^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

31.1.13

Home » , , , » *wishlist 2012 - tercapai di awal 2013*

*wishlist 2012 - tercapai di awal 2013*


 as salam,


 sebenarnya memang dah jadi impian aku, kalu dok umah sendiri aku nak sangat ada mendealah ni..... bukan apa, senang nak mempelbagaikan jenis menu kasih sayang yang akan aku hidangkan untuk keluarga aku nanti..... so, sejak dok TerataKami pada bulan 8 2012 yang lepas, dah ada dalam impian nak beli oven, hajat nak beli bersekali dengan set KC, tapi hampa sebab KC kami x dapat buat..... wang mengalir ke arah lain sebab kontraktor buat ta**..... ah, lupakan kisah itu.....

tapi, syukur alhamdulillah di awal tahun 2013 ni, hajat aku nak memiliki oven sendiri menjadi kenyataan, kiranya xder la ambik masa lama kan nak memenuhi hajat ni..... maklumlah, hajat mudah nak dimiliki n murah pulak tu..... hehe



letak oven kat sebelah Magic water purifier..... ambik alih tempat microwave sebab oven dah same kaler dengan Magic tu..... sorry yerk microwave..... hikhik




beli yang murah jerk, jenama Pensonic AC 19N dengan harga RM198 untuk saiz 19ltr kat Tesco Selayang, tapi time ni tengah ada offer Raya Cina kan, so dapat harga offer RM98.00..... alhamdulillah, x der lah besar mana kan, tapi cukuplah setakat ni untuk kegunaan kami satu keluarga..... erm, nanti kalu Uteh datang TerataKami nak buat kuih yang bakar2 pon dah boleh dah, x payah nak ngecek Mak punya kat kampung tu..... hehe

hari Ahad lepas, dah pon rasmi buat ikan panggang bungkus..... rasa x boleh nak komen sebab main campak2 jerk bahan yang dah sedia ada kat umah..... x der lah sesedap kat kedai tu kan, tapi makan ngan nasi panas sedap jerk aku rasa..... dah lah blander kat umah tu mata dia dah tumpul, so serai ngan halia ketul2 jerk walau dah kisar 10 minit..... haha..... nanti nak google lagi resepi2 yang guna bakar2 nieh, boleh buat eksperimen lepas ni, tapi kena tunggu hujung minggu lah kan..... hehe

k, sekian


pssst 1: esok cuti Hari Wilayah yerk, selamat bercuti kengkawan yang bekerja di Wilayah Persekutuan..... termasuk aku ler tu..... hehe
pssst 2: ari ni aku tukar setting lagi sekali pada yang ada akaun daftar jerk yang akan terus published bila kengkawan komen, yang xder akaun tu, ha paham2 je la yerk..... hehe thans lieya sebab bagi pandangan yang bernas pada aku yang malas jugak nieh.. ngeh3

12 comments

January 31, 2013 at 8:06 AM

lepas ni leh la eksperimen pelbagai jenis kek kan..hehe..best2..;)

January 31, 2013 at 8:18 AM

tahniah..lepas ni kena rajin2 upload resepi yg "membako"

January 31, 2013 at 8:39 AM

Tahniah mas whishlist tercapai...
pasnih bertambah semangatlah nak baking²..^^

January 31, 2013 at 8:53 AM

wah..besh besh....
pasni rajinla membaking ye =)

January 31, 2013 at 8:58 AM

wah, dah jd set oven ngan Magic tu... same color...

January 31, 2013 at 9:11 AM

alhamdulillah. seronok la masz pasni dh senang klau nak baking or panaskan je makanan. saya masih guna yg dpt mase wedding dulu. hehehe

January 31, 2013 at 9:17 AM

wahhh syok le dah ade oven ni mas...makin rajin le kat dapur...lepas ni rajin le baking2 cookies ngan kek ni hehehehehe...

January 31, 2013 at 10:19 AM

Banyak fungsi kalau ada oven ni. macam2 boleh masak ni. Tahniah. Impian anda tercapai! heeee~

January 31, 2013 at 10:57 AM

wahhh teruja nyer.. :D

January 31, 2013 at 11:49 AM

moga satu wish dapat tunai at least satu setipa bulankan.. bestnyer dapatler mengeksprimenkan makanan lepasni..

January 31, 2013 at 12:20 PM

masz.. harga offer tuh masih jalan ke?? sis pon teringin nak beli~

January 31, 2013 at 1:01 PM

KALAU BUAT KEK NNT JGN LUPA BAGI BUI TAW..HIHIHI

Post a Comment