^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

12.9.12

Home » , , , » *Alahmdulillah, kami selamat dari kejadian yang tidak diingini*

*Alahmdulillah, kami selamat dari kejadian yang tidak diingini*

as salam, 

~subhanallah, alhamdulillah, lailahaillaallah, allahuakbar~

bersyukur kepada mu ya Allah tiada apa yang berlaku pada kami bertiga semalam.....

kejadian berlaku petang semalam balik dari kerja bertempat di jalan besar berdekatan Institut Kraf Negara, Templer, Rawang..... kami sekarang ni bertiga naik motor pi n balik kerja..... semalam, hubby bawak motor (Aisha kat tengah tidur n aku dok belakang sekali)..... hubby bawak motor macam biasa, motor LC jerk pun xder la laju mana pon..... dah sampai ke luar line jalan dah pon, kiranya hubby drive kat devider jalan la kan..... tetiba ada satu kereta Iswara lama, kaler biru dipandu seorang lelaki berbangsa India bersama isteri dan anak lelaki telah nyalakan lampu isyarat sebelah kiri n terus jerk nak masuk ke devider jalan yang sedang kami lalui.....

time tu jarak antara motor kami n kereta tu x sampai 2 meter pon..... so hubby n aku terkejut..... trus hubby cuba nak break, kereta tu terus jerk masuk ke jalan divider yang kami lalu tu..... terkena jugak lutut aku kat bonet kereta tu..... hubby dah mengempo2 terdorong ke kiri bawak motor, ke kiri ke kanan sampai ke tanah lah motor kami..... Aisha pon terkejut coz hubby break kuat sangat n cuba nak kontrol motor biar x jatuh..... seb baik masa hubby terdorong ke kiri tu xder penghadang jalan besi kat area tu n x masuk ke longkang sedalam 1/2 meter tu..... kalau x, aku x dapat bayangkan apa yang akan berlaku..... thanx hubby coz jadi hero kami.....

so, bila dah sedar yang ada motor kat belakang kereta, India tu terus perlahankan kereta dia n berhenti agak depan sikit..... time ni hubby dah boleh kontrol motor n boleh jalan straight terus ke depan kereta yang berhenti tu n stop.....

aku takut hubby turun motor n cuba nak serang India tu, tapi awal2 lagi aku dah ingat kan (since kami xder ape2 kan)..... aku ingatkan hubby supaya jangan marah2 n tanya elok2 apa yang India tu cuba lakukan..... so hubby yang agak marah jugak time tu dah cool down sikit n tanya apa berlaku..... India tu mintak maaf bebanyak kat kami n bagitau yang wayar dia sangkut, wayar apa aku x pasti tapi dia cakap, bila dia tekan minyak kereta terus jalan laju walau dia tekan sikit jerk, bila nak tekan break macam x makan..... hurm, hubby macam boleh terima alasan tu n maaf kan, bagitau kat India tu supaya hati2 bawak kereta, ingat "saya ada anak kecik, u pon ada anak kecik"..... India tu angguk2 kepala n mintak maaf lagi..... 

so lepas salam2, hubby pon gerakkan motor n kami balik rumah..... berderau jugak darah ni dalam perjalanan nak sampai ke rumah..... n Alhamdulillah kami selamat sampai..... Aisha sampai ke rumah terus x jadi tidur, siap kami singgah Taska Aida untuk dapatkan maklumat lanjut untuk school Aisha tahun depan.....

inilah pengalaman yang paling ngeri dalam hidup aku rasa sejak aku berkahwin n naik motor..... kalu dulu, masa bujang keje kat Johor, setakat langgar tiang kat Carrefore pasa parking kereta tu aku dah agak biasa..... tapi naik motor ni la aku rasa paling ngeri dengan ada Aisha lagik..... moga dijauhkan dari perkara sebegini pada masa akan datang..... Amneen

k, sekian


8 comments

September 12, 2012 at 3:02 PM

hana yang baca entry ni pun berdebar2. xda yang cederakan kan.

September 12, 2012 at 3:05 PM

pehh mau ketaq lutut ni..naseb bek xde pape..alhamdulillah sume selamat..;)

naseb bek die mintak maaf kan..sejuk skit hati..kalo x mintak maaf mau gaduh jgak tu..huhu

September 12, 2012 at 3:18 PM

alhamdullilah selamat

September 12, 2012 at 3:58 PM

ya allah kak..alhamdulillah akak sekeluarga selamat..alain baca sambil mendalami kisah akak nie..faham sgt sbb alin pun g balik naik motor..

semoga kita dijauhi dari perkara2 yg xdiingini..

September 12, 2012 at 4:02 PM

ya Allah lieya yg bace ni pun berderau darah tau....syukur ssgt takde ape..hope mamat india belajar dari kesilapan....

September 12, 2012 at 5:52 PM

alhamdulillah semuo nyer selamat...

September 13, 2012 at 8:38 AM

akak, hati-hati k, semoga sentiasa selamat dan dilindungi..

September 13, 2012 at 5:23 PM

Mujur xde aper2 kan...seriau je dgrnya...tu yg smpi now kiter fobia nak naik motor coz pernah kena langgar..masa tu hubby yg bawak...huhu

Post a Comment