu penggunaan kamera video untuk menghantar isyarat ke tempat-tempat tertentu. Ia berbeza dengan televisyen penyiaran di mana isyaratnya tidak dihantar secara terbuka, walaupun ia boleh menggunakan pautan tanpa wayar dari titik ke titik. CCTV sering digunakan untuk tujuan pengawasan di kawasan-kawasan yang memerlukan pengawasan seperti bank, kasino, lapangan terbang, pangkalan tentera, dan pasar-pasar raya.


 kat opis aku ni tengah ada orang sibuk pasang2 wayar ikut siling..... katanya nak pasang cctv..... oooooemjiiiii

betul ker, erm kita tunggu kesahihannyer..... pape pon kita sebagai kakitangan hanya menjalankan tugas seperti yang diarahkan..... SYMP kan..... so redha lebih baik dari merungut, mengata, mempertikai..... kan, yang penting x jejaskan kehidupan seharian kita.....

k, sekian

p/s: ari ni Bahagian aku gabung ngan 2 lagi bahagian kat level opis aku n ada buat penutup Majlis Jamuan Hari Raya..... erm, makan free, alhamdulillah rezeki..... tugas aku rebus nasi himpit segera n tolong sikit2 pape yang patut n makan..... hehe
 

11 comments

September 14, 2012 at 8:39 AM

lepas nie kena control nak buat apa... hehe

September 14, 2012 at 8:45 AM

igtkn nk pasang CCTV kat TRP

September 14, 2012 at 9:17 AM

xleh korek hidung sesuka hati la nnt..wakaka..hehe

nk fb pon kene sorok ni..hihi

September 14, 2012 at 9:20 AM

skrg semua opis selalu ada cctv.. ada pro n kon gak.. ikut pendapat masing2 ar kan.. :D

September 14, 2012 at 9:28 AM

hahaha tak leh la nk betuikan spenda sesuka hati dah .... kikiki

September 14, 2012 at 9:54 AM

aduhhh
ada baik dan x baiknya CCTV nie
hurmmmm ;)

aah lahh opis akk pun ada jamuan raya ari nie .. penutup kan ;)

September 14, 2012 at 2:08 PM

hi salam perkenalan. Takpe ok jugak ada cctv nih...anythg happen boleh tgk balik. terfikir jugak nak psg cctv kat umah :)

September 14, 2012 at 3:07 PM

abeslah kali neh~ hahahaha

September 14, 2012 at 4:43 PM

pasni kena control2 la yer.. aritu boss besar kt opis sy pun ader bg cadangan nk pasang cctv sbb dh beberapa kali perompak nk pecah masuk.. tp smpai skrg diam jer.. arap2 x jadik la niat diorang tuh..pasang alarm cukup.. hehe..

September 14, 2012 at 5:01 PM

@Nens Collection sekarang ni pon memang x boleh berFB, kena block... ;)

September 16, 2012 at 9:40 AM

tak bebaslah nk beronline lepas ni.. ada jer yg memerhati.. :)

Post a Comment