^welcome to maszmadi.blogspot.com^~^!SI BLOGGER MAMA is best view by Mozilla Firefox & Google Chrome^~^we are now mobile friendly^~^thank you and do come again^

18.1.13

Home » , , , » *masak-masak dengan play-doh*

*masak-masak dengan play-doh*


as salam, 


pernah dengar Play-Doh?..... alah..... tanah liat warna warni yang boleh buat macam tu..... erm, teringin nak beli mendealah tu since my anak dara, Aisha, suka sangat main masak..... kitchen pink dah beli, pizza dah beli..... so, nak belikan sesuatu yang boleh mengembangkan idea kreatif dia biar dia boleh buat menu masakan yang dia suka.....

try lah google..... dan yang dijumpai dan menarik minat aku adalah.....

v


set masak bbq


set buat ais krim


set nak buka cafe

set buat pizza


erm, banyak lagi pilihan lain sebenarnya..... tapi harga boleh tahan kan..... sume RM80.00 ke atas..... aritu ada tengok kat Tesco Rawang, ada jugak mainan tanah liat warna warni ni..... yang set tu RM40.00 ke atas jugak..... ada jual satu2 RM11.00 tapi macam x menarik n x boleh berkreativiti (boleh buat 1 bende jerk)..... erm, agak2 kat mana yerk nak dapatkan set ni yang murah.....

bestnya kalu ada mainan ni, Mama boleh join masak2..... hehe
 

k, sekian


18 comments

January 18, 2013 at 8:25 AM

lieya sokong sgt2 kalo mas nak belikan playdoh ni utk aisha..sebab main bende ni mmg boleh build up aisha punye kreativiti....

January 18, 2013 at 8:38 AM

memang baguih kalau der tempat sesuai untuk dia main.. cam anak akak sangat kesian dah beli tak leh main ayah dia asyik bising sebab bersepah... alahai rumah kecik..
tapi mainni untuk akak memang utk membina otak anak2 kecil...

January 18, 2013 at 8:55 AM

gegerl mmg kene dedahkan ngn mainan mcmni kan..barulah besar2 nnt pandai masak..hehe

January 18, 2013 at 8:58 AM

Mainan sekarang memang mahal-mahal. Tapi kalau anak jenis pandai jaga ok tak rugi...

January 18, 2013 at 9:03 AM

Kak Mas try cari kat kwsn blkg Chow Kit menghala ke The Mall tu... kat situ kan tmpr pemborong mainan kanak2...

January 18, 2013 at 9:03 AM

Kak Mas try cari kat kwsn blkg Chow Kit menghala ke The Mall tu... kat situ kan tmpr pemborong mainan kanak2...

January 18, 2013 at 9:04 AM

wah macam2 kan mainan sekarang

January 18, 2013 at 9:48 AM

nanti kalau dapat yg murah review ye, tihah pun lama nak play doh nih, tak ter beli lg lg, sbb harga dia mahal jugak...

January 18, 2013 at 11:26 AM

mainan nie best..buat kuih..hehe

January 18, 2013 at 12:55 PM

budak2 kalo dapat playdoh ni ralit la dierang tapi last2 tah meratahala dierang main...
mass ni link blog baru saya http://haslizalizz.com/

January 18, 2013 at 2:03 PM

aikk...mama y pun nak main play doh ker? :D

January 18, 2013 at 4:32 PM

teringin juga nak beli...tapi kena tunggu Mifz besar sikit...

January 18, 2013 at 6:33 PM

saya kene tunggu dapat bb gurl la baru dapat beli..hehe
Kisah Saya & Shaklee

January 18, 2013 at 6:36 PM

Wa.... Nnt bleh kasi kat adik baby

January 18, 2013 at 6:37 PM

Wa.... Nnt bleh kasi kat adik baby

January 18, 2013 at 6:37 PM

Wa.... Nnt bleh kasi kat adik baby

January 21, 2013 at 2:18 PM

akak alin dah belikan utk danish..boley haha..sbb boleh umpan danish dok diam2..haha..dari yg cop binatang..pai ler buat aiskrim..sonok2 kak..

cuma belum berkesempatan nak update dlm blog..huhu

January 21, 2013 at 2:19 PM

best menan nie kak..sesuai utk aisha..danish pun alin belikan jugak..boley harhar..sbb nak umpan dia dok diam..

cuma belum berkesempatan nak update dlm blog je..beli kak best2

Post a Comment